HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Αποκλειστικό: Ο Πάνος Ιζο, στενός φίλος της Ματούλας, μιλά για την φιλία τους και τις σχέσεις με τον γιο της & την νύφη της

Το μεσημέρι της Τρίτης 17/10 έγινε γνωστός ο θάνατος της θρυλικής Ματούλας, ευρέως γνωστή ως «Ματούλα του Κολωνακίου».  Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η Ματούλα ήταν νεκρή στο σπίτι της στο Πεδίον του Άρεως για επτά ολόκληρες ημέρες και εντοπίστηκε από ενοίκους της πολυκατοικίας.

Ένας άνθρωπος που σίγουρα περνούσε πολύ χρόνο μαζί της, ήταν ο φίλος της Πάνος Ιζο, ο οποίος μάλιστα την φιλοξενούσε -όπως θα μας πει χαρακτηριστικά- και στο σπίτι του για λίγο διάστημα.

Ο Πάνος Ιζο μιλά αποκλειστικά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Αλεξανδρίδου, για την αγαπημένη του Ματούλα τη θρυλική περσόνα της κοσμικής Αθήνας που έζησε μια πολυτάραχη ζωή, και λάτρευε τα ζώα και τα λουλούδια της. Ακόμη μας διηγείται ιστορίες για την ίδια, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει τα όσα λέγονται για τις σχέσεις της με τον γιό της Λορέντζο.

Η Ματούλα με τον Πάνο Ιζο
Τι είναι αυτό που θα έχεις να θυμάσαι πάντα από εκείνη;

 Η χαρακτηριστική φωνή της όταν θύμωνε με τα πειράγματά μου και στο τέλος ξέσπαγε στα γέλια είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ, πως συμπλήρωνε την χαζομάρα που της έλεγα εσκεμμένα και την έκανε ακόμα καλύτερη. 

Σου είχε αναφέρει ότι λόγω της βεβαρημένης της κατάστασης φοβόταν ότι θα «φύγει»; Ένιωθε δυσφορία τις τελευταίες ημέρες;

Η κατάσταση της δεν ήταν καθόλου βεβαρημένη, δεν ξέρω αν αυτό το έχουν γράψει ή πει κάπου. Όσο καιρό την φιλοξένησα σπίτι μου με την περιπέτεια που είχε και δεν μπορούσε να βρει το δικό της χώρο ήταν μια χαρά. Καθόλου δεν φοβόταν να «φύγει», αντιθέτως κάναμε συχνά πλάκα περί του θέματος. 

Πώς ήταν η Ματούλα σαν άνθρωπος;

Ματούλα δεν ξέρω αν θα ξαναβγεί. Μοναδικός άνθρωπος, ιδιαίτερος και αυθεντικός. Ό,τι σκεφτόταν στο έλεγε και δεν την ένοιαζε στο ελάχιστο αν σου αρέσει η όχι.
Όσο είχε τσιγάρα να καπνίζει και καφέ να πίνει ήταν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Είχε μεγάλη αγάπη για τα λουλούδια της, τους μίλαγε όταν τα πότιζε με την ίδια στοργή και αγάπη που μιλάμε στον σκύλο μας. Το χειρότερο που μπορούσες να της κάνεις ήταν να αλλάξεις θέση σε κάποιο δικό της πράμα, από τον αναπτήρα μέχρι κάποιο ρούχο μέσα στην ντουλάπα. 
Μπορεί να μην σταμάταγε την γκρίνια όλη μέρα μέχρι να την ξανά πειράξω με κάτι άλλο και να ξεχαστεί..Η κινηματογραφική ζωή της Ματούλας - Το Κολωνάκι, οι έρωτες και τα ναρκωτικά
Λέγεται ότι ήταν για 7 ολόκληρες ημέρες νεκρή στο σπίτι της, το επιβεβαιώνεις με βάση από αυτά που είσαι σε θέση να γνωρίζεις;
Τελευταία φορά που μίλησα μαζί της ήταν πριν ένα μήνα που με κάλεσε να πάω να δω το καινούριο της σπίτι, να δω πόσο ωραία το έχει διακοσμήσει και να με πάει για brunch στο πάρκο απέναντι.  Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα γιατί δεν είχαμε κοινούς φίλους με την Ματούλα.

Την αναζήτησες καθόλου αυτές τις ημέρες;

 Από την στιγμή που βρήκε τον χώρο της, μέσα καλοκαιριού δηλαδή και πήγε στο κέντρο είχαμε μόνο τηλεφωνική επαφή, στην αρχή αρκετά συχνή και μετά ελαττώθηκε λόγω του φορτωμένου προγράμματός μου. Εάν με ρωτάτε αν την αναζήτησα αυτές τις 7 μαύρες μέρες όχι, είχαμε μιλήσει 2 εβδομάδες πριν τελευταία φορά. Ήθελα να της τηλεφωνήσω και την σκεφτόμουν έντονα για κάποιο λόγο μια μέρα πριν μάθω τα δυσάρεστα. Την επόμενη μέρα ήταν ήδη αργά. 

Είναι γνωστό ότι η Ματούλα δεν είχε καλές σχέσεις με τον γιο της Λορέντζο. Κάτι που επηρέαζε ψυχολογικά και εκείνη και τον ίδιο. Εσένα τι σου έλεγε;

Η Ματούλα ήταν ξεκάθαρη. Ο λόγος που κόπηκε η επαφή με τον γιο της ήταν η γυναίκα του Λορέντζο. Έλεγε συνέχεια “να είναι καλά ο γιος μου και τα εγγόνια μου και ας μη τους δω ποτέ, μου φτάνει να είναι καλά, εγώ το χρέος μου το έκανα”. 

Ματούλα: «Έμεινα εννιά μήνες στη φυλακή» | Gossip-tv.gr

Είχε εκφράζει ποτέ σε εσένα κάποια “πικρία” που μπορεί να είχε, είτε επί του θέματος είτε για άλλο λόγο;

 Δεν είχε κάποια πικρία στην ζωή της, έφυγε όπως ήθελε. Αλάνι. Το μόνο που άφησε στη μέση και λίγοι γνώριζαν ήταν το βιβλίο που ετοίμαζε για την ζωή της… Με αυτή μου την εκμυστήρευση ίσως δώσω ώθηση σε κάποιον να το ολοκληρώσει, και γιατί όχι και εγώ κάποια στιγμή.

Πρέπει να είχε πολλές ιστορίες  να σου πει… θέλεις να μοιραστείς κάποια μαζί μας;
Πραγματικά οι ιστορίες της δεν έχουν τελειωμό και η οντότητα τους είναι τόσο μεγάλη που φαντάζει ψέμα στα αυτιά πολλών. Τις γνωρίζω όλες αποδεδειγμένα. Η Ματούλα είχε τα ΠΆΝΤΑ σε φωτογραφίες που τις χαζεύαμε παρέα τα απογεύματα και είχε μια καλή ιστορία να πει για κάθε κομμάτι χαρτί. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου, πενταγράμμου και όχι μόνο..
Σίγουρα η πιο γνωστή της ιστορία που έκανε εντύπωση στον κόσμο είναι η εμφάνιση της μέσα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης πάνω σε άλογο. Τις υπόλοιπες ιστορίες θα ήθελα να τις διαβάσω/πω στο βιβλίο για την ζωή της. 

Νεότερα Άρθρα

Αμύνταιο: Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιορδάνης Μπαντής μιλά στο HerNews για τη λανθασμένη λειτουργία στις μπάρες ασφαλείας των τρένων

HerNews ka

Η Μαρία Γιαννακάκη – Στεφανίδου μιλά στο HerNews: «Ο συμβιβασμός δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο και κυρίως σε κανέναν Έλληνα ψηφοφόρο»

Her News

Ioanna Paliospirou Foundation: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλά αποκλειστικά στο HerNews για το νέο της ίδρυμα που θα στηρίζει εγκαυματίες

HerNews ka