HerNews.gr
Beauty

Διπλός καθαρισμός: Ο σωστός τρόπος για να πλένετε το πρόσωπό σας

Τριπλός καθαρισμός

Αναρωτιέστε γιατί ο διπλός καθαρισμός είναι το Α και το Ω στην καθημερινή σας ρουτίνα; Συνήθως υπάρχει η πεποίθηση ότι τόσο το μακιγιάζ, όσο και οι ρύποι που συγκεντρώνονται στο δέρμα σας κατά την διάρκεια της ημέρας, αφαιρούνται ολοκληρωτικά με μια κίνηση χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό.

Στην πραγματικότητα όμως, παραμένουν αρκετά υπολείμματα στην επιδερμίδα σας, όσο κι αν τη νιώθετε καθαρή εκείνη τη στιγμή.

O διπλός καθαρισμός θα πρέπει να γίνει η καθιερωμένη σας συνήθεια. Αρχικά, ένα απόλυτα καθαρό δέρμα είναι πιο υγιές και υψώνει ασπίδα ενάντια σε ερεθισμούς και εξάρσεις ακμής.

Επίσης, απορροφώνται καλύτερα τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε στην συνέχεια προσφέροντας σας τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Είναι πολύ σημαντικό, όσο κι αν αγαπάτε τα μαντηλάκια καθαρισμού για την ευκολία που σας παρέχουν, να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, όμως καθαρίζουν μόνο επιφανειακά και η συχνή τους χρήση μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας, αλλά και να προκαλέσει ερεθισμούς και σπυράκια.

Διπλός καθαρισμός: Πώς γίνεται;

Το πρώτο σας βήμα είναι να επιλέξετε ένα καθαριστικό που να έχει ως βάση το λάδι. Το λάδι έχει την ιδιότητα να «μαγνητίζει» όλα τα ίχνη ρύπων και μακιγιάζ αφαιρώντας τα αποτελεσματικά.

skincare

Ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εύκολα ένα ελαιώδες προϊόν. Στη συνέχεια, αφαιρέστε με ένα πανάκι πολλαπλών χρήσεων όλο το προϊόν. Αποφύγετε να πλύνετε το πρόσωπό σας σε αυτό το βήμα.

Στη συνέχεια, το δεύτερό σας βήμα είναι να εφαρμόσετε ένα καθαριστικό με βάση το νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε και τα τελευταία υπολείμματα και η επιδερμίδα σας θα είναι απόλυτα καθαρή.

Φροντίστε το καθαριστικό που θα επιλέξετε να κάνει καλή αφροποίηση και να σέβεται τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Επειδή το καυτό νερό ερεθίζει και αφυδατώνει όλες τις επιδερμίδες, προτιμήστε μόνο χλιαρό. Μην ξεχάσετε την περιοχή του λαιμού, του πηγουνιού και των αυτιών. 

Ο διπλός καθαρισμός της αν και είναι πολύ βασικός δεν είναι αρκετός και αν αρκεστείτε μόνο σε αυτόν, τότε η διαδικασία φροντίδας της επιδερμίδας σας θα είναι ημιτελής.

Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να εστιάσετε μετέπειτα και στην ενυδάτωση σας.

DD κρέμες: Η νέα τάση στην περιποίηση του προσώπου και τα οφέλη τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αnti-mascara trend: Η τάση που έχουν λατρέψει όλα τα it girls!

HerNewskl

Βάσω Λασκαράκη: Έκανε το απόλυτο χτένισμα για την παραλία ή τις διακοπές σου

HerNewskl

Pantone: To Peach Fuzz είναι το κυρίαρχο χρώμα για το 2024

HerNewskl