HerNews.gr
Μόδα

Διάσημος σχεδιαστής έφτιαξε υψηλή ραπτική από ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Όταν σκέφτεστε την υψηλή ραπτική, σκέφτεστε αμέσως εκλεπτυσμένες (χειροποίητες) λεπτομέρειες και υψηλής ποιότητας υφάσματα. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Jeremy Scott αποφάσισε να δώσει μια νέα, και πάνω από όλα βιώσιμη, ανατροπή σε αυτό για το Re:Style 2023. Σε συνεργασία με τη Hyundai, δημιούργησε μια υπερβολική συλλογή υψηλής ραπτικής από ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Ή haute car-ture , όπως το περιγράφει ο ίδιος ο Scott.

Couture συλλογή ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Η συλλογή αποτελείται από δέκα μοναδικά σχέδια που ενσωματώνουν αχρησιμοποίητα υλικά από τη διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου. Αυτό περιλαμβάνει ζάντες, ζώνες ασφαλείας, πίσω φώτα και υαλοκαθαριστήρες. Μπορείτε να δείτε έναν αριθμό βιώσιμων σχεδίων παρακάτω.

Ο Τζέρεμι Σκοτ ​​σχεδιάζει

Ο Jeremy Scott δημιούργησε μια συλλογή υψηλής ραπτικής από ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων ραπτική

Ο Scott δεν είναι ο πρώτος σχεδιαστής που συνεργάζεται με τη Hyundai. Η μάρκα αυτοκινήτων λάνσαρε το Re:Style το 2019, μια παγκόσμια πλατφόρμα για ανακύκλωση και οικονομία. 

Κατά την πρώτη κιόλας έκδοση, η σχεδιάστρια Maria Cornejo σχεδίασε μια συλλογή βασισμένη σε υφάσματα που χρησιμοποιούνται στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων. Σκεφτείτε τους αερόσακους, τις ζώνες ασφαλείας και τα καλύμματα των καθισμάτων. Για το Re:Style 2021, η Hyundai συνεργάστηκε με τις μάρκες μόδας Alighieri, ELV DENIM, Public School, pushBUTTON, Richard Quinn και Rosie Assoulin. 

Μαζί ανέπτυξαν μια συλλογή από ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από υλικά παραγωγής αυτοκινήτων.

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων ραπτική

Κορεατική κληρονομιά

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε υπό τη γνώση ότι ορισμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων δομικά καταλήγουν στη χωματερή. Η Hyundai θέλει να ενημερώσει τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο για τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή αυτοκινήτων στην κοινωνία μας. 

Ταυτόχρονα, η μάρκα αυτοκινήτων αναζητά καινοτόμους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai τιμά επίσης την κορεατική κληρονομιά. Για παράδειγμα, η μάρκα λέει ότι η Κορέα καταστράφηκε από τον πόλεμο στη δεκαετία του 1950.Υπήρχε μεγάλη έλλειψη, πράγμα που σήμαινε ότι οι πρώτες ύλες χρησιμοποιήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή.Jeremy Scott fashions a couture collection out of Hyundai's automotive wasteΕπιπλέον, διατηρήθηκε η αρχιτεκτονική που στεκόταν ακόμη. Για παράδειγμα, στη Σεούλ μπορεί να βρεθείτε να κοιτάτε υπερσύγχρονους ουρανοξύστες από έναν παλιό ναό. Η Hyundai γιορτάζει αυτό το σημαντικό μέρος της κορεατικής κουλτούρας στο Re:Style – με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Μια νέα έκδοση του Re:Style θα πραγματοποιηθεί επίσης το 2024. Ένα μέρος όπου όχι μόνο η μόδα, αλλά και η αρχιτεκτονική και η μουσική είναι κεντρικά.

Dior: Διοργανώνει την επίδειξη μόδας Pre-Fall 2024 στην Νέα Υόρκη

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Rolex: Παρουσίασε τη νέα της συλλογή από ρολόγια

Her News

Hailey Bieber: To athleisure που εμπνεύστηκε από την Πριγκίπισσα Νταϊάνα

HerNewskl

Πώς θα καθαρίσετε τα converse παπούτσια σας;

Her News