HerNews.gr
DECORNEWS

5 λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε τον Φεβρουάριο

Τον Φεβρουάριο, παρά το κρύο και την αρχή του χειμώνα, υπάρχουν αρκετά λαχανικά που μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο μας για να απολαύσουμε φρέσκα προϊόντα και να προετοιμαστούμε για την άνοιξη. 

Αν και οι συνθήκες ενδέχεται να μην είναι ιδανικές για την ανάπτυξή τους, με τη σωστή προσοχή και τις απαραίτητες ενέργειες, μπορεί να απολαύσουμε φρέσκα λαχανικά από τον κήπο μας ακόμη και τον Φεβρουάριο.

φυτά ντομάτας, μυστρί και πακέτα σπόρωνΤώρα είναι η ώρα να φυτέψετε καλλιέργειες δροσερής εποχής, γνωστά και ως λαχανικά ανθεκτικά στον παγετό. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, ευδοκιμούν στις ψυχρότερες θερμοκρασίες της άνοιξης, του φθινοπώρου και ακόμη και σε έναν ήπιο έως μέτριο χειμώνα. Μερικά παραδείγματα είναι το σπανάκι, τα παντζάρια, τα μαρούλια και το λάχανο. Όλα μπορούν να αντέξουν έναν ελαφρύ έως μέτριο παγετό.

1. Αρακάς

Peas: Benefits, Nutrition, and RisksΟ αρακάς είναι λαχανικό που μπορεί να φυτευτεί τον Φεβρουάριο για διάφορους λόγους. Καταρχάς είναι ανθεκτικά στο κρύο και μπορούν να αναπτυχθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον είναι γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά, οπότε αν φυτευτούν τον Φεβρουάριο, θα έχουμε τη δυνατότητα να τους συλλέξουμε και να τους απολαύσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, η καλλιέργεια αρακά μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να διατηρήσουμε τον ενδιαφέρον μας για τον κήπο μας και να μας προετοιμάσει για την επόμενη εποχή ανάπτυξης.

2. Σπανάκικαλλιέργεια σπανακιού και φύλλα στο καλάθιΤο σπανάκι είναι ένα από τα λαχανικά που ευδοκιμεί σε δροσερό καιρό. Όταν κάνει πολύ ζέστη, αυτά τα φυτά τείνουν να ανθίζουν και το γευστικό τους προφίλ αλλάζει. Συνήθως καταλήγουν να έχουν πικάντικη ή πικρή γεύση. Διατηρήστε τα φυτά καλά ποτισμένα κατά τις περιόδους ξηρασίας για να προωθήσετε την ταχεία ανάπτυξη. Σπέρνετε περισσότερους σπόρους κάθε 3 έως 4 εβδομάδες για μια συνεχή παροχή φρέσκων φύλλων σπανακιού μέχρι την άνοιξη και το καλοκαίρι, φροντίζοντας να τα συγκομίζετε τακτικά.

3. Ραπανάκιαφυτά ραπανάκι που αναπτύσσονται στο έδαφοςΤο ραπανάκι χρειάζεται δροσερές και σχετικά ψυχρές θερμοκρασίες για να αναπτυχθεί, με ιδανικές να κυμαίνονται μεταξύ 13-19°C. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες και στον παγετό κατά την περίοδο του χειμώνα, για αυτό είναι το ιδανικό λαχανικό για να φυτέψετε τον Φεβρουάριο. Εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ένα ή δύο για να δείτε αν είναι έτοιμα. Φροντίστε να ολοκληρώσετε την ανοιξιάτικη σοδειά σας πριν έρθει ο ζεστός καιρός.

4. Ντομάτες

σπορόφυτα ντομάτας που αναπτύσσονται στο περβάζιΠόσο συχνά έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη γεύση της ντομάτας που καλλιεργείται στο σπίτι; Οι ντομάτες μπορούν να καλλιεργηθούν και τους χειμερινούς μήνες σε ορισμένες περιοχές με ήπιο κλίμα. Η καλλιέργεια τους το χειμώνα απαιτεί προσοχή στην προστασία τους από το κρύο με καλύμματα και υψηλή θερμοκρασία στο έδαφος. Παρ’ όλα αυτά, η επιτυχής καλλιέργεια τους μπορεί να προσφέρει φρέσκες ντομάτες και τους χειμερινούς μήνες.

Πως να φροντίσετε σωστά ένα μπουκέτο λουλούδια ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάσεις – έργα τέχνης για την τηλεόραση μας

Her News

3+1 κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να δημιουργήσουν άνετους χώρους καθιστικού στην κουζίνα

HerNews ka

Τι να λάβετε υπόψιν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σας

Her News