HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης για τηλεϊατρική: «Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα περάσει το μέτρο που σώζει ζωές»

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στην εκπομπή του BlueSky «ΡΑΝΤΕΒΟΥ με την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή για το μείζων θέμα της τηλεϊατρικής εν πλώ.

Για την εξέλιξη του επαγγέλματος του ναυτικού και του κλάδου του yachting,
χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα εκσυγχρονισμού σημαντικών παροχών όπως είναι η ιατρική υποστήριξη.

Η πρόταση του προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ είναι να εφαρμοστεί η τηλεϊατρική στα σκάφη αναψυχής, τουλάχιστον για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών με υποχρεωτικό εξοπλισμό ένα τηλε-καρδιογράφο
και έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σε συνδυασμό με ενεργή σύμβαση με εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας όλο το 24ωρο.«Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνουμε κάθε περιστατικό και θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα περάσει το μέτρο αυτό που σώζει ζωές», δηλώνει ο Γιώργος Βάλλης.

Και προσθέτει «Οι παροχές αυτές υπάρχουν ήδη στην ποντοπόρο ναυτιλία και επιζητούμε να εισαχθεί και στα σκάφη αναψυχής για τον VIP τουρισμό».

«Από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση και αναμένουμε εξελίξεις, που θα βοηθήσουν στην πρόληψη αλλά και στην αποσυμφόρηση των ιατρικών κέντρων και των νοσοκομείων στα νησιά», δηλώνει σε άλλο σημείο ο Γιώργος Βάλλης.

Αναφορά έγινε και στα δικαιώματα των γυναικών ναυτικών μας, όπου η Ένωση ζητά να γίνει ένα μέτρο ίσο και δίκαιο με τις γυναίκες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς έγινε υπενθύμιση σχετικά με την αντιμετώπιση και ανεξέλεγκτη διακίνηση των ναυτικών φωτοβολίδων.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Βάλλη:

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε στον Γιώργο Αυτιά και στο «ΑΡΤ 90.6»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 3.228 νέα κρούσματα -73 θάνατοι, 776 διασωληνωμένοι

Her News b

Απόκριες 2023: Πότε ανοίγει το Τριώδιο – Πότε πέφτει Τσικνοπέμπτη & Καθαρά Δευτέρα

Her News

Survivor: Μεγάλος νικητής ο Στάθης Σχίζας

Her News