HerNews.gr
DECORNEWS

5 βήματα για ένα ηχομονωμένο υπνοδωμάτιο ώστε να έχετε τον πιο ήσυχο ύπνο

Η κρεβατοκάμαρά σας είναι το καταφύγιό σας, ο χώρος όπου σβήνετε και χαλαρώνετε, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν ο εξωτερικός θόρυβος είναι υπερβολικός. Η κυκλοφορία και οι θορυβώδεις γείτονες δεν μπορούν να ελεγχθούν αν και αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα στις μεγαλύτερες πόλεις, ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με τον ύπνο σας.

Η λύση; Ηχομόνωση του υπνοδωματίου σας. 

Όταν σχεδιάζετε ένα γαλήνιο υπνοδωμάτιο, πιθανότατα σκεφτήκατε τον φωτισμό, το χρώμα και τα υλικά για να μεγιστοποιήσετε την άνεση, αλλά το κλειδί για να δημιουργήσετε ένα σοβαρά χαλαρωτικό μοντέρνο υπνοδωμάτιο είναι η ησυχία.

 Η ηχομόνωση θα μπορούσε να είναι η απάντηση για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας το καταφύγιο που θέλετε να είναι. 

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τη δημιουργία ενός ήσυχου χώρου. Τα καλά νέα είναι ότι η ηχομόνωση δεν απαιτεί πάντα επαγγελματική βοήθεια, καθώς ανακαλύψαμε πέντε εύκολα DIY για ηρεμία. Πείτε αντίο στις σειρήνες, την κυκλοφορία και την φλυαρία με αυτά τα απλά hacks.

1. Χρησιμοποιήστε χοντρό χαλί

ανοιχτό γκρι χαλί σε μινιμαλιστικό σαλόνι με τζάκι και καρέκλαΟ ήχος μπορεί να εισχωρήσει στην κρεβατοκάμαρά σας από κάθε κατεύθυνση, επομένως είναι σημαντικό να μην παραμελείτε κανέναν τομέα. Το δάπεδο συνήθως παραβλέπεται όταν πρόκειται για ηχομόνωση ενός χώρου, αλλά μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Όταν θέλετε να ηχομονώσετε την κρεβατοκάμαρά σας, να έχετε κατά νου ότι ο ήχος μπορεί επίσης να περάσει από το πάτωμά σας. Αν θέλετε να ηχομονώσετε την κρεβατοκάμαρά σας σχετικά οικονομικά, προσθέστε ένα χαλί και μερικά μαλακά έπιπλα δαπέδου. Μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η τοποθέτηση ενός πιο χοντρού χαλιου, αλλά εξακολουθεί να βοηθά στη μείωση του θορύβου.

2. Σφραγίστε τις ρωγμές

Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε γρήγορα τον θόρυβο από την είσοδο στην κρεβατοκάμαρά σας είναι να στεγανοποιήσετε τυχόν ρωγμές που μπορεί να είναι ο ένοχος. Ακόμα και οι πιο μικρές ρωγμές μπορούν να επιτρέψουν στους ήχους να περνούν εύκολα μέσα και έξω από το δωμάτιό σας. Η στεγανοποίηση τυχόν ρωγμών θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη μετάβαση προς ένα πλήρως ηχομονωμένο δωμάτιο.

Τα κύρια σημεία για να κοιτάξετε είναι δίπλα σε παράθυρα και πόρτες, οπουδήποτε μπορεί να χαλαρώσουν οι μεντεσέδες και να μπει αέρας. Ομοίως, οι σανίδες δαπέδου μπορεί επίσης να έχουν κενά. Φυσικά, η σφράγιση τυχόν ρωγμών θα βοηθήσει στη μόνωση του δωματίου σας καθώς και στην ηχομόνωση του χώρου σας.

3. Προσθέστε βαριές κουρτίνες

Κουρτινοειδή σχοινιά

Όσον αφορά τη μείωση του θορύβου από τους δρόμους κάτω από το παράθυρο του υπνοδωματίου σας, η προσθήκη βαριάς κουρτίνας θα μπορούσε να βοηθήσει. Δοκίμασε να χρησιμοποιείς βαριές κουρτίνες. Αυτό θα μπλοκάρει μια συγκλονιστική ποσότητα ήχου που εισέρχεται στην κρεβατοκάμαρά σας. Τα μαλακά έπιπλα απορροφούν τον ήχο από το εσωτερικό του δωματίου, αλλά μπορούν επίσης να εμποδίσουν την είσοδο. Η μοντέρνα κουρτίνα μπορεί να κάνει θαύματα για την εμφάνιση της κρεβατοκάμαράς σας, ενώ τη βοηθά να διατηρείται σκοτεινή, άνετη και ήσυχη.

4. Τοποθετήστε πώμα παραθύρου

Μια μεταμορφωμένη γωνιά κρεβατοκάμαρας με φυτό σε γλάστρα

Η ηχομόνωση DIY έχει να κάνει με τα οριακά κέρδη, γι’ αυτό πρέπει να εστιάσετε στις μικρές αλλαγές για να επιτύχετε το πλήρες αποτέλεσμα και να πλησιάσετε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα γαλήνιο υπνοδωμάτιο . Τα μικροσκοπικά κενά στο πλαίσιο του παραθύρου σας πιθανώς συμβάλλουν στην ηχορύπανση που αντιμετωπίζετε. Η σφράγισή του, μαζί με τα άλλα κενά, θα έχει μεταμορφωτική επίδραση στον χώρο σας. Είναι εξαιρετικά εύκολο στην εφαρμογή και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε πόρτες.

5. Προσθέστε ακουστικά πάνελ

Decor Acoustic | Customizable Acoustic Wall Panels | Laurameroni

Τέλος, μπορούν να εφαρμοστούν ακουστικά πάνελ για την ολοκλήρωση της ηχομόνωσης. Αυτή θα είναι η καλύτερη επιλογή σας εάν αντιμετωπίζετε πολύ θόρυβο, αλλά δεν θα είναι απαραίτητη για όλα τα σπίτια. Αυτά τα πάνελ έχουν σχεδιαστεί για να παγιδεύουν και να μειώνουν τα ηχητικά κύματα, καθιστώντας τα μια αποτελεσματική λύση για την ελαχιστοποίηση των ήχων και τη βελτίωση της συνολικής ακουστικής του χώρου. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στους τοίχους ή στην οροφή του υπνοδωματίου σας για να βελτιώσετε την ηχομόνωση.

Εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την αισθητική του σχεδιασμού σας με ακουστικά πάνελ αφρού, σκεφτείτε να προσθέσετε περισσότερα μαλακά έπιπλα για να απορροφήσετε τον θόρυβο. Αυτό θα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα χωρίς την όψη του μαύρου αφρού. Η στρατηγική τοποθέτηση των επίπλων σας είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση βιβλιοθηκών ή βαριών ντουλαπιών κατά μήκος κοινόχρηστων τοίχων μπορεί να λειτουργήσει ως ηχητικά φράγματα και να βοηθήσει στην απορρόφηση ηχητικών κυμάτων, ελαχιστοποιώντας περαιτέρω την επίδραση της μετάδοσης του ήχου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να καθαρίσετε τις δερμάτινες μπότες και να τις κρατήσετε σαν καινούριες

HerNews ka

5 τρόποι που οι σχεδιαστές διαμορφώνουν ένα άνετο κρεβάτι για επιπλέον ζεστασιά του χειμώνα

HerNews ka

Αυτά είναι τα 3 πιο πολυτελή χρώματα κουζίνας που λατρεύουν οι σχεδιαστές & αποπνέουν κομψότητα

HerNews ka