HerNews.gr
Beauty

Τελικά μπορούν να προκαλέσουν τα καλαμάκια ρυτίδες;

Τελικά μπορούν να προκαλέσουν τα καλαμάκια ρυτίδες;

Η θεωρία ότι τα καλαμάκια μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες, όπως αυτές που ονομάζονται “ρυτίδες του καπνιστή”, αποτελεί ένα ενδιαφέρον ζήτημα.

Τελικά μπορούν να προκαλέσουν τα καλαμάκια ρυτίδες;

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η επαναλαμβανόμενη κίνηση των χειλιών που γίνεται κατά τη χρήση καλαμακιού μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αυτών των γραμμών. Εντούτοις, η επιστημονική έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα είναι περιορισμένη και δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν αυτή τη θεωρία.

Τελικά μπορούν να προκαλέσουν τα καλαμάκια ρυτίδες;

Η έλευση των “αντιρυτιδικών καλαμακιών” φαίνεται να είναι μια απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες. Αυτά τα καλαμάκια σχεδιάζονται έτσι ώστε να περιορίζουν την ένταση της κίνησης των χειλιών κατά τη χρήση, πιθανώς με την προσθήκη ενός ειδικού σχεδιασμού ή υλικού που να επιτρέπει την κατανάλωση του ροφήματος με λιγότερη πίεση στα χείλη. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα και η αποτρεπτική τους δύναμη στο σχηματισμό ρυτίδων παραμένει να εξετάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων καλαμακιών μπορεί να αποτελέσει μια πιο βιώσιμη επιλογή από οικολογικής άποψης, εφόσον μειώνει τη χρήση μονοχρηστικών πλαστικών καλαμακιών και συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων. Ωστόσο, η επίδρασή τους στις ρυτίδες και η αποτελεσματικότητά τους ως αντιρυτιδικό προϊόν απαιτεί περαιτέρω ερευνητική δουλειά και αξιολόγηση.

Τελικά μπορούν να προκαλέσουν τα καλαμάκια ρυτίδες;

Ωστόσο, η δερματολόγος Serena Mraz, MD, εξηγεί ότι οι επιπτώσεις αυτές μπορεί να εμφανιστούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και συνήθως είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης. Αν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε καλαμάκια στην εφηβεία ή στα 20 σας, οι γραμμές ενδέχεται να εμφανιστούν στα τέλη των 30 και στις αρχές των 40, καθώς ξεκινά η απώλεια κολλαγόνου.

Τα λεγόμενα αντιρυτιδικά καλαμάκια μπορεί να επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία, όπως εξηγεί η Dr. Henry, αλλά δεν θα την εμποδίσουν να συμβεί. Παρόλα αυτά, η γήρανση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που έρχεται σε όλους, ακόμα κι αν διατηρούμε μια παγωμένη έκφραση προσώπου.

Ρυτίδες γέλιου: Πώς θα τις καλύψετε μέσα από τo skincare;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Glazed Donut & Γαλλικό μαζί; Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο nail trend

HerNewskl

Jennifer Lopez: Έκανε το πιο απλό χτένισμα για την ημέρα των γενεθλίων της

HerNewskl

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ελαστίνη

Her News