HerNews.gr
DECORNEWS

5 ψηλά φυτά εσωτερικού χώρου που προσθέτουν σχήμα και χρώμα

Τα ψηλά φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν αντίκτυπο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός σύγχρονου εσωτερικού σχεδιασμού. Παράλληλα με τα statement φυτό εσωτερικού χώρου, τα ψηλά φυτά έχουν γίνει μια μεγάλη τάση στο εσωτερικό του σχεδιασμού, με πολλούς σχεδιαστές να τα ενσωματώνουν στα σχέδια δωματίων από την αρχή. 

Όταν πρόκειται για έναν εσωτερικό κήπο, το σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την τοποθέτησή τους σε μικρούς χώρους είναι η έκταση του οπτικού βάρους που προσθέτουν. Μπορούν επίσης να προσθέσουν μοτίβο, σχήμα και χρώμα σε έναν χώρο και συχνά είναι λιγότερο δαπανηρά από το να τοποθετήσετε έργα τέχνης με πλαίσιο σε έναν τοίχογλάστρα ficus elastica (καουτσούκ) δίπλα σε φωτιστικό δαπέδου)

1. Ficus Elastica

Σε περιπτώσεις όπου είμαστε περιορισμένοι στο πλάτος, χρησιμοποιούμε περισσότερα κυλινδρικά φυτά με ύψος που δεν καταλαμβάνουν πολύ οριζόντιο χώρο. Ένα μεγάλο φυτό μπορεί να δημιουργήσει αμέσως έναν παράγοντα «ουάου», φέρνοντας το δράμα και το άγγιγμα του εξωτερικού χώρου σε έναν εσωτερικό χώρο. Με την εντυπωσιακή λάμψη των φύλλων του, το Ficus elastica είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φυτά για έναν καταπράσινο εσωτερικό κήπο, καθώς προσθέτει γυαλιστερή υφή και πλούσιο χρώμα και ύψος.

2. Αρωματική Δράκαινα

Ένα φυτό καλαμποκιού

Έχει πολύ ωραίο βάθος χρώματος, είναι εύκολο να διατηρηθεί (πολύ σημαντικό!), έχει όμορφο οργανικό σχήμα και προσθέτει καλή παρουσία σε ένα δωμάτιο. Γνωστό και ως φυτό καλαμποκιού, αυτό το δημοφιλές είδος λατρεύεται για την ικανότητά του να αναπτύσσεται καλά και να φαίνεται όμορφα στα περισσότερα εσωτερικά περιβάλλοντα – τα βλέπουμε συχνά σε εσωτερικούς κήπους ζεν καθώς υπάρχει μια γαλήνη σε αυτά κατά κάποιο τρόπο. Αν και είναι γνωστό ως φυτό εσωτερικού χώρου με χαμηλό φωτισμό, θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα σε ένα ηλιόλουστο μέρος.

3. Ficus Umbellata

Λευκή κουζίνα με πλακόστρωτο δάπεδο και λευκή τραπεζαρία με υφαντές καρέκλες

Τα μεγαλύτερα δωμάτια μπορούν να δεχθούν μεγαλύτερα φυτά, επομένως η εύρεση του κατάλληλου μπορεί να είναι μεγαλύτερη πρόκληση. Ένας γενναιόδωρος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και ένα ψηλό φυτό, επομένως είναι μια ισορροπία ανάμεσα στο να βρεις κάτι αρκετά μεγάλο και όμορφο που έχει ακόμα χώρο να αναπτυχθεί.

4. Φίκος Λυράτα

Συκιά με φύλλα βιολιού σε στυλ Χίλτον Κάρτερ στο Living Wild, έκδοση Cico Books

Ο φίκος λυράτα έχει μπει σε πολλούς εσωτερικούς χώρους, αλλά ταιριάζει καλύτερα σε ένα boho chic δωμάτιο, όπου τα γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα και η κομψή του στάση μπορούν να προσθέσουν την ιδιόμορφη, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που σχετίζεται με αυτό το στυλ. Μπορεί να φτάσει περίπου τα 1,5  μέτρο σε εσωτερικούς χώρους και θα ταιριάζει σε ένα φωτεινό, ευάερο δωμάτιο. Σημαντική σημείωση: Αποβάλλει μία κολλώδη ουσία  που μπορεί να είναι ερεθιστική αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Συνίσταται να πλύνετε καλά τα χέρια σας αν έρθει σε επαφή με το δέρμα σας.

Πως να καλλιεργήσετε κίτρινο γιασεμί του χειμώνα & να φωτίσετε τον κήπο σας τους πιο “σκοτεινούς” μήνες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διακοσμήσετε εντυπωσιακά το σπίτι σας με φωτογραφίες σας σε καμβά

HerNews ka

Tα κατάλληλα χρώματα για να δουλεύεις από το σπίτι

Her News b

Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για την Άνοιξη: Συμβουλές και οδηγίες

HerNews ka