HerNews.gr
DECORNEWS

Μπορεί το χρώμα του δαπέδου σας να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο;

Το χρώμα που επιλέγετε για το δάπεδό σας είναι ένα σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού κάθε δωματίου που μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του χώρου. Αλλά όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα χρώμα δαπέδου για έναν μικρό χώρο, είναι πιο σημαντικό να το κάνετε σωστά.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση ελαφρύτερων στοιχείων στο δωμάτιο, όπως έπιπλα, χρώματα τοίχου ή αξεσουάρ μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του οπτικού αντίκτυπου ενός πιο σκούρου χρώματος δαπέδου και να αποτρέψει την αίσθηση του υπερβολικά περιορισμένου χώρου.

Διαβάστε παρακάτω 5 ιδέες για να φτάσετε στο κάτω μέρος των βέλτιστων χρωμάτων δαπέδου για να κάνετε το μικρό σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα σας να αισθάνεται μεγαλύτερο.

1. Ανοιχτοί ξύλινοι τόνοι

Μια κουζίνα με λευκό δρύινο δάπεδοΤο ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι ένα απαραίτητο υλικό που έχει φυσικό χρώμα που κάνει ένα δωμάτιο να αισθάνεται φωτεινό και ευρύχωρο. Ένα πιο ανοιχτόχρωμο δάπεδο θα βοηθά πάντα έναν χώρο να αισθάνεται πιο επεκτατικός.Η δρυς είναι ένα κλασικό φυσικό υλικό σκληρού ξύλου που χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα περισσότερο από ποτέ η λευκή βελανιδιά περνάει μια «στιγμή» όσον αφορά τις τρέχουσες τάσεις σχεδιασμού.

2. Απαλό ροζ

Ένα σαλόνι με παλ ροζ χαλίΤο απαλό ροζ είναι ένα άλλο αξιόπιστο χρώμα για το δάπεδο που βοηθά στη διάθεση ενός δωματίου, φέρνοντας χρώμα στο σχέδιο και χρησιμοποιώντας τις εγγενείς ιδιότητες της απόχρωσης για να βοηθήσει στην αντανάκλαση και την αναπήδηση του φωτός γύρω. Μπορεί να θέλετε να βάψετε το δάπεδό σας σε ανοιχτό ροζ ή να επιλέξετε ένα κάλυμμα δαπέδου από βινύλιο, αλλά ένα ροζ χαλί είναι πιο λογικό από αισθητική άποψη και αυτό το στοιχείο υφής προσθέτει στη θαλπωρή του δωματίου.

3. Greige

Ένα μικρό γραφείο με ξύλινο δάπεδο και γκρι χαλί με ψηλούς πέλουςΗ επιλογή ανοιχτόχρωμων χρωμάτων όπως απαλό γκρι ή μπεζ είναι επίσης μια αξιόπιστη επιλογή για δάπεδα σε μικρά σαλόνια και λειτουργεί καλύτερα ως επιλογή χαλιού ή ξανά ως χαλί. Το γκρι είναι μια ουδέτερη και κομψή επιλογή που θα συνεχίσει να λειτουργεί για οποιεσδήποτε ενημερώσεις τάσης κάνετε στο χώρο. Το ανοιχτό γκρι και το μπεζ λειτουργούν με το φως αντανακλώντας και απορροφώντας το φως, καθιστώντας το μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις για δάπεδα μικρών χώρων. 

4. Μαύρο

Ένα σκοτεινό πάτωμα σε ένα δωμάτιο γεμάτο φωςΕίναι ευρέως διαδεδομένο ότι ένα σκούρο δάπεδο θα κάνει έναν χώρο να φαίνεται και να δείχνει μικρότερος, αλλά υπάρχουν τρόποι γύρω από αυτό, πρέπει απλώς να προσεγγιστεί με προσοχή. Πρέπει να τα αναμίξετε με ανοιχτούς τοίχους και καλό φωτισμό.

5. Μπλε

Ένα καθιστικό με λευκούς τοίχους, δάπεδο από σκούρο ξύλο, μπλε χαλί και πιο φωτεινό μπλε καναπέ, με μεγάλο γκρίζο τοίχο και πολυθρόνες από σκούρο ξύλοΑν σας αρέσει η ιδέα της εισαγωγής χρώματος, ένα γαλάζιο μπορεί να λειτουργήσει και σε μορφή χαλιού. Ένα τέχνασμα χρωμάτων που δεν αποτυγχάνει ποτέ είναι να έχει το πάτωμα, το ανώτατο όριο, την επένδυση και τις πόρτες στο ίδιο χρώμα για ένα μονοχρωματικό χρωματικό σχήμα που δίνει μια ευρύχωρη αίσθηση.

Σε δωμάτια με λίγο φυσικό φως, το μονόχρωμο με ένα βαθύ navy δάπεδο μπορεί να δημιουργήσει μια εντύπωση βάθους και να κάνει έναν χώρο να αισθάνεται δραματικός και εντυπωσιακό.

5 χρώματα που πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε περισσότερο στο σπίτι σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 πράγματα που θα παρατηρούν πάντα οι επισκέπτες στο σπίτι σας

HerNews ka

Αέρινη διακόσμηση με καπέλα: Οι 3 τρόποι να την πετύχεις

Her News

Το αντικείμενο που χρειάζεσαι στην κρεβατοκάμαρα σου με βάση το ζώδιο σου!

HerNews ka