HerNews.gr
Διεθνή

Lucy Martin: Ο πρώτος άνθρωπος με σωματική αναπηρία που παρουσιάζει δελτίο καιρού στο BBC

Η Lucy Martin είναι μια Βρετανίδα δημοσιογράφος, γνωστή ως η πρώτη δημοσιογράφος του BBC με σωματική αναπηρία. Η Lucy εντάχθηκε στο BBC το 2015, αφού η εταιρεία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης δημιούργησε μια πρωτοβουλία για να προσφέρει σε άτομα με σωματική αναπηρία την ευκαιρία να μάθουν για τη δημοσιογραφία.

Ήταν μεταξύ των λίγων υποψηφίων που είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα στο BBC. Τι άλλο πρέπει να ξέρετε για τη Lucy Martin, την παρουσιάστρια του καιρού;Η Lucy Martin του BBCΗ Lucy είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί για να γίνει παρουσιάστρια καιρού, μια θέση που κατέχει από τότε. Εδώ είναι μια ματιά στις λεπτομέρειες της ζωής της. 

Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1990 στο Whiston, Merseyside, Ηνωμένο Βασίλειο. Η παρουσιάστρια καιρού του BBC γεννήθηκε μόνο με το ένα χέρι και λέει ότι αυτό δεν την πτόησε από το να βιώσει τις χαρές και τις δραστηριότητες της παιδικής ηλικίας.

Εκπαίδευση

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο γυμνάσιο, η παρουσιάστρια του καιρού εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Durham και αποφοίτησε με πτυχίο στη γεωγραφία. Η επιλογή μαθημάτων της εξηγεί το πάθος της για τη δημοσιογραφία για τον καιρό. Λέει ότι πάντα ενδιαφερόταν για θέματα που σχετίζονταν με τον καιρό και ό,τι συνεπαγόταν.

Στο πλαίσιο του πτυχίου της στη γεωγραφία, σπούδασε μετεωρολογία και λέει ότι είναι από εκείνα τα μαθήματα που κάνουν κάποιον να θέλει να μάθει περισσότερα.Ο σύζυγος της Λούσι Μάρτιν

Η Λούσι είχε ποτέ προσθετικό χέρι;

Ναι, η παρουσιάστρια του καιρού είχε προσθετικό χέρι για λίγο όταν ήταν στο δημοτικό. Η μητέρα της την πήγε στο νοσοκομείο και της έβαλε προσθετικό χέρι. Ωστόσο, η Lucy δεν προσαρμόστηκε καλά στη χρήση του. Πέρασε τον περισσότερο χρόνο της βγάζοντάς το και το τοποθετούσε στο κουτί των παιχνιδιών της. 

Αργότερα, η μητέρα της της έβαλε προσθετικό χέρι. Η Lucy πήγαινε σε ραντεβού για να μάθει πώς να χρησιμοποιεί το χέρι. Το πήγε στο σχολείο μια μέρα και είχε μια παράσταση και είπε πριν αποφασίσει ότι δεν το ήθελε. Αυτό σήμανε το τέλος των βιονικών και προσθετικών χεριών για την παρουσιάστρια του καιρού.

Πώς έγινε η Lucy στο BBC;

Ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την πρωτοβουλία του BBC που στόχευε άτομα με σωματικές δυσκολίες. Η πρωτοβουλία είδε χιλιάδες αιτούντες που ήθελαν να ενταχθούν στη βρετανική εταιρεία. Η Lucy ήταν μεταξύ των λίγων υποψηφίων που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν εκπαίδευση στη δημοσιογραφία και να ενταχθούν στο BBC. Οι διαθέσιμες θέσεις ήταν στα τμήματα περιβάλλοντος και καιρού. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Lana Del Rey: Έπεσε θύμα κλοπής – Της έκλεψαν τον υπολογιστή με τα τραγούδια της

HerNews ka

Celine Dion: Παλεύει με την υγεία της – «Δεν μπορούμε να βρούμε φάρμακο που να λειτουργεί»

HerNews ka

Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Αποκάλυψε σε ποιο μέρος έκανε σεξ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Her News b