HerNews.gr
DECORNEWS

6 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα μικρό μπαλκόνι

Αν είστε κάτοικος διαμερίσματος, ακόμη και ένα μικρό μπαλκόνι μπορεί να αισθάνεται σαν μια πραγματική πολυτέλεια. Αυτό που του λείπει σε τετραγωνικά μέτρα είναι κάτι περισσότερο από το να προσφέρει ένα παράθυρο στον κόσμο και λίγο υπαίθριο χώρο για να το απολαύσετε.

Παρά το μικρό μέγεθος του μπαλκονιού, υπάρχουν ακόμα τρόποι να το χρησιμοποιήσετε. Είτε πρόκειται για ένα μικρό καθιστικό, έναν μινιατούρα κήπο ή ακόμα και για έναν αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να έχετε πολλές λειτουργίες αν σκεφτείτε δημιουργικά.

1. Κατασκευή σε αποθήκη

Μικρό μπαλκόνι με εντοιχισμένη αποθήκηΈνα καλά σχεδιασμένο μπαλκόνι μπορεί να προσφέρει χώρο για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για μικρά διαμερίσματα . Προσθέστε έξυπνα και κομψά κουτιά αποθήκευσης και ζωγραφίστε τα για να προσθέσετε μια νότα διακόσμησης στην ύπαιθρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ενσωματωμένα καθίσματα που χωρούν αποθηκευτικό χώρο, όπως σε αυτό το έξυπνο σχέδιο μπαλκονιού.

2. Δημιουργήστε ιδιωτικότητα 

Ένα μικρό μπαλκόνι με πράσινοΤο μόνο κακό με τα μπαλκόνια είναι ότι συχνά είναι λιγότερο από ιδιωτικά. Σε πολλές περιπτώσεις, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον μικρό υπαίθριο χώρο σας θα φαίνεστε — ωστόσο μπορείτε να το μετριαστείτε με έξυπνες ιδέες όπως η αναρρίχηση φυτών σε πέργκολα ή η αγορά εξωτερικών οθονών απορρήτου , όπως ήταν η λύση για αυτό το μοντέρνο ξύλινο μπαλκόνι.

3. Κάντε τον χώρο πράσινομπαλκόνι κήπο με ορτανσίες και μπλε καναπέ κήπουΤο να γεμίσετε το μπαλκόνι σας με φυτά είναι ένας απλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε σύνδεση με τη φύση, ακόμα και όταν βρίσκεστε στη μέση μιας πόλης. Σκεφτείτε τα καλύτερα φυτά μπαλκονιού που ταιριάζουν στις συνθήκες του χώρου σας — είναι ήλιος ή σκιά; Είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία ή προστατευμένο;

4. Κάντε τον χώρο σας να αισθάνεται άνετος

Ένα μικρό μπαλκόνι με έπιπλα και ένα χαλίΕπεκτείνετε το σαλόνι σας στο μπαλκόνι σας και δημιουργήστε το πιο ελκυστικό σημείο χαλάρωσης με καρέκλες, καθίσματα χαμηλού επιπέδου και μια μικρή κονσόλα. Επιλέξτε τα καλύτερα χαλιά εξωτερικού χώρου για αυτό το μέρος και κάντε το άνετο, στοχαστικό και το ιδανικό μέρος για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.

5. Διατηρήστε τα έπιπλα ελαφριάΈνα μικρό μπαλκόνι με γυαλιστερό χρώμα και φυτάΌταν πρόκειται να γεμίσετε ένα μικρό μπαλκόνι, θέλετε να διατηρήσετε τις επιλογές σας ελαφριές και εύκολες στη μετακίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο χρήσης του χώρου ανάλογα με την περίσταση. Εάν έχετε ένα εκτεθειμένο μπαλκόνι, μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποθηκεύσετε έπιπλα το χειμώνα – ένας άλλος λόγος για να κρατάτε τα πράγματα κινητά. 

6. Προσθέστε φυσικά στοιχεία

μπαλκόνι με εξωραϊσμόΓια να δημιουργήσετε μια αίσθηση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, σκεφτείτε να προσθέσετε χαλίκι και βότσαλα στη βεράντα σας, με μερικά μερικά ψηλά φυτά. Ακόμη και ένα στοιχείο νερού και μια υπαίθρια ομπρέλα θα βοηθούσαν να δημιουργήσετε μια ωραία, ζεστή αίσθηση.

5+1 λουλούδια που θα δώσουν στον κήπο σας καταπληκτική μυρωδιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει «Χριστούγεννα»

HerNews ka

Φυτά εσωτερικού χώρου: Έτσι θα ομορφύνεις το σπίτι σου

Her News

Πρέπει οι καρέκλες τραπεζαρίας να έχουν μπράτσα;

HerNews ka