HerNews.gr
Health

Αυτό το λαχανικό πλούσιο σε μαγνήσιο είναι ένας από τους πιο ισχυρούς αντιγηραντικούς συμμάχους

Αυτό το λαχανικό πλούσιο σε μαγνήσιο το βρίσκουμε σε όλες τις λίστες διατροφολόγων και ειδικών στη μακροζωία: την κολοκύθα. Πλούσια σε βιταμίνες, χορταστική και χαμηλή σε θερμίδες, η κολοκύθα είναι μια από τις πιο ευεργετικές εναλλακτικές λύσεις για το δέρμα, τα μαλλιά, τη διάθεση και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ορισμένες υπερτροφές έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τη γήρανση. Η κολοκύθα είναι μια από αυτές. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους: είναι πλούσια σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο, χαμηλή σε θερμίδες και έχει αντιφλεγμονώδεις και καθαρτικές ιδιότητες.

Οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά

Η κολοκύθα σου επιτρέπει να ετοιμάζεις υγιεινά μενού και απίστευτες συνταγές. Το εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα της είναι συνώνυμο με την καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό τέλειο για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και ματιών. Προσφέρει κάποια προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες και επομένως βοηθά στην πρόληψη των κηλίδων και των ρυτίδων. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνες C και E ενισχύει την αντιοξειδωτική της λειτουργία, η οποία μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της νεότητας και της ελαστικότητας του δέρματος.

Τέλος, η περιεκτικότητά της σε ψευδάργυρο δυναμώνει τα μαλλιά. Μια ανεπάρκεια σε αυτό το μέταλλο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών, καθώς είναι υπεύθυνο για την προστασία του βολβού και την πρόληψη αλλαγών στον κύκλο ζωής των μαλλιών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρη απώλεια μαλλιών.

Το μαγνήσιο προάγει την καλή διάθεση

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα θρεπτικό συστατικό που δρα στο μυϊκό και το νευρικό σύστημα, προάγοντας την ευεξία και των δύο συστημάτων και τη χαλάρωση τους. Επιπλέον οι σπόροι του έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων σεροτονίνης και της καταθλιπτικής συμπεριφοράς.

Δεν είναι τυχαίο που οι διατροφολόγοι και οι ειδικοί στη μακροζωία χρησιμοποιούν αυτό το πλούσιο σε μαγνήσιο λαχανικό στη διατροφή τους για να...

Η κολοκύθα είναι αντιφλεγμονώδης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, επίσης είναι μια συνιστώμενη τροφή για την πρόληψη της γρίπης: Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη (οργανικές χρωστικές που μετατρέπονται σε βιταμίνη Α όταν απορροφώνται από τον οργανισμό) και τα θρεπτικά συστατικά της ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από ιούς. Σε περίπτωση αλλεργίας, μπορεί να αντικατασταθεί από καρότα, γιατί τα οφέλη τους είναι πολύ παρόμοια.

Πολλές δυνατότητες συνταγής

Αυτό είναι ένα άλλο από τα πλεονεκτήματα της κολοκύθας: δεν καταναλώνεται μόνο με τη μορφή κρέμας ή πουρέ. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες:

  1. Μαγειρευτή, σε σαλάτα, με πράσινα φύλλα, ρόδι, καρύδια, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ βαλσάμικο. Ακολουθήστε ένα κύριο πιάτο με θαλασσινά, κρέας ή ψάρι. Τα λαχανικά, τα υγιή λίπη και οι πρωτεΐνες παρέχουν κορεσμό και η απορρόφηση της γλυκόζης θα είναι πιο αργή.
  2. Σαν πατατάκια (πολύ λεπτές φέτες και ψημένες) καρυκευμένες με μπαχαρικά, για ένα υγιεινό σνακ.
  3. Σε τυλιχτό, με φέτα, ντομάτα, μαρούλι και αβοκάντο.
  4. Μαγειρεμένο με ρύζι, κινόα ή φακές

6 τροφές μακροζωίας που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά για να ζήσετε περισσότερο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτό πρέπει να τρώτε πραγματικά για πρωινό

HerNews ka

Κρασί: Ένα ποτήρι καθημερινά συρρικνώνει και γερνά τον εγκέφαλο

Her News

Πρέπει να φοράς αποσμητικό πριν τον ύπνο;

Her News