HerNews.gr
Ψυχαγωγία

«The Favourite»: Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στο Netflix

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου The Favorite , που είχε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, θα κάνει το ντεμπούτο της στο Netflix στις 23 Ιανουαρίου.

Το The Favorite είναι μια ιστορική μαύρη κωμωδία του 2018 σε συμπαραγωγή και σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου, σε σενάριο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

Διαδραματίζεται στις αρχές του 18ου αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία, η πλοκή της ταινίας εξετάζει τη σχέση μεταξύ των ξαδέρφων Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μάρλμπορο (Ρέιτσελ Βάις) και Άμπιγκεϊλ Μάσαμ (Έμμα Στόουν), καθώς διεκδικούν να γίνουν οι αγαπημένες της Βασίλισσας Άννας (Ολίβια Κόλμαν).

Τα γυρίσματα για τη βρετανο-ιρλανδική-αμερικανική παραγωγή διήρκεσε από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2017 και έλαβε χώρα στο Hatfield House στο Hertfordshire και στο Hampton Court Palace.

Το Favorite που έκανε πρεμιέρα το 2018 τώρα στο Netflix

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 30 Αυγούστου 2018 στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και το Κύπελλο Volpi Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον Κόλμαν.

Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Νοεμβρίου 2018 από την Fox Searchlight Pictures και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία την 1η Ιανουαρίου 2019.

Παραγωγής 15 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία ήταν εισπρακτική επιτυχία, με εισπράξεις 95 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Το Favorite απέσπασε ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς, ειδικά για τις ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών και τη σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου, και κέρδισε ή προτάθηκε για πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δέκα υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, ισοπεδώνοντας τη Roma για τις περισσότερες υποψηφιότητες από οποιαδήποτε ταινία στην τελετή εκείνης της χρονιάς.

Η κυκλοφορία του Netflix έρχεται καθώς νωρίτερα τον Ιανουάριο το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου  κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Μιούζικαλ ή Κωμωδίας στην τελετή των Χρυσών Σφαίρων που πραγματοποιήθηκε στο Beverly Hilton.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Disney: Οι νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές

Her News

Kim Kardashian: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του «American Horror Story» και είναι αγνώριστη

HerNews ka

Κάμαλα Χάρις: Η βιογραφία της Πρώτης Γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Her News