HerNews.gr
DECORNEWS

5+1 λουλούδια που θα δώσουν στον κήπο σας καταπληκτική μυρωδιά

Σε ποιον δεν αρέσει να περιπλανιέται σε μια αυλή γεμάτη με ευωδιαστά άνθη; Τα αρωματικά λουλούδια είναι ιδιαίτερα περιζήτητα, τόσο για το σπίτι όσο και για τον κήπο, και προσθέτουν μια συγκεκριμένη χαρά στην καθημερινή ζωή. Πολλά αρωματικά λουλούδια είναι εύκολο να αναπτυχθούν, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας αρωματικό υπαίθριο χώρο, συν φυσικά, ότι θα έχετε μια τακτική προσφορά μίσχων για να γεμίσετε και το σπίτι σας. 

Με τη σωστή επιλογή φυτών, είναι εύκολο να γεμίσετε τον μοντέρνο κήπο σας με μυρωδάτα λουλούδια την άνοιξη και το καλοκαίρι, διπλασιάζοντας την ευχαρίστηση του χρόνου που περνάτε στην ύπαιθρο. 

Το άλλο καλό με τα αρωματικά λουλούδια είναι ότι τείνουν να φαίνονται όμορφα. Αυτό σημαίνει ότι θα βελτιώσουν την αυλή σας με περισσότερους από έναν τρόπους, όπως θα δείτε εδώ από την εξειδικευμένη επιλογή μας με τα λουλούδια που φυτεύουν τώρα οι άνθρωποι με αυλές με ωραία μυρωδιά.

1. Γαρδένιαλευκά λουλούδια γαρδένιαςΗ γαρδένια, που καλλιεργείται για το ελκυστικό γυαλιστερό φύλλωμά της και τα πολύ αρωματικά λευκά λουλούδια, εγγυάται ότι θα δώσει μια επιπλέον ιδιαίτερη πινελιά στον αρωματικό κήπο σας. Ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, στη συνέχεια επαναλαμβάνουν το άνθος στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, επομένως είναι μια καλή επένδυση αν ψάχνετε για μακροζωία στο τμήμα αρωμάτων. Είναι ενδιαφέρον ότι η γαρδένια απελευθερώνει το δροσερό, φρέσκο ​​άρωμά της τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, αλλά είναι πιο έντονο τη νύχτα.

2. Τριαντάφυλλοροζ τριαντάφυλλο «Gertrude Jekyll».Κάθε κήπος, όσο μικρός κι αν είναι, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα αρωματικό τριαντάφυλλο και υπάρχουν πολλά διαφορετικά αρώματα για να διαλέξετε.Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστά για τα υπέροχα αρώματα τους, ωστόσο ορισμένες ποικιλίες είναι πολύ πιο αρωματικές από άλλες. 

3. Φλοξpink phlox flowerΈνα από τα πιο αρωματικά και επιδεικτικά λουλούδια του καλοκαιριού, το φλοξ φέρει μεγάλες ομάδες από ματζέντα, κοκκινωπό-ροζ, λιλά ή λευκά άνθη σε ψηλούς μίσχους από τα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού. Το γλυκό, μεθυστικό άρωμα είναι ιδιαίτερα έντονο τις ζεστές, ηλιόλουστες μέρες. Μπορείτε να φυτέψετε φλοξ την άνοιξη ή το φθινόπωρο, αρκεί το έδαφος να είναι ζεστό και υγρό. 

4. Μπσχομπίζελοsweet pea flowersΤα μοσχομπίζελα έχουν ένα μεθυστικό άρωμα, υπέροχα λεπτεπίλεπτα λουλούδια και μια όμορφη, ρομαντική μορφή λουλουδιών. Ανθίζοντας από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού, είναι γνωστά ως ένα από τα πιο αρωματικά λουλούδια που μπορείτε να προσθέσετε στην αυλή σας. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν και όσο περισσότερο τα μαζεύετε τόσο περισσότερο ανθίζουν.

5. Ματθιόλα η πολιά red, pink and purple stock flowersΑυτό το πολυετές λουλούδι με πικάντικο-γλυκό άρωμα είναι ένα από τα πιο έντονα αρωματικά φυτά που υπάρχουν, με ένα υπέροχο άρωμα σαν γαρύφαλλο. Έρχονται σε έντονες αποχρώσεις του ροζ, του μωβ και του κόκκινου, καθώς και σε πιο απαλούς τόνους βερίκοκου, λεμονιού και κρέμας, αν προτιμάτε μια πιο παστέλ χρωματική παλέτα. Ευδοκιμούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, επομένως είναι καλύτερο να τα φυτέψετε την άνοιξη. 

6. Ανατολίτικα κρίναΛουλούδια κρίνων «Black Beauty».Με τα πολλαπλά άνθη τους ανά στέλεχος και την εξωτική όμορφη εμφάνιση, τα κρίνα είναι οι βασιλιάδες της γοητείας του αρωματικού κήπου. Υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήθους χρωμάτων και δίχρωμων σε όλα τα συνηθισμένα φωτεινά και παστέλ, που η επιλογή μιας ποικιλίας με βάση την ισχύ του αρώματος είναι ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε το πεδίο. 

Τα καλύτερα λουλούδια για να προσθέσετε στην αυλή σας τον Φεβρουάριο για μια πολύχρωμη άνοιξη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λόγοι για να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα!

HerNews ka

Κάνε το μπάνιο σου έναν απολαυστικό χώρο spa

Her News

Πως να τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη σας ώστε να κάνετε τους μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι

HerNews ka