HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις κάνει «ποδαρικό» ο Φλεβάρης

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται βροχές στην Κρήτη και γενικά αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με το Meteo. Πιο αναλυτικά, στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες, τοπικές βροχές, όμως από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Φύση, Δέντρο, Αυγή, Τοπίο, ΠανόραμαΗ θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θράκη -3 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 10, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Δυτική Στερεά από -2 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από -2 έως 11, στην Πελοπόννησο από -3 έως 12 στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 11, στις Κυκλάδες από 7 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ ενώ στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Σύννεφα, Ουρανός, Ατμόσφαιρα, Ηλιακό ΦωςΣτην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αίθριος ο καιρός σήμερα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

HerNews ka

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σήμερα

HerNews ka

Κακοκαιρία Daniel: Απέραντο νεκροταφείο ζώων η Θεσσαλία

HerNews ka