HerNews.gr
Διεθνή

5 από τις πιο ασυνήθιστες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις σε όλο τον κόσμο

Από το να φέρνουμε δέντρα σε εσωτερικούς χώρους και να τα διακοσμούμε μέχρι να κάνουμε τους ανθρώπους να τρώνε λαχανάκια Βρυξελλών, τα Χριστούγεννα συχνά φαίνονται σαν μια παράξενη παράδοση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μάλλον τον τρόπο του όταν πρόκειται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αλλά σε σύγκριση με άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Βρετανίας φαντάζουν συνηθισμένες.

Από την Καταλονία μέχρι το Καράκας, ο κόσμος έχει μια σειρά από χριστουγεννιάτικες παραδόσεις. Μερικές χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πίσω, άλλες μόλις δεκαετίες, αλλά έχουν γίνει όλα ένα εγγενές μέρος της τοπικής Χριστουγεννιάτικης παράδοσης.
Για τον εορτασμό αυτών των παραδόσεων, συγκεντρώσαμε 5 από τα πιο ασυνήθιστα έθιμα από όλο τον κόσμο.

The Krampus: Γερμανία και Αυστρία

Krampus in the Alps: Meet the Wild Beasts of Christmas LoreΣτην αυστρο-βαυαρική αλπική λαογραφία, ο Κράμπους είναι ο τρομακτικός φίλος του Πατέρα των Χριστουγέννων, ένα διαβολικό πλάσμα που τιμωρεί τα άτακτα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Το μυθικό θηρίο, που είναι τριχωτό, με τρομακτικό “πρόσωπο” και μεγάλα κέρατα, «γιορτάζεται» κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου σε πολλές πόλεις σε όλη τη Γερμανία και την Αυστρία σε ένα φεστιβάλ που ονομάζεται Krampusnacht, που συχνά σημειώνεται με μια παρέλαση στην οποία εκατοντάδες ντύνονται Κράμπους και κυνηγούν ο ένας τον άλλον στους δρόμους.

Κορμοί που… “αφοδεύουν”: ΚαταλονίαWhat Is a Caganer and Why Is It Part of a Catalan Christmas? | TIME.com

Υπάρχουν μερικές παράξενες καταλανικές παραδόσεις, μία από τις οποίες είναι το caga tio ή “κούτσουρο αφόδευσης”. Το δεκαπενθήμερο πριν από τα Χριστούγεννα, ένα πλάσμα που χαμογελάει δημιουργείται από ένα μικρό κούτσουρο και τοποθετείται στην τραπεζαρία. Το κούτσουρο πρέπει να ταΐζεται κάθε μέρα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και γλυκά, προτού – την παραμονή των Χριστουγέννων – χτυπηθεί με ραβδιά, αποβάλλοντας τα καλούδια του. Ένα άλλο καταλανικό έθιμο με θέμα τα κόπρανα είναι το caganer, ένα μικρό ειδώλιο αφόδευσης, το οποίο παραδοσιακά εμφανίζεται σε σκηνές της φάτνης.

Τα πιο πρόσφατα χρόνια, τα caganers που πωλούνται σε καταστήματα και χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την περιοχή έχουν πάρει τη μορφή σχεδόν κάθε διασημότητας, από τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον λιγότερο αγαπημένο σας αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Τηγανητό κοτόπουλο: Ιαπωνία

<p>Οι παραγγελίες KFC για την Ημέρα των Χριστουγέννων γίνονται συχνά κρατήσεις πάνω από έναν μήνα νωρίτερα</p>

Τα Χριστούγεννα δεν είναι εθνική γιορτή στην Ιαπωνία, αλλά αυτό δεν εμποδίζει μεγάλο αριθμό ανθρώπων να γιορτάζουν το φεστιβάλ. Ο πατέρας των Χριστουγέννων, ή Santa Kurohsu, λέγεται ότι έχει μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για να παρακολουθεί τα άτακτα παιδιά, ενώ το ιαπωνικό χριστουγεννιάτικο κέικ είναι συνήθως που αποτελείται από παντεσπάνι, σαντιγί και φράουλες. Σε μια περαιτέρω περιστροφή σχετικά με τα χριστουγεννιάτικα τρόφιμα, πολλοί Ιάπωνες κατευθύνονται στα υποκαταστήματα του KFC την ημέρα των Χριστουγέννων ή γύρω από αυτά, με την εβδομάδα που οδηγεί στις 25 Δεκεμβρίου να είναι η πιο κερδοφόρα εβδομάδα της αλυσίδας του χρόνου στην Ιαπωνία.

Δέρμα φάλαινας για δείπνο: Γροιλανδία

<p>Ένα υπέροχο μπολ με ματτάκ</p>

Αν πιστεύετε ότι τα λάχανα είναι κακά, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια από τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές της Γροιλανδίας. Mattak – ακατέργαστο δέρμα φάλαινας με λίπος είναι ένα. Ένα άλλο είναι το kiviak, που είναι όταν ένα auk (ένα μικρό πουλί) τυλίγεται σε δέρμα φώκιας, θάβεται για αρκετούς μήνες και στη συνέχεια τρώγεται μόλις αποσυντεθεί.

Πέταγμα πουτίγκας: Σλοβακία

Στη Σλοβακία, είναι μια παράδοση χριστουγεννιάτικου δείπνου για το πιο ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας να ρίχνει λίγη από την πουτίγκα (συνήθως φτιαγμένη από γάλα, ψωμί, σπόρους παπαρούνας και κάτι γλυκό) στην οροφή. Η ποσότητα που κολλάει δείχνει την τύχη που πρέπει να λάβουν όλοι την επόμενη χρονιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tyra Banks: Ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις – «Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν νιώθω 50»

HerNews ka

Μαρία Μενούνος: Περιμένει το πρώτο της παιδί μετά από 10 χρόνια προσπαθειών

Her News

Τρελά ερωτευμένη η Τέιλορ Σουίφτ: Εθεάθη να φιλιέται με τον Μάθιου Χίλι

Her News