HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Οργασμός: 3 σημαντικά βήματα για να φτάσετε στην απόλυτη κορύφωση

Ο οργασμός δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να τελειώσετε, έχουν και σωματικά και ψυχικά οφέλη. Ωστόσο, το μυστήριο του Big O διαφεύγει για άντρες και γυναίκες για αιώνες.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι περίπου οι μισές γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με το πόσο συχνά φτάνουν στο αποκορύφωμα  και το 10% έως 15% των γυναικών δεν είχαν ποτέ οργασμό στη ζωή τους, όπως αναφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.

Ο οργασμός είναι μια φυσιολογική φυσική αντίδραση που συνήθως συνοδεύει τη σεξουαλική διέγερση. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο οργανισμός εμπειριάζει ένα έντονο αίσθημα ευχαρίστησης και χαλάρωσης, συνήθως συνοδευόμενο από συσπασμούς μυών.

Οι επιπτώσεις που έχει ο οργασμός μπορούν να είναι ευεργετικές για την ψυχολογική και σωματική ευεξία, αλλά επίσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και άλλους παράγοντες. Παρόλο που ο οργασμός είναι συνδεδεμένος συχνά με το σεξουαλικό ερέθισμα, μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλες μορφές διέγερσης, όπως η αισθητική ή ακόμα και η πνευματική εμπειρία.Ευτυχισμένο νεαρό ζευγάρι που διασκεδάζει στο κρεβάτιΟι άνδρες έχουν λιγότερα προβλήματα, μόνο περίπου 5% έως 10%, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από τη Sexual Medicine. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, αλλά η έρευνα και οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι βασικοί για να φτάσετε στη γραμμή της κορύφωσης.

Διέγερση

Μπορεί να φαίνεται διαισθητικό, αλλά τι σημαίνει πραγματικά «διέγερση»; «Το όλο θέμα σχετικά με το είδος της διέγερσης που χρειάζεστε είναι ένας συνδυασμός πίεσης και ρυθμού», είπε ο Δρ. Mintz, σεξουαλικός ψυχολόγος και θεραπευτής, στην The Post.

Η εφαρμογή της σωστής πίεσης σε ερωτικές ζώνες, όπως η κλειτορίδα, το πέος ή τα αυτιά, βοηθά στην οικοδόμηση της σεξουαλικής διέγερσης και τελικά ενεργοποιεί τους μύες να συστέλλονται, ένα απαραίτητο φυσικό βήμα

Η πίεση πρέπει επίσης να ασκείται με καλό ρυθμό ο ​​οποίος ορισμένοι προτείνουν ότι είναι το κλειδί για τη διεκδίκηση οργασμού. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε το σωστό σημείο για το σημείο G είναι να φέρετε έναν δονητή στην κρεβατοκάμαρα.

Η είσοδος στη ροή ενός καλού ρυθμού μπορεί να εστιάσει την προσοχή τόσο έντονα που ξεπερνά κάθε άλλη σκέψη και αυτογνωσία, βάζοντας σχεδόν το άτομο σε έκσταση και επιτρέποντας μια επαρκή ένταση εμπειρίας για να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της κορύφωσης.Ζευγάρι ξαπλωμένο στο κρεβάτι κάτω από τα σεντόνιαΕνσυνειδητότητα

Για να φτάσετε σε σεξουαλική έκσταση, πρέπει να ακονίσετε τις αισθήσεις της σεξουαλικής εμπειρίας και να επιτύχετε ενσυνειδητότητα.

«Η ενσυνειδητότητα είναι να βάζεις το μυαλό και το σώμα σου στο ίδιο σημείο εκείνη τη στιγμή», εξήγησε ο Δρ. Mintz. «Και οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουμε αυτό στη ζωή μας, πόσο μάλλον τη σεξουαλική μας ζωή».

«Όταν κάνουμε σεξ, έχουμε στο μυαλό μας: “Πώς μοιάζω;” “Τι κάνω;” “Τα πάω καλά;”. Και δεν μπορείτε να έχετε οργασμό όταν δεν είστε στο σώμα σας. Πρέπει να μάθεις πώς να είσαι μέσα στο σώμα σου».

Συμβουλεύει τους πάντες να δοκιμάσουν διαλογισμό ή γιόγκα για να ασκήσουν ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητά τους ή να βάλουν μουσική κατά τη διάρκεια του σεξ.

«Ένας μύθος σχετικά με την επίγνωση είναι ότι χρειάζεται πολλή εξάσκηση και ότι πρέπει να διαλογίζεσαι κάθε μέρα. Όχι. Μπορείτε να εξασκηθείτε στο να είστε προσεκτικοί στην καθημερινή σας ζωή», επέμεινε ο Δρ Mintz.

Ένας εύκολος τρόπος για να αρχίσετε να ασκείτε ενσυνειδητότητα είναι όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, μοιράστηκε.

«Την επόμενη φορά που θα βουρτσίσετε τα δόντια σας, εστιάστε πραγματικά στις αισθήσεις. Όταν το μυαλό σας περιπλανάται, επαναφέρετέ το στις αισθήσεις. Μπορείτε να μάθετε την ενσυνειδητότητα στις καθημερινές δραστηριότητες και μετά να την εφαρμόσετε στην κρεβατοκάμαρα», πρότεινε.Ζευγάρι που φιλιέται στο κρεβάτιΕπικοινωνία

Μόλις χρησιμοποιήσετε την ενσυνειδητότητα για να ανακαλύψετε ποια πίεση και ποιος ρυθμός σας φέρνουν στη γραμμή της κορύφωσης, πρέπει να το κοινοποιήσετε στον σύντροφό σας.

«Τα ζευγάρια – ανεξάρτητα από το αν είναι μια σχέση ή μια περιστασιακή σχέση – που επικοινωνούν για το σεξ και μιλούν για το τι χρειάζονται κατά τη διάρκεια του σεξ, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό», είπε ο Δρ Mintz.

«Ένας κοινός μύθος είναι ότι ο σύντροφός σας πρέπει να ξέρει τι θέλετε χωρίς να ρωτήσει. Κανείς δεν διαβάζει μυαλά. Εκεί έρχεται η επικοινωνία».

Γιατί το σεξ στο πρώτο ραντεβού θα μπορούσε να καταστρέψει μια πιθανή σχέση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Είσαι εθισμένος στο σεξ; Ποια είναι τα “συμπτώματα”

Her News b

Tips που θα κάνουν τον οργασμό ακόμη καλύτερο

Her News

Σεξ: Τα καλύτερα τραγούδια που θα “ντύσουν” τις παθιασμένες στιγμές σας

HerNews ka