HerNews.gr
Health

Ναυτία: 5 Τροφές που ανακουφίζουν

Οι καλύτερες τροφές που πρέπει να δοκιμάσεις όταν έχεις ναυτία είναι ελαφριές και πιο εύπεπτες, όπως η μπανάνα, το μήλο και το ρύζι. Πιστεύεται ότι η χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με το κάλιο, είναι ιδανική όταν έχεις στομαχικές διαταραχές.

Όταν αισθάνεσαι καούρα, φούσκωμα ή ναυτία είναι σημαντικό να επιλέγεις τροφές που θα βοηθήσουν στην άμεση αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων. Αμέσως μετά όμως πρέπει να ακολουθήσεις μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να επανέλθει ο οργανισμός σου.

Ας δούμε όμως τροφές που θα σε βοηθήσουν με τη ναυτία.

Λεμόνι

Οτιδήποτε περιέχει λεμόνι μπορεί να ηρεμήσει το στομάχι όταν αισθάνεσαι χάλια. Το λεμόνι βοηθάει να θεραπεύσει το σώμα σου από τις τοξίνες. Το ιδανικό που μπορείς να κάνεις είναι να στύψεις ένα λεμόνι και να το πιεις αμέσως. Επίσης μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι η απλή εισπνοή της μυρωδιάς ενός φρέσκου λεμονιού επέτρεψε στις έγκυες γυναίκες να έχουν λιγότερη ναυτία και έμετο. 

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν φυτικές ίνες, που επιβραδύνουν και διευκολύνουν την πέψη, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη ναυτία. Ωστόσο, πρόσεξε να μην τρως πάρα πολύ από οποιοδήποτε φαγητό με φυτικές ίνες, γιατί μπορεί πραγματικά να αυξήσει τη ναυτία σας.

Μέντα

Η μέντα είναι μια προτεινόμενη τροφή για τη ναυτία, επειδή βοηθά τη χολή να ρέει μέσω του πεπτικού μας συστήματος, κάνοντας όλες τις διαδικασίες στο στομάχι μας να λειτουργούν καλύτερα ταυτόχρονα. Μπορείς λοιπόν όταν αισθανθείς ναυτία να πιεις ένα τσάι με μέντα. Αλλά ακόμη και η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια μέντας μπορεί επίσης να σε βοηθήσει. 

Κρακεράκια

Αυτή η τροφή για τη ναυτία μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη, αλλά το κράκερ φαίνεται ότι κάνει πάντα καλό. Το μυστικό είναι ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Αυτό βοηθάει στην απορρόφηση των οξέων του στομάχου και ηρεμεί το πεπτικό σύστημα. 

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες

Για να ρυθμίσεις τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου και να κρατήσεις μακριά την αδιαθεσία, μπορείς να φας μικρές μερίδες τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως βραστά αυγά και ελληνικό γιαούρτι.

Extra tip: Απέφυγε το αλκοόλ, την καφεΐνη, τη σοκολάτα, το σκόρδο και τις ντομάτες, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν τη ναυτία και τη δυσπεψία.

Ντομάτα: Όλα τα οφέλη για την υγεία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εργαζόμενη μαμά: Πώς να προσέξεις την υγεία σου

Her News

Διατροφή: Το τρόφιμο που πρέπει να τρώτε καθημερινά

Her News

Βελτιώστε την ευεξία σας μέσω του ύπνου

Her News