HerNews.gr
Ταξίδια

Λίμνη Πλαστήρα: Η ειδυλλιακή τεχνητή λίμνη στην Καρδίτσα που θυμίζει Ελβετία

Η λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα , είναι γνωστή ως «Μικρή Ελβετία» για το ειδυλλιακό της τοπίο που μοιάζει με τις Ελβετικές Άλπεις. Η εκπληκτική γαλάζια λίμνη περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά και καταπράσινα πευκοδάση, μαγνητίζοντας τους επισκέπτες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Βρίσκεται στην περιοχή της Καρδίτσας , σε ένα από τα υψηλότερα υψόμετρα της Ελλάδας, η λίμνη Πλαστήρα είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στο ελληνικό τοπίο. Τα παρθένα, παγωμένα νερά της τεχνητής λίμνης καμπυλώνουν κατά μήκος των βουνών και των δασών που την περιβάλλουν, μοιάζοντας με δραματικά φιόρδ.λίμνη Πλαστήρα

Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα αστικά κέντρα της Ελλάδας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η λίμνη Πλαστήρα είναι η τέλεια απόδραση από την πολυσύχναστη ζωή της πόλης.

 Ο καθαρός αέρας του βουνού και το εντυπωσιακό τοπίο είναι ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης που θέλουν να χαλαρώσουν και να εξερευνήσουν την ύπαιθρο.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένας εκπληκτικός χειμερινός προορισμός

Η εκπληκτική περιοχή γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα έχει γίνει θέρετρο για Έλληνες αλλά και επισκέπτες από το εξωτερικό, όχι μόνο για το γραφικό της τοπίο, αλλά και για τις πολλές υπαίθριες δραστηριότητες που συναντάμε εκεί.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα γύρω βουνά και τα δάση, σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτα από την ανάπτυξη, μέσα από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και ιππασίας που διασχίζουν το συναρπαστικό σκηνικό.

@panker22 Λίμνη Πλαστήρα….Paradise‼️🏞🙏🙏. #n#naturen#naturaln#naturalbeauty #n#naturelifev#villagev#villagelifev#villagedefrancev#villagegreenv#villagepeoplea#amazingviewa#amazingplacesa#amazingplacea#amazingnaturec#colorsofgreecef#fantasticf#fantasticlifef#forestg#greencolorsb#bluecolorsl#lifeisbeautifull#lifev#viewst#travelt#travellert#traveltheworldt#travelphotographyp#photograpyphoto #view #myplace @Nature Exploring @Nature_highlight clips @Nature 🌱 @Nature Lover 🏔🌎🗺 @Nature @@naturelover @Nature Views @Greece_history🇬🇷 @Greece_Best_Hotels @Nature World @Nature life🌳🌿☘🍀🍁🍂🍃 @village_life_fun @Nature of Burabay @Mountainian @Tutumakad_Nulu @Travel Channel @Travel Dreams 🏝☀️😎 @Travel Tips & Hacks ✈️ @Travel_dagestan ♬ In The End – Mellen Gi Remix – Tommee Profitt & Fleurie & Mellen Gi

 Κατά τους θερμότερους μήνες, οι κολυμβητές μπορούν να απολαύσουν μια βουτιά στα αναζωογονητικά νερά της λίμνης κατά μήκος των πολλών παραλιών της και ακόμη και να συμμετάσχουν σε θαλάσσια σπορ. 

@melina_pap92 📍Λίμνη Πλαστήρα #fyp #fy #limniplastira #karditsa #travel ♬ Say Yes To Heaven – Lana Del Rey

Παραλίμνια χωριά

Τα παραδοσιακά χωριά που είναι διάσπαρτα στα βουνά της περιοχής περιβάλλουν τη λίμνη, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλα έχουν θέα στη λίμνη Πλαστήρα και προσφέρουν στους επισκέπτες μια γεύση από τη ζωή στα ελληνικά βουνά.

Κατά μήκος των ακτών της λίμνης, τα Καλύβια Πεζούλας και Νεοχώρι είναι τα πιο ανεπτυγμένα στην περιοχή και διαθέτουν τις περισσότερες ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός βοτανικού κήπου λίγο έξω από το Νεοχώρι.Λίμνη Πλαστήρα

Οι επισκέπτες θα βρουν ξενοδοχεία με υπέροχη θέα στη λίμνη Πλαστήρα και στα γύρω βουνά στο Νεοχώρι και στα Καλύβια Πεζούλας. Πολλά από τα ξενοδοχεία μοιάζουν με εξοχικές κατοικίες στο βουνό ή ξύλινες καμπίνες, ιδανικά για όσους αναζητούν μια απόδραση στο βουνό.

Το χωριό Νεράιδα, φιλοξενεί ένα μικρό κέντρο χειμερινών σπορ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σκι, και μια καμπίνα όπου οι πεζοπόροι και οι σκιέρ μπορούν να ξεκουραστούν για λίγο απολαμβάνοντας τη χιονισμένη βουνοπλαγιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

HerNews ka

Ρόδος: Με υψηλές προσδοκίες ξεκινά η τουριστική σεζόν – Έφτασαν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ

Her News

6 Λόγοι για να επισκεφτείτε την Μάλτα

Her News