HerNews.gr
Αφιερώματα

Η δικαστική κόντρα του Γιώργου Νταλάρα με τον Τζίμη Πανούση που «έμεινε στην ιστορία»

Ήταν στο μακρινό 1997 όταν ξέσπασε η κόντρα του Γιώργου Νταλάρα με τον Τζίμη Πανούση τότε που ο πρώτος έδινε συνεχώς συναυλίες στην Κύπρο για φιλανθρωπικούς σκοπούς και αφιλοκερδώς.

Με την καυστική πλευρά που τον διακατέχει, ο Τζίμης Πανούσης παρουσίασε σε μουσική του παράσταση ένα βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν ο Γιώργος Νταλάρας να τραγουδά και ταυτόχρονα να βγαίνουν χρυσές λίρες από το στόμα του, κάτι που προκάλεσε την οργή του τραγουδιστή. 

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια τη μήνυση του Γιώργου Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση για συκοφαντική δυσφήμιση, καταθέτοντας ταυτόχρονα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία μάλιστα ίσχυαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.Screenshot 11 4Ο Γιώργος Νταλάρας ζητούσε από τον Τζίμη Πανούση να μη χρησιμοποιεί την φωνή αλλά ούτε και την εικόνα του στις παραστάσεις του, ενώ κάθε φορά που θα αναφερόταν στο όνομά του, θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών.

Έτσι ήρθε η επική ατάκα του Τζίμη Πανούση στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών: «Μου περισσεύουν τρία εκατομμύρια δραχμές…Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας!».

Η δικαστική απόφαση

Η απόφαση (αρ. 21663/97) του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων έγραφε πως: «Απαγορεύεται στον Τζίμη Πανούση να χρησιμοποιεί με τεχνικά μέσα τη φωνή και την εικόνα του Γιώργου Νταλάρα, γιατί αυτό συνιστά προσωπική επίθεση εναντίον του και προσβάλλει άμεσα την τιμή και την καλλιτεχνική του υπόσταση, ξεπερνώντας κάθε όριο της καλώς εννοούμενης σάτιρας». 

Για να αποφύγει την χρηματική ποινή στον Γιώργο Νταλάρα, ο Τζίμης Πανούσης χρησιμοποιούσε το επίθετο «ακατανόμαστος» κάθε φορά που ήθελε να αναφερθεί σε εκείνον.

Έτσι αποχαιρέτησε τον Τζίμη Πανούση ο Γιώργος Νταλάρας

Με αφορμή τον θάνατο του κωμικού στις 18 Ιανουαρίου το 2018, ο Γιώργος Νταλάρας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα «αποχαιρετιστήριο» κείμενο που έγραφε: «Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στην θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Για την θέση που είχα μαζί του στο παρελθόν με κάνει να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι».

Screenshot 7 7

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το αφιέρωμα της Finos Film στην αείμνηστη ηθοποιό που σαν σήμερα γεννήθηκε

HerNews ka

25η Μαρτίου: 3 τραγούδια “σταθμός” της Εθνικής μας εορτής

Her News b

Χόλυγουντ: Ποιοι είναι οι ώριμοι γόηδες;

Her News b