HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Σαρωτική» νίκη του Χάρη Δούκα – Έχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 5 Περιφέρειες η ΝΔ

Τρεις μεγάλες νίκες γιορτάζουν αυτές τις ώρες στο ΠΑΣΟΚ: η πρώτη είναι η μεγάλη ανατροπή που κατάφερε στον δήμο της Αθήνας ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το φαβορί Κώστα Μπακογιάννη σε έναν δεύτερο γύρο που ρόλο έπαιξε, εκτός από το ντιμπέιτ των δύο, και η αποχή των Αθηναίων από την κάλπη.

Η δεύτερη ήρθε στην Θεσσαλία, όπου ο Δημήτρης Κουρέτας (που στηρίχθηκε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ και έπειτα και από τον ΣΥΡΙΖΑ) κέρδισε τον Κώστα Αγοραστό.

Η τρίτη είναι η αλλαγή σκυτάλης στην Θεσσαλονίκη, καθώς μπορεί ο Στέλιος Αγγελούδης να ηγήθηκε ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου χωρίς κομματική στήριξη, όμως οι πασοκικές αναφορές του δεν κρύβονται.

Στην πρώτη on camera δήλωσή του, αμέσως μόλις εκτιμήθηκε με ασφάλεια το τελικό αποτέλεσμα στις έξι Περιφέρειες του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και στους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε σε τρία σημεία.

Πρώτον, έδειξε να κατανοεί ότι οι πολίτες… χτύπησαν καμπανάκια για την κυβερνώσα παράταξη μέσα από «πολιτικά μηνύματα» – αυτά που, όπως είπε γενικώς, «οφείλει να λαμβάνει ανά πάσα στιγμή» η κυβέρνηση. Δεύτερον, μίλησε για την ανάγκη η κυβέρνηση «να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, στη γη».

Τρίτον, είπε ευθέως ότι το «πολιτικό συμπέρασμα», εκείνο που αφορά τη μεγάλη εικόνα των συσχετισμών στο πολιτικό σκηνικό, υπήρξε ουσιαστικά από την πρώτη εκλογική Κυριακή, τότε που καταγράφηκε η «κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων».

Στην Αθήνα είχε δοθεί εξαρχής σήμα γενικής «γαλάζιας» συστράτευσης ώστε η αναμέτρηση να έληγε από τον α’ γύρο, προς αποφυγή των δυσκολιών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε πάρει τότε το προβάδισμα αλλά εκείνος ο στόχος δεν επετεύχθη. Ο ίδιος ανέλαβε χθες αποκλειστικά όλη την ευθύνη, με «γαλάζιους» ψιθύρους ότι ήταν στρατηγικό λάθος του το ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του, τον υποστηριζόμενο από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στον β’ γύρο, Χάρη Δούκα.

Επιπλέον αναλυτές συμφωνούν ότι ο απερχόμενος δήμαρχος «πλήρωσε» και τον «Μεγάλο Περίπατο» – το έργο που αφορούσε σε έναν δρόμο – βιτρίνα της πόλης, την Πανεπιστημίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπόρις Κλέιμαν: Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη «ξεκλειδώνει» τις εξελίξεις

Her News b

Τέλος στα sms για μετακίνηση – Αρχή για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Her News b

Εκλογές 2023: Εκτός κάλπης η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά από προσφυγή Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Κανονικά η συμμετοχή Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη

HerNews ka