HerNews.gr
Παιδί

Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά. Είτε πρόκειται για έναν αδερφό, είτε για το παιδί ενός φίλου, το να υποβάλλετε το παιδί σας σε συγκρίσεις βλάπτει την αυτοεκτίμησή του και το κάνει να αισθάνεται ανεπαρκές. Εδώ είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για να μην συγκρίνετε το παιδί σας με κανέναν.

Επηρεάζεται η αυτοεκτίμησή του

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους για να μην συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά, είναι ότι χτυπά πολύ την αυτοεκτίμησή του. Εσείς θα θέλατε να σας συγκρίνουν συνεχώς με άλλους; Τα θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης έχουν συνήθως τη ρίζα τους στην παιδική ηλικία, επομένως μην κάνετε το παιδί σας να αισθάνεται ότι είναι κατώτερο από τους άλλους. 

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό

Κάθε παιδί είναι ένα άτομο και έχει τα δικά του ταλέντα και ενδιαφέροντα.  Ένα πράγμα δεν είναι καλύτερο από ένα άλλο, ούτε ένα παιδί είναι καλύτερο από ένα άλλο. Αφήστε τα να αναπτύξουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και ικανότητες. Δεν πρέπει να αισθάνονται ότι πρέπει να είναι καλύτερα σαν τα αδέρφια τους ή τους φίλους τους.

Μην ξεχνάτε, ότι η παιδική ηλικία δεν είναι αγώνας προς την κορυφή. Τα παιδιά αναπτύσσονται με τον δικό τους ρυθμό. Ωστόσο, οι γονείς συχνά ανησυχούν επειδή τα παιδιά τους δεν περπατάνε στην ίδια ηλικία με τα παιδιά των φίλων τους ή επειδή έχουν πολύ μικρότερο λεξιλόγιο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη ενός παιδιού, επομένως μην ανησυχείτε για το πότε τα παιδιά σας θα φτάσει στα ορόσημα. Θα κάνουν πράγματα στην δικιά τους τους ώρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νεογέννητο: Η λίστα με τα απαραίτητα για την επιστροφή στο σπίτι απο το μαιευτήριο

Her News

Μαμάδες εν δράσει: Το μωρό μου έχει πυρετό, τι να κάνω;

Her News

Πως μπορούν οι καβγάδες να επηρεάσουν το παιδί μας;

Her News b