HerNews.gr
Διεθνή

Έλον Μασκ: Έγινε η πρώτη εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ σε άνθρωπο – Τα νέα της υγείας του

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Neuralink εμφύτευσε το τσιπ εγκεφάλου τους σε άνθρωπο ασθενή για πρώτη φορά. 

Ο 52χρονος επιχειρηματίας τεχνολογίας μοιράστηκε στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) ότι ο άγνωστος ασθενής «αναρρώνει καλά» αφού το άτομο «έλαβε το εμφύτευμα» την Κυριακή. 

«Τα αρχικά αποτελέσματα ανίχνευσαν πολλά υποσχόμενες αιχμές νευρώνων» πρόσθεσε ο Μασκ, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 2016, όμως δεν έδωσε καμία πρόσθετη πληροφορία σχετικά με την κατάσταση του ασθενούς ή τη διαδικασία. 

Ίλον Μασκ

Το εμφύτευμα τσιπ έχει δεκάδες μικροσκοπικά ηλεκτρόδια που μοιάζουν με νήματα. Τα ηλεκτρόδια στη συνέχεια εμφυτεύονται στον ίδιο τον εγκέφαλο και αναμεταδίδουν ηλεκτρικά σήματα από νευρώνες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Το τσιπ τοποθετείται στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης, αναφέρει το Reuters.

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε στο X το απόγευμα της Δευτέρας ότι η εταιρεία startup της επιστήμης του εγκεφάλου εργάζεται για τη δημιουργία του πρώτου προϊόντος της “Telepathy”.

Ο Μασκ είχε προαναγγείλει ότι το εμφύτευμα εγκεφάλου της Neuralink θα φέρει τον τίτλο Link. Δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για διαφορετικά προϊόντα ή εάν το “Telepathy” είναι το νέο όνομα για το εμφύτευμα εγκεφάλου.

Σε μια επακόλουθη ανάρτηση στο Χ, ο Μασκ αποκάλυψε ότι το προϊόν θα επέτρεπε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ελέγχουν τηλέφωνα και υπολογιστές «απλά με τη σκέψη τους». 

Ο Μασκ επιβεβαίωσε το 2022 ότι θα λάβει επίσης το δικό του εμφύτευμα Neuralink, σύμφωνα με το CNBC.

Αυτή η διαδικασία εμφύτευσης ακολουθεί τη διαδικασία του Ιουνίου 2023 που διεξήγαγε ο ανταγωνιστής της Neuralink, Precision Neuroscience, σύμφωνα με το CNBC.

Η Neuralink κέρδισε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για ανθρώπινη μελέτη τον Μάιο του 2023. Στη συνέχεια, η Neuralink άρχισε να στρατολογεί συμμετέχοντες τον Σεπτέμβριο.

Από την ίδρυση της Neuralink το 2016, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί ευημερίας των ζώων. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2022, το Reuters ανέφερε ότι το Υπουργείο Γεωργίας δεν εντόπισε παραβιάσεις εκτός από ένα περιστατικό που αναφέρθηκε από τον εαυτό του το 2019.

Το περιστατικό που αναφέρθηκε μόνο του περιελάμβανε έναν χειρουργό της Neuralink ο οποίος χρησιμοποίησε ένα μη εγκεκριμένο υλικό για να κλείσει τις τρύπες που είχαν ανοίξει στο κρανίο ενός πιθήκου.

Τα ελληνικά tweets του Έλον Μάσκ και τι σημαίνουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Usher: Θα κάνει live act στο ημίχρονο του Super Bowl 2024 με τη βοήθεια της Kim Kardashian

HerNews ka

Georgina Rodriguez: Έδειξε δημόσια τη στήριξη της στον Cristiano Ronaldo

HerNewskl

Κατάρ: Νεκρή βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα Κάσια Γκαλάνιο – H διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια των παιδιών

Her News