HerNews.gr
Health

Πως να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μυρίζει όμορφα για πιο ευχάριστο ύπνο

Το πως μυρίζει το υπνοδωμάτιό σας μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν προσπαθείτε να ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα, αλλά οι ειδικοί προτείνουν ότι θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να κοιμάστε ήσυχοι και να νιώθετε ξεκούραστοι το πρωί. 

Φυσικά, όταν θέλουμε να κάνουμε ένα υπνοδωμάτιο να μυρίζει όμορφα, συχνά πιάνουμε τη λεβάντα, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο άρωμα που σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί.

Αν θέλετε να αλλάξετε το άρωμα του υπνοδωματίου σας, σκεφτείτε να επιλέξετε μία από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις για να κάνετε ένα υπνοδωμάτιο να μυρίζει όμορφα για ύπνο.σχεδιάστε ένα σπίτι που σας αρέσει, κρεβατοκάμαρα με τοίχους βαμμένους από τούβλα κρέμα, μεγάλη τοξωτή πόρτα στον κήπο, δοκάρια, ντυμένο γκρι κρεβάτι με μπλε και λευκά κλινοσκεπάσματα, τραπέζι με φυλλώματα, βιβλία, δέρμα προβάτου, υποπόδιοΗ δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος ύπνου υπερβαίνει την επιλογή των καλύτερων σεντονιών και του καλύτερου στρώματος (αν και σίγουρα βοηθούν). Η επιλογή του τέλειου αρώματος μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προώθηση του καλού ύπνου, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τρόπο για να αποφύγετε τους κινδύνους.

Αν και τα κεριά είναι μια δημοφιλής επιλογή, καλό είναι να επιλέξετε μια λιγότερο επιβλαβή εναλλακτική λύση για να αρωματίσετε έναν χώρο, ειδικά εάν κοιμάστε, όπως ένα διαχύτη ή ένα σπρέι δωματίου για να αποφύγετε τους κινδύνους πυρκαγιάς και τους ερεθισμούς στους αεραγωγούς σας.

1. Αιθέρια έλαια γερανιού

Καθώς εισπνέουμε διάχυτα αιθέρια έλαια, τα μόρια αυτών των ελαίων έρχονται σε επαφή με τα αισθητήρια νεύρα μας, τα οποία διεγείρουν την αποστολή ενός σήματος μέσω του οσφρητικού νεύρου στον οσφρητικό βολβό που βρίσκεται κοντά στον εγκέφαλο. Αυτός ο οσφρητικός βολβός στέλνει στη συνέχεια σήματα στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα μια σειρά από θεραπευτικά αποτελέσματα μέσω του κεντρικού νευρικού μας συστήματος. Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε έναν διαχύτη που διαθέτει λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε με ασφάλεια.

2. Σπρέι χαμομηλιού και σανδαλόξυλου

Ένα τσάι χαμομηλιού πριν τον ύπνο είναι συνηθισμένο για να προάγει τον ύπνο, οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το άρωμά του για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και να ρυθμίσετε τη ρουτίνα της κρεβατοκάμαράς σας για τον καλύτερο ύπνο; Το χαμομήλι και η καταπραϋντική ζεστασιά του σανταλόξυλου είναι τέλεια, ειδικά ως ψεκασμός αρωματικού pillow mist.

3. Ylang-ylang

Το Ylang-ylang είναι ένα από τα αρώματα που μπορεί να έχετε ακούσει, αλλά δεν είναι η πρώτη σας επιλογή όταν πρόκειται για οικιακά αρώματα, ειδικά αν δεν είστε πολύ σίγουροι για το τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό το λουλουδένιο άρωμα είναι τέλειο για να βοηθήσει στην προώθηση της χαλάρωσης, ωστόσο, και είναι ένα υπέροχο άρωμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν έχετε βαρεθεί τη λεβάντα.Το Ylang-Ylang είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο άρωμα και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι έχει ηρεμιστική επίδραση στο μυαλό.

Εάν επιθυμείτε να προωθήσετε το καλό Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα , τότε αυτό το άρωμα θεωρείται επίσης ιδανικό για την προώθηση της καλής ενέργειας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το άρωμα του σπιτιού σας πιστεύεται ότι επηρεάζει το Feng Shui.

4. Γιασεμί και βανίλια

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις στρώσεις αρωμάτων για να προωθήσετε τον καλύτερο ύπνο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε από το κλασικό συνδυασμό γιασεμιού και βανίλιας.Το γιασεμί, γνωστό για την καταπραϋντική του δράση, και η βανίλια, με τις γλυκές, ανακουφιστικές νότες της, είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ιδανική για ύπνο.

5. Φακελάκια με βότανα

Σακουλάκια με βότανα γεμάτα με αποξηραμένο λυκίσκο ή βάλσαμο λεμονιού, τοποθετημένα κάτω από τα μαξιλάρια ή γύρω από το δωμάτιο, παρέχουν ένα απαλό, φυσικό άρωμα. Ο λυκίσκος εκτιμάται εδώ και πολύ καιρό για τις ιδιότητες που προκαλούν ύπνο, ενώ το βάλσαμο λεμονιού ηρεμεί το μυαλό και σας διευκολύνει στον ύπνο.

6. Κέδρος

Όταν προσπαθείτε να κάνετε ένα σπίτι να μυρίζει όμορφα χωρίς να καίγονται κεριά , το αιθέριο έλαιο από ξύλο κέδρου είναι μια κοινή αντικατάσταση για ένα χαλαρωτικό άρωμα, ειδικά το χειμώνα.Χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιο κέδρου για ύπνο, μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα αδρεναλίνης σας και να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα.

Γιατί το δωμάτιο σας μυρίζει άσχημα όταν κοιμάστε;

Εάν το δωμάτιό σας μυρίζει μούχλα όταν ξυπνάτε το πρωί, αυτό μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση υγρασίας, που πιθανότατα προκαλείται από έλλειψη κυκλοφορίας αέρα. Καθώς αναπνέουμε τη νύχτα, τα δωμάτιά μας γεμίζουν με υγρασία και βακτήρια, αφήνοντας μια παρατεταμένη μυρωδιά αν δεν μπορεί να φύγει. Σκεφτείτε να κοιμηθείτε με την πόρτα ή το παράθυρο του υπνοδωματίου ανοιχτό ή χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα για να καταπολεμήσετε την υγρασία για έναν χώρο με πιο φρέσκο ​​άρωμα. 

5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα αν τα χρησιμοποιήσετε στο υπνοδωμάτιό σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τελικά πόσο καλό είναι το νερό με κουρκουμά;

Her News

Αλλεργίες της άνοιξης: Πως να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα

HerNews ka

Πολυκυστικές ωοθήκες: Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα

Her News