HerNews.gr
DECORNEWS

Πως μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο πιο χαλαρωτικό

Ένα δωμάτιο που είναι ηρεμιστικό σας προετοιμάζει για την επόμενη μέρα και σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να είστε έτοιμοι για έναν καλό ύπνο.

Επειδή είναι τόσο σημαντικοί και περιζήτητοι χώροι, οι ιδέες για το μπάνιο μπορούν μερικές φορές να αποδώσουν με πρακτικούς όρους, ενώ υστερούν σε ό,τι αφορά τη δημιουργία άνεσης. Αλλά τόσο η εξαιρετική λειτουργικότητα όσο και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα είναι ζωτικής σημασίας και είναι δυνατό να επιτευχθούν και τα δύο.

Συγκεντρώσαμε τους κορυφαίους τρόπους για να κάνετε ένα μπάνιο πιο χαλαρωτικό για να σας εμπνεύσουμε να μετατρέψετε τον χώρο σε καταφύγιο.

1. Αποφύγετε την ακαταστασία

Μπάνιο με δάπεδο με σχέδια και ξύλινη μπανιέραΤα μπάνια συσσωρεύουν αναπόφευκτα προϊόντα περιποίησης, φθαρμένες πετσέτες κ.λπ. Με τον εξορθολογισμό των προϊόντων μειώνετε την οπτική ακαταστασία που είναι απλά αγχωτικό. Η αποτελεσματική οργάνωση ενός μπάνιου θα δημιουργήσει ένα μέρος για όλα όσα χρειάζεται να κρατήσετε στο δωμάτιο, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο, αλλά να μην καταστρέφει την ήρεμη ατμόσφαιρα του δωματίου.

2. Χρησιμοποιήστε την ψυχολογία των χρωμάτων

Μικρό ντους με πράσινους τοίχους και μαρμάρινο περίβλημαΤο χρώμα επηρεάζει τη διάθεση, γι’ αυτό επιλέξτε μια χρωματική παλέτα μπάνιου έχοντας κατά νου τη χαλάρωση. Η ψυχολογία των χρωμάτων δείχνει ότι οι γήινοι τόνοι, όπως οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του μωβ και του πράσινου, ευνοούν ιδιαίτερα τη χαλάρωση. 

3. Επιλέξτε ρυθμιζόμενο φωτισμό

Ιδέες φωτισμού μπάνιου πάνω από καθρέφτη σε ροοστάτεςΟ φωτισμός του μπάνιου είναι το κλειδί για τη διάθεση του δωματίου και μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα. Ο ρυθμιζόμενος φωτισμός, όπως οι διακόπτες dimmer και τα μαλακά φώτα LED, έχει γίνει βασικό στοιχείο για τη δημιουργία μιας εμπειρίας που μοιάζει με σπα και ο συνδυασμός του με την απαλή λάμψη των αρωματικών κεριών προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα ηρεμίας 

4. Σκεφτείτε την υφή

Μοντέρνο μπάνιο με μεγάλους καθρέφτες, ουρανό και ανεξάρτητη μπανιέραΈνα μπάνιο περιέχει απαραιτήτως πολλές σκληρές επιφάνειες, επομένως επικεντρωθείτε στην προσθήκη αντιθετικών, απτικών στοιχείων. Επενδύστε σε βελούδινες πετσέτες, μπουρνούζια και μαλακά χαλάκια μπάνιου. Υψηλής ποιότητας, πολυτελείς υφές μπορούν να προσθέσουν μια νότα άνεσης και να συμβάλουν στη συνολική εμπειρία χαλάρωσης. Οι μικρές πινελιές όπως το να έχετε διπλωμένες πετσέτες προκαλούν μια περιποιημένη εμφάνιση και αίσθηση. Μια άλλη επιλογή είναι να τυλίγετε τις πετσέτες σας. Οι πετσέτες χεριών είναι ιδανικές.

5. Προσθέστε φυσικά στοιχεία

Μπάνιο με λευκούς τοίχους και πάτωμα και ξύλινο χαλάκι και σκάλαΗ προσθήκη φυσικών στοιχείων, όπως φυτά και ξύλινες πινελιές, φέρνει μια πινελιά φύσης σε εσωτερικούς χώρους, συμβάλλοντας σε μια συνολική αίσθηση γαλήνης. Η ενσωμάτωση πραγματικών φυσικών στοιχείων όπως πινελιές από πέτρες, φυτική ζωή ή τεχνουργήματα από μπαμπού παρέχει οφέλη ευεξίας και συνδέει το άτομο με το ύπαιθρο ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

6. Ασχοληθείτε με την αρωματοθεραπεία

Μοντέρνο ρουστίκ μπάνιο με σκούρα πράσινα πλακάκιαΕισάγετε την αρωματοθεραπεία μέσω αρωματικών κεριών, διαχυτών αιθέριων ελαίων ή αλάτων μπάνιου. Οι μυρωδιές όπως η λεβάντα, το χαμομήλι και ο ευκάλυπτος είναι γνωστές για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες.

Πως να ανανεώσετε ένα μπάνιο χωρίς να αγοράσετε τίποτα καινούργιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άνοιξη: 4 βήματα για να φτιάξεις τη ντουλάπα σου

Her News b

Το trend του 2022 είναι οι παστέλ κουζίνες. Γιατι να τις επιλέξεις;

Her News

3 φυτά που θα σε κάνουν να αναπνέεις καλύτερα στο σπίτι σου σύμφωνα με τη NASA

Her News