HerNews.gr
DECORNEWS

Τα ντουλάπια στην κουζίνα πρέπει να είναι πιο σκούρα ή πιο ανοιχτά από τους τοίχους;

Η δημιουργία μιας αίσθησης αρμονίας μέσω του χρώματος είναι μία από τις πολλές σημαντικές σχεδιαστικές αποφάσεις στην κουζίνα. 

Αυτός ο χώρος έχει πολλά στοιχεία όπως το πίσω μέρος, τον πάγκο, το δάπεδο, τους τοίχους και το ντουλάπι και η εξισορρόπηση και η δημιουργία του σωστού μείγματος συμπληρωματικών και αντίθετων χρωμάτων και υφών είναι απαραίτητη.

Μια κουζίνα με σκούρα πράσινα καμπίνες και λευκούς τοίχουςΚαι οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ενώ τα πιο ανοιχτά χρώματα του ντουλαπιού κουζίνας αντανακλούν περισσότερο φως, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Τα πιο σκούρα δίνουν στο χώρο κάποιο βάθος.

Τα πιο σκούρα ντουλάπια είναι προτιμότερα σε ανοιχτόχρωμους τοίχους σε μια κουζίνα, καθώς προσθέτουν βάθος και γειώνουν την κουζίνα στο χώρο.

Αυτή η αντίθεση δημιουργεί ένα τολμηρό χαρακτηριστικό, προσδίδοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και υψηλότερης ποιότητας στη συνολική ατμόσφαιρα, κάνοντας τον μικρότερο χώρο να αισθάνεται πιο ιδιαίτερος.

Αντί για αντίθεση, θα μπορούσατε επίσης να θεωρήσετε ότι τα ντουλάπια και οι τοίχοι της κουζίνας έχουν το ίδιο χρώμα.  Αυτό μπορεί να βοηθήσει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Αν το χρώμα του ντουλαπιού της κουζίνας σας είναι σκούρο και η κουζίνα είναι μικρή, σκεφτείτε να βάψετε τους τοίχους μερικές αποχρώσεις πιο ανοιχτόχρωμες για να προσφέρετε αντίθεση.

Μια κουζίνα με ένα μπλε πράσινο ντουλάπι

Αν τα ντουλάπια είναι μαύρα, μπορείτε να κάνετε τους τοίχους με γκρι. Αυτό προσθέτει φως στο δωμάτιο και το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο. Εάν τα ντουλάπια σε μια κουζίνα είναι σκούρα και η κουζίνα είναι μεγάλη, επιλέξτε ένα χρώμα που είναι πιο ανοιχτό αλλά συμπληρωματικό για να δημιουργήσετε ένα δραματικό αποτέλεσμα.

Επίσης, μαζί με τα σκούρα ντουλάπια, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τα συνδυάσετε με ανοιχτόχρωμους πάγκους και ένα backsplash για να ανοίξετε το δωμάτιο. Η χρήση μοντέρνων φωτιστικών και τολμηρών αξεσουάρ μπορεί να βελτιώσει τη συνολική αισθητική του σχεδιασμού.

Με ανοιχτόχρωμα ντουλάπια, έχετε πολλές επιλογές για χρώματα τοίχου

Για μια εντυπωσιακή κουζίνα δύο τόνων , σκεφτείτε ένα πιο σκούρο χρώμα τοίχου – ίσως μερικές αποχρώσεις πιο σκούρο από τα ντουλάπια. Θα μπορούσατε ακόμη και να πειραματιστείτε με άλλους πιο σκούρους τόνους όπως το μπλε, το γαλαζοπράσινο ή το μπορντό.

 Αυτό το σχέδιο θα λειτουργούσε καλύτερα σε μεγαλύτερες κουζίνες όπου τα χρώματα των τοίχων δεν κάνουν τον χώρο να αισθάνεται υπερβολικά κλειστός. Σε μικρότερες κουζίνες, θα μπορούσατε να επιλέξετε πιο γήινους τόνους όπως το γκρι, το μεσαίο γκρι ή το πράσινο της ελιάς.

Eύκολες ιδέες που θα κάνουν μια βαρετή κουζίνα πιο συναρπαστική

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

HerNews ka

5 ιδιοφυείς τρόποι για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

HerNews ka

Το trend του 2022 είναι οι παστέλ κουζίνες. Γιατι να τις επιλέξεις;

Her News