HerNews.gr
DECORNEWS

Αυτή η μέθοδος οργάνωσης 15 λεπτών είναι το “εισιτήριο” που χρειάζεστε για το πιο καθαρό σπίτι

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά το συναίσθημα: πάρα πολλά να κάνουμε, πολύ λίγος χρόνος. Όταν πρόκειται για το σπίτι σας, στοιχηματίζουμε ότι έχετε βρεθεί συχνά σε μια κατάσταση όπου δεν είχατε χρόνο να τακτοποιήσετε τώρα είστε περιτριγυρισμένοι από ακαταστασία, που σας κάνει να φοβάστε τον χρόνο που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση.

Αρκεί να σε κάνει να θέλεις να μαζέψεις τα πάντα και να τα κρύψεις σε ένα ντουλάπι. Σπάνια υπάρχει μια μέθοδος οργάνωσης του σπιτιού πίσω από αυτή τη φρενίτιδα γρήγορης τακτοποίησης, αλλά η οικιακή ειδικός και μινιμαλίστρια Shira Gill έχει μια στο μανίκι της.

Η 15λεπτη μέθοδος οργάνωσής της είναι να αφιερώσει μόλις ένα τέταρτο της ώρας για να επικεντρωθεί στην απορρόφηση ή την ομορφιά μιας μικρής περιοχής του δωματίου σας που δεν θα έχει μόνο αντίκτυπο στην εμφάνιση του χώρου, αλλά και στο πώς αισθάνεστε.δωμάτιο σε ανοιχτούς ουδέτερους τόνους με στρογγυλό τραπέζι και καρέκλες στη μέση, μπροστά από τα παράθυρα

Ποια είναι η μέθοδος οργάνωσης των 15 λεπτών;

 Όπως αποδεικνύεται, η υιοθέτηση μιας μινιμαλιστικής νοοτροπίας δεν είναι μόνο να ζεις καλά με λιγότερα αλλά και να κόβεις την καθημερινή ακαταστασία που συσσωρεύεται σε κάθε σπίτι, μινιμαλιστικό ή όχι. 

Η ειδικός Shira Gill αποκάλυψε ακριβώς τι θα έκανε για να κάνει το σπίτι της να φαίνεται καλύτερο αν είχε μόνο 15 λεπτά. «Θα έκανα ένα γρήγορο σκούπισμα σε όλες τις επιφάνειες, θα μετέφερα όλα τα πράγματα που έχουν τοποθετηθεί άστοχα και θα σκούπιζα τα πάντα», λέει. 

«Σε λειτουργικό επίπεδο, μου αρέσει να κερδίζω 15 λεπτά», συνεχίζει. «Μου αρέσει απλώς να μειώνω την ακαταστασία σε μια μεμονωμένη επιφάνεια που βλέπεις κάθε μέρα όπως το κομοδίνο σου , για παράδειγμα, και να προσθέτω κάτι όμορφο. Ξεφορτωθείτε τις κούπες καφέ και τους σωρούς των παλιών εφημερίδων και απλώς τοποθετήστε κάτι σαν φυτό, φρέσκα λουλούδια, ένα κερί ή ένα έργο τέχνης ή φωτογραφία στην επιφάνεια εργασίας, ώστε όταν ξυπνήσετε να δείτε κάτι όμορφο αντί για σωρό τυχαίων πραγμάτων». 

σαλόνι με λευκούς τοίχους, σκούρο γκρι καναπέ και ξύλινο γραφείο πίσω του

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε 15 λεπτά που θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα ψυχικά, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το σπίτι σας . Πάρτε, για παράδειγμα, την αναδιοργάνωση ενός μόνο συρταριού.

 «Μου αρέσει ιδιαίτερα να το κάνω αυτό», λέει η Shira. «Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα συρτάρι “σκουπιδιών”, ειδικά στην κουζίνα . Μου αρέσει να το μετατρέπω σε ένα συρτάρι βοηθητικών προγραμμάτων, οπότε αντί για ένα μέρος που συλλέγει απλώς σκουπίδια και αποδείξεις, να είναι το κέντρο στο οποίο μπορούν να πάνε όλοι αν χρειάζονται στυλό ή κάτι για να γράψουν ή πράγματα που χρησιμοποιούνται συχνά».

Η ομορφιά αυτής της ιδέας είναι ότι επειδή μιλάμε μόνο για 15 λεπτά, μπορείτε να προχωρήσετε και να την κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο, βάλτε μουσική και ασχοληθείτε με μια διαφορετική περιοχή του σπιτιού σας κάθε μέρα. Θα έχετε ένα τέλεια τακτοποιημένο σπίτι πριν το καταλάβετε. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα μικρό μπαλκόνι

HerNews ka

Σκανδιναβικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για να δημιουργήσετε ένα ανανεωμένο και κομψά γιορτινό σπίτι

HerNews ka

Φυτά εσωτερικού χώρου: Έτσι θα ομορφύνεις το σπίτι σου

Her News