HerNews.gr
Διασκέδαση

7 ρομαντικές ταινίες που θα επαναφέρουν την πίστη σας στην αγάπη

Είτε τα σχέδιά σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνουν να εξομολογηθείτε τα βαθύτερα συναισθήματά σας σε μια μακροχρόνια αγάπη είτε να παραμείνετε σε έναν φίλο για μια βραδιά με ποπ κορν και υποστήριξη, τώρα είναι η ώρα να βάλετε στο πρόγραμμα μερικές ρομαντικές ταινίες.

Αλλά δεν σας πείθει οποιαδήποτε ταινία – τίποτα πολύ γλυκό ή χλιαρό δεν θα σας ικανοποιήσει. Εξάλλου, η αληθινή αγάπη είναι σοβαρή υπόθεση.

Επιλέξαμε επτά από τις αγαπημένες μας ταινίες που πραγματεύονται το μεγάλο θέμα της αγάπης με στοχαστικούς και προκλητικούς τρόπους. Δύσκολα θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο ως προς το θέμα ή το περιβάλλον – καλύπτοντας τα πάντα. Όσο διαφορετικές κι αν είναι αυτές οι ταινίες, όλες μας θυμίζουν ότι ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η αγάπη θα κυριαρχήσει.

“Loving”

Loving' Aims to Speak Softly to History - The New York TimesΟι πιο ρομαντικές ταινίες συχνά παρουσιάζουν εραστές που κρατούνται χώρια λόγω περιστάσεων πέρα ​​από τον έλεγχό τους. Στην περίπτωση της Μίλντρεντ και του Ρίτσαρντ Λόβινγκ, το νεαρό ζευγάρι συνελήφθη επειδή ήταν σε διαφυλετικό γάμο το 1958 στη Βιρτζίνια, μια πολιτεία στην οποία απαγορεύτηκε η ένωση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών φυλών.

Η πολιτικά σχετική ταινία δείχνει το ζευγάρι να αντιμετωπίζει τον άδικο νόμο. Αλλά αυτό που εμπνέει περισσότερο είναι η ήσυχη, τρυφερή αφοσίωση που δείχνουν ο ένας στον άλλο, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

“Η Θεωρία των Πάντων”Γιατί θα ξαναδώ την ταινία "Η θεωρία των πάντων" - αυτή τη φορά με το παιδί  μου - The Mamagers.grΤο υποψήφιο για Όσκαρ The Theory of Everything αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του Stephen Hawking, του διάσημου αστροφυσικού, καθώς ερωτεύεται παράφορα τη συμφοιτήτρια του Cambridge, Jane Wilde. Σε μια βραβευμένη με Όσκαρ παράσταση, ο Eddie Redmayne υποδύεται τον Hawking ο οποίος έμαθε σε ηλικία 21 ετών ότι πάσχει από μια εξουθενωτική ασθένεια των κινητικών νευρώνων.

Παρά τις ιατρικές πιθανότητες, ο Hawking συνεχίζει τη φιλόδοξη μελέτη του χρόνου έχοντας δίπλα του την Jane (Felicity Jones), πλέον σύζυγό του. 

“Beginners”Οι Πρωτάρηδες | FLIX

Από την περιγραφή της πλοκής και μόνο, μπορεί να μην θεωρήσετε καθόλου το Beginners ως ιστορία αγάπης. Ωστόσο, είναι βαθιά ρομαντικό. Στην αυτοβιογραφική ταινία του Mike Mills πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor ως Oliver, ένας μοναχικός τύπος άτυχος ερωτευμένος, ο οποίος μαθαίνει ότι ο ηλικιωμένος πατέρας του, Hal, τον οποίο υποδύεται ο Christopher Plummer σε μια βραβευμένη με Όσκαρ παράσταση, είναι ομοφυλόφιλος.

Καθώς ο Oliver παρακολουθεί τον πατέρα του να αγκαλιάζει τη νέα του ταυτότητα και να μάχεται με τον καρκίνο σε τελικό στάδιο, συμβιβάζεται με το παρελθόν του. Η σχέση του πατέρα του με τον νεαρό εραστή του (Goran Višnjić) δείχνει στον Oliver ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βρεις αγάπη. Όταν συναντά την όμορφη και ορμητική Άννα (Mélanie Laurent), αφήνει τον εαυτό του να ανοιχτεί στη ρομαντική αγάπη και το αποτέλεσμα είναι υπερβατικό.

“H Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού”Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb Όπως λέει ο δύσμοιρος Joel (Jim Carrey), ο Άγιος Βαλεντίνος είναι «μια γιορτή που επινοήθηκε από εταιρείες ευχετήριων καρτών για να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χάλια». Αλλά αμέσως μετά, ο Joel συναντά την Clementine (Kate Winslet), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά, και η χημεία μεταξύ τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είναι σχεδόν σαν να έχουν ξανασυναντηθεί… Χωρίς να λέμε πολλά για την εφευρετική πλοκή, μπορούμε να πούμε ότι ακόμη και οι κοινωνικά αταίριαστοι μπορούν να βρουν την αληθινή αγάπη και ακόμα κι αν προσπαθήσεις να διαγράψεις κάποιον από τη ζωή σου, η καρδιά θυμάται.

Τελικά, με όλες τις ατέλειες, τις απογοητεύσεις, τον πόνο και την πλήξη της, η αγάπη εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο.

“Οι Άθλιοι”

Stream A Little Fall of Rain - Samantha Barks and Eddie Redmayne by Kale Ng  | Listen online for free on SoundCloudΥπάρχουν πολλά είδη αγάπης που εμφανίζονται στη μεταφορά του 2012 του Tom Hooper του κλασικού μυθιστορήματος Les Misérables του Victor Hugo : γονική αγάπη, αγάπη για τον Θεό και ρομαντική αγάπη. Διαδραματίζεται στη Γαλλία στις αρχές του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία του Ζαν Βαλζάν, ενός πρώην κατάδικου που ξεκινά να λυτρωθεί. Η αγάπη του για την θετή κόρη του, Κοζέτα, του δίνει σκοπό.  Με ανοιχτά μάτια, η Κοζέτ βρίσκει τον έρωτα με την πρώτη ματιά με τον Μάριους, τον ορμητικό νεαρό φοιτητή επαναστάτη που έφερε στη ζωή ο Έντι Ρεντμέιν.

Αν και οι συνθήκες συνωμοτούν για να τους κρατήσουν χώρια, οι δύο νεαροί εραστές είναι γραφτό να είναι μαζί. Μια τέλεια ταινία για να παρακολουθήσετε με τον σύντροφό σας που αγαπά την ιστορία. Απλώς φροντίστε να έχετε τα χαρτομάντιλα εύχρηστα.

“Ο έρωτας του φεγγαριού”

Moonrise Kingdom - Plugged InΌταν σκεφτόμαστε «εφηβική αγάπη», συνήθως δεν έχουμε κατά νου την προεφηβική ηλικία. Το καλοκαίρι του 1965, “Ο έρωτας του φεγγαριού” του Wes Anderson, που διαδραματίζεται σε ένα νησί στα ανοιχτά της Νέας Αγγλίας , αφηγείται την ιστορία του 12χρονου Sam (Jared Gilman), ενός ορφανού junior khaki scout, και της Suzy (Kara Hayward), μιας νεαρής παραβατικής με μίνι φόρεμα. Οι ακατάλληλοι φίλοι με στυλό καταστρώνουν ένα σχέδιο για να αποδράσουν μαζί.

Αποφεύγοντας μια ομάδα χακί προσκόπων, τους αντιμαχόμενους γονείς της Σούζι, την τοπική αστυνομία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, οι δυο τους κάνουν μια αυτοσχέδια γαμήλια τελετή και περνούν μια ρομαντική νύχτα σε μια σκηνή σε μια παραλία. Με την αθάνατη αφοσίωσή τους ο ένας στον άλλο, τα δύο νεαρά ερωτευμένα παιδιά καταφέρνουν να βρουν το δικό τους μικρό κομμάτι του παραδείσου, ενώ μαθαίνουν στους ενήλικες να είναι καλύτεροι άνθρωποι. Όπως λέει η Σούζι, “Είμαστε ερωτευμένοι. Θέλουμε απλώς να είμαστε μαζί. Τι συμβαίνει με αυτό;” Από όσο μπορούμε να πούμε τίποτα.

“Υπερηφάνεια και Προκατάληψη”

Έχετε δει τη ρομαντική κωμωδία όπου δύο άνθρωποι συναντιούνται και μισούν αμέσως ο ένας τον άλλον και ξέρετε αμέσως ότι θα καταλήξουν μαζί. Είναι το αντίθετο της αγάπης με την πρώτη ματιά, αλλά η έλξη μπορεί να είναι εξίσου δυνατή. Στη συγκεκριμένη ταινία του σκηνοθέτη Joe Wright, που βασίζεται στην κλασική ιστορία της Jane Austen για τον έρωτα και τις παρεξηγήσεις στην ταξικά συνειδητοποιημένη Αγγλία στα τέλη του 18ου αιώνα, η Keira Knightley υποδύεται την ισχυρογνώμονα, έξυπνη Elizabeth Bennet, η οποία είναι αποφασισμένη να παντρευτεί για αγάπη και αντιπαθεί αμέσως τον Ντάρσυ (Μάθιου Μακφάντιεν).

Οι Έλληνες celebrities γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να πας να διασκεδάσεις στον Πάνο Κιάμο

Her News b

Ηλίας Βρεττός: Το HerNews στην απονομή των πλατινένιων και χρυσών επιτυχιών του

HerNews ka

Στέφανος Πιτσίνιαγκας: Λέει ΑΜΑΝ – ΑΜΑΝ & μας ξεσηκώνει

Her News b