HerNews.gr
DECORNEWS

Τα καλύτερα λουλούδια για να προσθέσετε στην αυλή σας τον Φεβρουάριο για μια πολύχρωμη άνοιξη

Η άνοιξη συνδέεται με μια νέα ζωή μετά από έναν μακρύ χειμώνα άφυλλων δέντρων και φυτών χωρίς άνθη. Τα άνθη της άνοιξης φέρνουν μια πολύ αναγκαία ζωντάνια και λίγη φρέσκια χαρά στην αυλή σας, αλλά αν θέλετε ο εξωτερικός σας χώρος να είναι γεμάτος με ανθισμένα λουλούδια τον Απρίλιο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη φύτευση τώρα. 

Ο Φεβρουάριος μπορεί να μην είναι ο πιο πολυσύχναστος μήνας του ημερολογίου ενός κηπουρού, αλλά είναι πολύ σημαντικός. Για να απολαύσετε τα πολλά οφέλη μιας πολύχρωμης αυλής αυτή την άνοιξη, υπάρχουν πολλά λουλούδια για φύτευση αυτόν τον μήνα, κυρίως με τη μορφή βολβών.

Όλα τα λουλούδια φυτεύονται εύκολα και έχουν σχετικά χαμηλή συντήρηση, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν είστε αρχάριος, μπορείτε να καλλιεργήσετε άφθονα λουλούδια για να δώσετε στην αυλή σας μια ώθηση στο χρώμα αυτή την άνοιξη. Εδώ είναι επτά φυτά που πρέπει να θυμάστε. 

1. Νάρκισσοι

 

Πότε, Που και Πως Φυτεύονται οι ΝάρκισσοιΟι νάρκισσοι είναι ένα λουλούδι που δεν θα θέλετε να χάσετε να έχετε στην αυλή σας αυτή την άνοιξη. Ευτυχώς για τους αρχάριους στην κηπουρική, είναι μια επιλογή χαμηλής συντήρησης και αν χάσατε τη φύτευση βολβών, μπορείτε να αγοράσετε νάρκισσους σε γλάστρες από τα περισσότερα κέντρα κήπου αυτή την εποχή. Οι νάρκισσοι πρέπει να φυτεύονται σε ένα ηλιόλουστο σημείο με καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Είναι αρκετά ανθεκτικά και θα αρχίσουν να ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης. Απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και είναι ιδανικά για να φωτίσουν τον σύγχρονο κήπο σας.

2. ΚρόκοιΈνα κοντινό πλάνο διαφορετικών χρωματισμένων λουλουδιών κρόκου που αναπτύσσονται σε ένα γκαζόνΈνας από τους καλύτερους βολβούς για ανοιξιάτικα λουλούδια, οι κρόκοι είναι εξαιρετικοί για να φωτίζουν τις ανοιξιάτικες ζαρντινιέρες ή τα περιγράμματα του κήπου. Οι κρόκοι είναι από τους πρώτους που ανθίζουν την άνοιξη. Χρειάζονται λίγη φροντίδα αφού φυτευτούν και θα ανθίσουν στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Όπως και οι νάρκισσοι, είναι καλύτερο να φυτεύονται ως βολβοί το φθινόπωρο.

3. Υάκινθοι 

λευκό muscari με λευκούς υάκινθουςΑνθίζοντας συνήθως στα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης, ο Φεβρουάριος είναι η ιδανική εποχή για να φυτέψετε νεαρά φυτά υάκινθου, ιδιαίτερα ως μέρος της κηπουρικής σας σε δοχεία . Χαλαρώστε το χώμα και ανακατέψτε με λίπασμα ή καλά σαπισμένη κοπριά για πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Ενώ οι υάκινθοι είναι εύκολο να αναπτυχθούν, απαιτούν τακτικό πότισμα, επομένως βεβαιωθείτε ότι τους παρακολουθείτε, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων. Το υπέροχο άρωμα και η γκάμα χρωμάτων τους κάνουν τους υάκινθους μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας.

4. Πριμούλα

Ροζ primroses σε ατσάλινο δοχείοΟι πριμούλες είναι ιδιαίτερα αγαπητές για τα ζωηρά τους χρώματα και τη φύση τους με χαμηλή συντήρηση. Ο Φεβρουάριος είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να τα φυτέψετε και θα τους επιτρέψει να ανθίσουν στα τέλη της άνοιξης και ακόμη και το καλοκαίρι σε ορισμένα κλίματα. Σε αντίθεση με πολλά λουλούδια που ευδοκιμούν στο φως του ήλιου,  προτιμούν μια πιο σκιερή τοποθεσία, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για έναν σκιερό κήπο.

5. Γάλανθος

 

Γάλανθος - Noikokyra.grΦυτέψτε βολβούς Γάλανθου σε ομάδες για μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα λευκά λουλούδια προσθέτουν μια λεπτή γοητεία στο τοπίο του κήπου. Αυτά τα όμορφα λευκά άνθη σίγουρα θα φωτίσουν ακόμα και τον πιο θαμπό χειμερινό κήπο. 

6. Τουλίπες

βολβοί τουλίπαςΈνα από τα πιο εμβληματικά ανοιξιάτικα λουλούδια, κανένας ανοιξιάτικος κήπος δεν είναι πλήρης χωρίς τουλίπες. Ενώ φυτεύονται παραδοσιακά το φθινόπωρο, οι ποικιλίες πρώιμης ανθοφορίας είναι κατάλληλες για φύτευση Φεβρουαρίου. Με μια τέτοια γκάμα έντονων χρωμάτων διαθέσιμη, οι τουλίπες είναι μια τέλεια επιλογή για να κάνετε τα παρτέρια σας φωτεινά, τολμηρά και όμορφα. 

7. Πανσέδες

πανσέδεςΕάν θέλετε χρώμα από τις αρχές της άνοιξης, οι πανσέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς ανθίζουν στην αρχή της σεζόν, προσφέροντας μια εντυπωσιακή οθόνη για το παράθυρο ή τις ζαρντινιέρες σας. Μπορούν να αντέξουν τον παγετό καθιστώντας τον Φεβρουάριο την ιδανική εποχή. 

Τα 5 ωραιότερα φυτά που αποτρέπουν τη μούχλα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κανόνες διακόσμησης για ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο σπίτι

Her News

Πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι

Her News

Χρώμα στο μπάνιο: Οι δημοφιλείς προτάσεις της σεζόν

Her News