HerNews.gr
Health

Αυτή είναι η σωστή ώρα που πρέπει να ζυγίζεστε

Τρεις εβδομάδες μετά το 2024, η απώλεια βάρους μπορεί να εξακολουθεί να είναι στο μυαλό των πολλών ανθρώπων που την έφαγαν λίγο περισσότερο την πρωτοχρονιά. Τώρα, οι γιατροί μοιράζονται την καλύτερη ώρα για να ζυγιστείτε -δηλαδή το πρωί- ενώ υποστηρίζουν τη συνέπεια όταν πατάτε στη ζυγαριά.

«Το βάρος μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, επομένως, είναι καλό να επιλέγετε την ίδια ώρα κάθε μέρα για να ζυγίζεστε», είπε στο Parade αυτή την εβδομάδα ο Δρ Μερτ Έρογκουλ, κλινικός καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο SUNY Downstate.

Οι μικρές διακυμάνσεις του βάρους μεταξύ του πρωινού και του βραδινού μπορεί να αποδοθούν στα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που εκτελούνται και ονομαστικά στις κενώσεις του εντέρου.Οι άνθρωποι τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο όταν ξυπνούν επειδή η αναπνοή και ο ιδρώτας καθώς κοιμούνται προκαλούν απώλεια υγρών.  Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ενήλικες καίνε περίπου 50 θερμίδες την ώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.Οι άνθρωποι τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο όταν ξυπνούν επειδή η αναπνοή και ο ιδρώτας καθώς κοιμούνται προκαλούν απώλεια υγρών. Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι ενήλικες καίνε περίπου 50 θερμίδες την ώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Όταν ξυπνάς το πρωί, είσαι αφυδατωμένος γιατί δεν έχεις καταναλώσει υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έπειτα, πηγαίνεις στην τουαλέτα και βγάζεις το υγρό», εξήγησε στο Parade ο Δρ Neil Floch, βαριατρικός χειρουργός. 

«Στη συνέχεια, μόλις ντυθείς, φας πρωινό και πιεις κάτι, το βάρος σου θα αυξηθεί ελαφρώς», πρόσθεσε.

Η συμβουλή των γιατρών για τη σωστή ώρα που πρέπει να ζυγιζόμαστε, έρχεται καθώς η απώλεια βάρους κατέχει την τέταρτη θέση σε έρευνα του Forbes Health/OnePoll σχετικά με τις αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς του 2024.

Το υπερβολικό βάρος  και η παχυσαρκία  έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη , υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και αρκετών τύπων καρκίνου.Ένας γιατρός λέει ότι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να προσπαθούν να χάνουν 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα.

Όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να προσπαθούν να χάνουν 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα.

«Οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων συνδέονται με μεγαλύτερη πρόωρη απώλεια βάρους, αλλά καμία διαφορά μακροπρόθεσμα», είπε ο ειδικός.

Με την έναρξη του νέου έτους, αρκετοί διαιτολόγοι και ειδικοί σε θέματα διατροφής έχουν μοιραστεί συμβουλές για το πώς να τρώτε σωστά για να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους.

Αυτοί είναι οι τέσσερις κορυφαίοι «κανόνες διατροφής»:

  • Περιορίστε τα γλυκά σε μία φορά την ημέρα

  • Αποφύγετε τα τηγανητά
  • Αποχή από το αλκοόλ μέχρι την Πέμπτη
  • Αρκεστείτε σε έναν μόνο καφέ με γάλα την ημέρα

Γιατί θέλουμε να τσιμπολογάμε περισσότερο το χειμώνα & πώς να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λιγούρες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γρίπη: Αυτές οι 10 ευάλωτες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα – Τα SOS

Her News

Φράουλες: Γιατί να τις προσθέσεις στη διατροφή σου

Her News

Πόση ώρα πρέπει να καθόμαστε στην τουαλέτα; Η σημασία του σωστού χρόνου

HerNews ka