HerNews.gr
Pets

Πως να προστατεύσετε τον σκύλο σας από το χιόνι

Η έκθεση στον ξηρό, κρύο αέρα του χειμώνα, την ψυχρή βροχή, το χιονόνερο και το χιόνι μπορεί να προκαλέσει σκασμένα πόδια, φαγούρα και ξεφλούδισμα του δέρματος, αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες ενοχλήσεις που μπορεί να υποστούν τα κατοικίδια. 

Για να αποτρέψετε τους κινδύνους του κρύου καιρού να επηρεάσουν την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Η επανειλημμένη έξοδος από το κρύο στη ξηρή ζέστη του σπιτιού σας μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ξεφλούδισμα του δέρματος. Διατηρήστε το σπίτι σας υγρό και στεγνώστε το κατοικίδιο σας με πετσέτα μόλις μπει μέσα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια του και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα χιονιού ανάμεσα από τα μαξιλαράκια των ποδιών του.

  • Ποτέ μην ξυρίζετε τον σκύλο σας μέχρι το δέρμα το χειμώνα , καθώς ένα μακρύτερο τρίχωμα θα προσφέρει περισσότερη ζεστασιά. Εάν ο σκύλος σας είναι κοντότριχος, σκεφτείτε να του πάρετε ένα παλτό ή πουλόβερ με ψηλό γιακά ή ζιβάγκο με κάλυψη από τη βάση της ουράς μέχρι την κοιλιά. 
  • Πάρτε μαζί σας μια πετσέτα σε μακρινούς περιπάτους για να καθαρίσετε τα ερεθισμένα πόδια. Μετά από κάθε βόλτα, πλύνετε και στεγνώστε τα πόδια και το στομάχι του σκύλου σας για να αφαιρέσετε τον πάγο, το αλάτι και τις χημικές ουσίες και ελέγξτε για ρωγμές στα μαξιλάρια των ποδιών ή ερυθρότητα ανάμεσα στα δάχτυλα.
  • Κάντε μπάνιο τα κατοικίδιά σας όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια του χιονιά. Το πολύ συχνό πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τα αιθέρια έλαια και να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος. Εάν ο σκύλος σας πρέπει να λουστεί, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας συστήσει ένα ενυδατικό σαμπουάν.

  • Το μασάζ με βαζελίνη ή άλλα προστατευτικά στα μαξιλάρια των ποδιών πριν βγείτε έξω μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε από το αλάτι και τους χημικούς παράγοντες. Τα μποτάκια παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη και μπορούν επίσης να εμποδίσουν την άμμο και το αλάτι από το να κολλήσει ανάμεσα στα γυμνά δάχτυλα των ποδιών και να προκαλέσει ερεθισμό.
  • Όπως το ψυκτικό, το αντιψυκτικό είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο για σκύλους και γάτες. Φροντίστε να καθαρίσετε σχολαστικά τυχόν διαρροές από το όχημά σας και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που περιέχουν προπυλενογλυκόλη αντί για αιθυλενογλυκόλη.
  • Τα κατοικίδια καίνε επιπλέον ενέργεια προσπαθώντας να παραμείνουν ζεστά το χειμώνα. Το να ταΐζετε λίγο περισσότερο το κατοικίδιο ζώο σας κατά τους κρύους μήνες μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες θερμίδες και το να βεβαιωθείτε ότι έχει άφθονο νερό για να πιει θα το βοηθήσει να διατηρείται καλά ενυδατωμένο και το δέρμα του να είναι λιγότερο ξηρό.
  • Βεβαιωθείτε ότι το ζώο συντροφιάς σας έχει ένα ζεστό μέρος για ύπνο, μακριά από το πάτωμα και μακριά από κάθε ρεύμα. Ένα άνετο κρεβάτι σκύλου ή γάτας με ζεστή κουβέρτα ή μαξιλάρι είναι τέλειο.

  • Θυμηθείτε, αν κάνει πολύ κρύο για εσάς, είναι πιθανότατα πολύ κρύο και για το κατοικίδιό σας, οπότε κρατήστε τα ζώα σας μέσα. Εάν αφεθούν σε εξωτερικούς χώρους, τα κατοικίδια μπορεί να παγώσουν, να αποπροσανατολιστούν, να χαθούν, να κλαπούν, να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν. Επιπλέον, μην αφήνετε τα κατοικίδια ζώα μόνα τους στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, καθώς τα αυτοκίνητα μπορούν να λειτουργήσουν ως ψυγεία που συγκρατούν το κρύο και προκαλούν το πάγωμα των ζώων μέχρι θανάτου.

Με ποιον τρόπο θα αλλάξετε ομαλά την τροφή του σκύλου σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Στρες & σκύλος: Πώς μπορείτε να το καταλάβετε & τρόποι αντιμετώπισης

HerNews ka

Τα κατοικίδια με τους περισσότερους followers στο Instagram

Her News

Πράγματα που θέλει ο κτηνίατρος να σταματήσετε να κάνετε

Her News