HerNews.gr
Συνταγές

Πώς πρέπει να αποθηκεύετε τους κόκκους καφέ;

Θα μπορούσατε να έχετε την πιο ακριβή καφετιέρα, τους καλύτερους κόκκους και δεξιότητες ισάξιες με barista, αλλά αν δεν ξέρετε πώς να αποθηκεύετε σωστά τους κόκκους καφέ, δεν θα φτιάξετε ποτέ έναν καλό καφέ.

Για να διατηρήσετε τους κόκκους του καφέ σας φρέσκους και γεμάτους γεύση, πρέπει να προστατεύονται από τρεις βασικούς παράγοντες. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Καφέ, αυτά είναι το φως, η υγρασία και το οξυγόνο. Τα καλύτερα δοχεία καφέ θα προστατεύουν από αυτά από προεπιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνετε για απλές οικιακές λύσεις για την αποθήκευση των κόκκων του καφέ σας – καθώς και απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης των υπολειμμάτων καφέ, συνεχίστε να διαβάζετε.

Πώς να αποθηκεύσετε τους κόκκους καφέ για να τους διατηρήσετε φρέσκους για περισσότερο καιρό

Μια σακούλα με κόκκους καφέ σφραγίζεταιΟι κόκκοι καφέ μοιάζουν πολύ με κατακάθι καφέ. Τα χειρότερα πράγματα για αυτούς είναι το οξυγόνο, η υγρασία, η θερμότητα και το φως. Η παρουσία κάποιου ή όλων αυτών θα υποβαθμίσει τα νόστιμα έλαια τους, καθιστώντας τα ξινά και πικρά στη γεύση. 

Οποιοδήποτε δοχείο καφέ αξίζει τα χρήματά του θα προστατεύσει από όλα αυτά, επομένως αξίζει να επενδύσετε σε μερικά από τα καλύτερα δοχεία καφέ στην αγορά. Μόλις έχετε ένα από αυτά, το μόνο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η θερμοκρασία. Επιλέξτε ένα περιβάλλον όπου γνωρίζετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 15-18 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τους κόκκους καφέ σε έναν αεριζόμενο δοχείο που κλείνει καλά. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας τους, αποτρέποντας την έκθεσή τους σε αέρα και υγρασία.

Επιπλέον, αν είναι δυνατόν, αγοράστε κόκκους καφέ σε μικρές ποσότητες και χρησιμοποιήστε τους εντός μιας σύντομης χρονικής περιόδου για να διατηρήσετε την απόλυτη φρεσκάδα και γεύση.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση των κόκκων καφέ, μπορείτε να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι γεμάτο με φρεσκοαλεσμένο καφέ κάθε φορά που το ετοιμάζετε.

Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα: Το τέλειο ρόφημα για τις Κυριακές σου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Her News

Η συνταγή για την τέλεια μακαρονάδα

Her News

Pasta Gianduja: Σπιτική και νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής συνταγής

Her News b