HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης για το ναυάγιο στη Λέσβο: «Ρίσκαραν τις ανθρώπινες ζωές με αυτές τις καιρικές συνθήκες & δεν το σταμάτησαν»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου στο Alpha Radio 98,9, μιλά για το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε την Κυριακή στα ανοικτά της Μυτιλήνης.

Αναπάντητα τα ερωτήματα για το τραγικό συμβάν, όπως μας μας εξηγεί ο Γιώργος Βάλλης, όπου ένα καράβι 40 ετών ξεκινάει από την Αίγυπτο λέγοντας πως έχει αλάτι στα αμπάρια και κατευθύνεται προς την Τουρκία, το οποίο πάει να περάσει τη Μυτιλήνη με τρία μέτρα κύμα αγνοώντας το απαγορευτικό και συνεχίζει την πορεία του. «Δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια να ‘’κρυφτεί’’ πίσω από κάποιο νησί και να βρει απάνεμο σημείο», δηλώνει ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.

Ερωτήματα επίσης δημιουργεί το ότι από την στιγμή που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, βυθίστηκε. Πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί έτσι, από τη μία στιγμή στην άλλη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Μοιάζει σαν να κρύβεται κάτι πίσω από το συμβάν.

«Άλλο ερώτημα είναι για ποιο λόγο άφησαν ένα καράβι, που όπως μαθαίνουμε είχε κάποιες παρατηρήσεις λόγω παλαιότητας και ρίσκαραν τις ανθρώπινες ζωές με αυτές τις καιρικές συνθήκες και δεν το σταμάτησαν. Όλες αυτές οι κινήσεις ελέγχονται από το κέντρο ελέγχου της λιμενικής αρχής. Η συγκεκριμένη εταιρία είχε παλιότερα άλλο ένα καταγεγραμμένο αντίστοιχο ναυάγιο. Αναρωτιόμαστε αν γίνονται έλεγχοι σε καράβια όπως αυτό», προσθέτει σε άλλο σημείο ο Γιώργος Βάλλης.

Η κουβέντα στρέφεται στα λιμάνια της χώρας, όπου παρατηρήθηκαν πολλές δυσκολίες σε καράβια της ακτοπλοΐας, όπως στην Πάτρα, που με 10 μποφόρ το πλοίο πήγε να δέσει και χτύπησε στο λιμάνι με τόσους επιβάτες μέσα, και ευτυχώς δεν έπεσε στο διπλανό φορτηγό πλοίο καυσίμων. Δημιουργήθηκαν αρκετά τέτοια προβλήματα με την κακοκαιρία.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC κλείνοντας, εκφράζει την ανησυχία του που δεν αυστηροποιούνται τα απαγορευτικά, καθώς όπως λέει είναι ανεπίτρεπτο λόγω του κέρδους να ρισκάρουν τις ζωές του κόσμου αλλά και τα ίδια τα καράβια.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Γιώργου Βάλλη

Γιώργος Βάλλης: Οι δηλώσεις του προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για τη σύγκρουση πλοίων στην Πάτρα & το ναυάγιο στη Λέσβο

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αποκαλύψεις από συγκρατούμενο του Αναγνωστόπουλου: «Έμοιαζε σαν ποντικός που κρύβεται, μάλλον φοβάται»

Her News b

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η νέα διοίκηση

HerNews ka

Αυτοκίνητο: Έχουν οι αερόσακοι ημερομηνία λήξης; Τι πρέπει να προσέξουμε

Her News