HerNews.gr
Παιδί

Ψείρες: Μπορούν να αντιμετωπιστούν με μαγιονέζα ή λάδι; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν

Οι ψείρες ταλαιπωρούν την οικογένειά σας τον τελευταίο καιρό; Δεν είσαι μόνος.

Επαγγελματίες στη Νέα Υόρκη και τις γύρω περιοχές λένε ότι έχουν δει μια ατυχή αύξηση των επιδημιών αυτών των κολλητών εντόμων που ζουν στα μαλλιά.

«Υπήρξε μια αναζωπύρωση των ψειρών πέρυσι. Αλλά φέτος ήταν χειρότερα από ποτέ», είπε ο Adrian Picheny, από το Κέντρο Θεραπείας Ψείρων της Νέας Υόρκης, στο Gothamist στα τέλη Δεκεμβρίου.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας γονιός όταν το παιδί του φέρνει στο σπίτι ψείρες; Πολλοί στρέφονται σε περίεργες θεραπείες, όπως να βουτάνε το κεφάλι του παιδιού τους σε μαγιονέζα ή ξύδι ή να λούσουν τα μαλλιά του με ελαιόλαδο.

Αλλά αυτά τα καρυκεύματα απαλλάσσουν πραγματικά τις τρίχες από τις ψείρες; Δείτε τι λένε οι επαγγελματίες υγείας ότι είναι οι καλύτερες θεραπείες.

Ελαιόλαδο

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν το ελαιόλαδο και η μαγιονέζα για να απαλλαγούμε από τις ψείρες;  Να τι λένε οι ειδικοί.Παρόλο που το CDC δηλώνει ότι «δεν έχει σαφή επιστημονικά στοιχεία» ότι το ελαιόλαδο είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις ψείρες, ορισμένοι ιατρικοί ειδικοί και τμήματα υγείας τάσσονται υπέρ.

Η Σχολική Περιοχή Barron Area στο Ουισκόνσιν δημοσίευσε έναν οδηγό για τις ψείρες για γονείς που περιγράφει λεπτομερώς μια θεραπεία με ελαιόλαδο που πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις ημέρες. Το ελαιόλαδο μπορεί να πνίξει και να σκοτώσει τις ψείρες. Οι χρήστες θα πρέπει να φορούν σκουφάκι ντους κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πνίξουν τις ψείρες, οι οποίες μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να αναπνέουν για ώρες.

Το λάδι βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των αυγών των ψειρών από τα μαλλιά, προσθέτουν ειδικοί. Το λευκό ξύδι μπορεί να βοηθήσει πολύ στη διάλυση της κόλλας που χρησιμοποιεί μια θηλυκή ψείρα για να γεννήσει τα αυγά της. Από την πλευρά του, το Τμήμα Υγείας της κομητείας Gibson της Ιντιάνα έδωσε οδηγίες ότι η χρήση ελαιολάδου πρέπει να συμπίπτει με έναν κύκλο ζωής τριών εβδομάδων των ψειρών. Ο οργανισμός συνιστά τη χρήση ελαιολάδου τις ημέρες πρώτη, δεύτερη, τρίτη, εννέα, 13, 17 και 21.

Μαγιονέζα

Οι γιατροί λένε ότι υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ψειρών.Όπως το ελαιόλαδο, το CDC δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η μαγιονέζα έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τις ψείρες, αλλά ειδικοί λένε ότι μπορεί να είναι χρήσιμη επειδή πυκνές ουσίες που μοιάζουν με ζελέ φράζουν τις τρύπες που αναπνέουν οι ψείρες.

Προτείνουν να το εφαρμόσετε όλη τη νύχτα και να τη βάλετε με ένα σκουφάκι ντους πριν τη ξεπλύνετε το επόμενο πρωί και να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία μια εβδομάδα αργότερα. Σύμφωνα με τον παιδίατρο, η βαζελίνη ή το τζελ styling κάνουν επίσης καλό.

Υπήρξε μια ανησυχητική αύξηση στις ψείρες σε όλη τη Νέα Υόρκη και τα προάστια, λένε οι ειδικοί.

Αντιμετωπίζοντας τις ψείρες: Πρακτικές συμβουλές για γονείς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα μετατρέψεις το παιδικό δωμάτιο σε girly εφηβικό

Her News b

Κατοικίδιο: Πως μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία του παιδιού;

Her News b

Επιστροφή στο σχολείο και άγχος: Tips που θα βοηθήσουν

Her News