HerNews.gr
DECORNEWS

Τι δεν πρέπει να κάνετε ώστε να μυρίζει πάντα όμορφα η είσοδος του σπιτιού σας

Το πρώτο πράγμα που είναι πιθανό να προσέξει ένας επισκέπτης όταν μπαίνει στο σπίτι σας είναι το άρωμα που τον υποδέχεται στην πόρτα. Δυστυχώς, η είσοδος τυγχάνει να είναι μια ζώνη εκφόρτωσης για παπούτσια και παλτό, ενώ συχνά φιλοξενούν επίσης ένα σωρό αντικείμενα κατοικίδιων ζώων.

Παρά όλες τις πιθανές αιτίες για λιγότερο ελκυστικές οσμές, υπάρχουν μερικές γρήγορες λύσεις που θα μεταμορφώσουν αρωματικά τον χώρο.

Όταν πρόκειται να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει εκπληκτικά , ένα κερί μπορεί να κάνει τόσα πολλά από μόνο του. Η ενσωμάτωση αυτών των απλών πρακτικών σε καθημερινή βάση θα αναβαθμίσει το σπίτι σας σε ένα αρωματικό καταφύγιο. Ένα δύσοσμο σπίτι ζωγραφίζει την εικόνα ενός βρόμικου χώρου και από πολλές απόψεις, οι δύο έννοιες συνδέονται μεταξύ τους.

Δοκιμάστε αυτά τα αποτελεσματικά hacks για να μυρίζει όμορφα η είσοδος σας προτού φιλοξενήσετε τον επόμενο επισκέπτη σας – και θα κάνουν τη διαφορά.

1. Μην κρεμάτε βρεγμένα παλτό ιδέες mudroomΚαταλαβαίνουμε ότι τα παλτό και τα μπουφάν (ειδικά τα υγρά) κρεμιούνται ακριβώς καθώς μπαίνετε στο σπίτι σας. Αυτή είναι μια συνήθεια που μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε για να κρατήσετε την είσοδο σας απαλλαγμένη από αυτή τη μυρωδιά μούχλας που όλοι γνωρίζουμε και μισούμε. Υπάρχει λόγος που δεν κρεμάμε βρεγμένα ρούχα σε ένα ντουλάπι και αυτός είναι ο ίδιος λόγος που πρέπει να προσπαθήσετε να τα στεγνώσετε πριν τα κρεμάσετε. Τα παλτά δεν έχουν αρκετό αερισμό και ηλιακό φως και η υγρασία δημιουργεί οσμή. Τοποθετήστε τα πρώτα κοντά σε μια πηγή θερμότητας/αερισμού ή να τα αφήσετε σε μέρος όπου τα χτυπά ο ήλιος για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος.

2. Μην εμφανίζετε βρόμικα παπούτσια 

σχεδιασμός σαλονιού εισόδουΚανείς δεν θέλει να συναντήσει το θέαμα των λασπωμένων παπουτσιών μόλις μπει σε ένα σπίτι – ούτε εσείς και σίγουρα ούτε οι καλεσμένοι σας. Μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να παραμερίσετε απλά τα βρόμικα υποδήματά σας μόλις περάσετε την πόρτα, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του σπιτιού σας.

Πέρα από το δυσάρεστο άρωμα, το να αφήνεις βρόμικα παπούτσια σκορπισμένα γύρω από μια κλειστή είσοδο είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό. Εάν τα παπούτσια σας είναι βρεγμένα, μπορούν να δημιουργήσουν ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και μύκητες που μπορούν να κάνουν την είσοδο σας να μυρίζει ακόμα χειρότερα. Μπορείτε να αποθηκεύετε τα υποδήματα σε μια σχάρα παπουτσιών και αν βρείτε μια με πόρτες με σχισμές, θα είναι πολύ καλύτερο για εσάς να αερίζετε τα παπούτσια σας και να διατηρείτε το σπίτι σας να μυρίζει καθαρό.

3. Μην αγνοείτε τους λεκέδες από τα χαλιά

Μια ξύλινη εξώπορτα σε μια είσοδοΤο να κλείνουμε τα μάτια στους λεκέδες είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία για τη φροντίδα στο σπίτι. Το να αγνοήσετε μια διαρροή (όσο μικρή κι αν είναι) είναι διασκεδαστικό μέχρι να αναδυθεί μια σάπια μυρωδιά από το εν λόγω χαλί, κάτι που θα βρομίσει τον χώρο στην πορεία. Όσο περισσότερο αφήνετε μια διαρροή χωρίς επίβλεψη, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και η μούχλα που προκαλούν μυρωδιές να επικρατήσουν, αφήνοντάς σας ένα δωμάτιο που μυρίζει λιγότερο από φρέσκο. Ενεργήστε λοιπόν γρήγορα, καθαρίστε το και στεγνώστε τα πάντα καλά για να αποφύγετε τις μυρωδιές μούχλας. 

Αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να αποτρέψετε όλες τις τυχαίες διαρροές, το ξεσκόνισμα των παπουτσιών σας πριν μπείτε στο σπίτι σας μπορεί να διατηρήσει την καθαρή εμφάνιση και το άρωμα του σπιτιού σας.

4. Μην αφήνετε τα αντικείμενα για τα κατοικίδιά σας σε ακαταστασία 

μινιμαλιστική λευκή είσοδοςΤα βρώμικα μπολ για σκύλους, ένα κρεβάτι για σκύλους και τα απορρίμματα γατούλας που εκτίθενται είναι όλα σημαντικά απαρέμφατα. Μια σειρά από μπολ τροφοδοσίας, λουριά και κιβώτια απορριμάτων που τοποθετούνται δίπλα στην πόρτα δεν είναι ένα θέαμα με το οποίο κάποιος θέλει να συναντήσει, τουλάχιστον από όλους τους καλεσμένους σας. Μπορεί να φαίνεται βολικό για εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας, αλλά η έλλειψη ροής αέρα από την είσοδο είναι πιθανώς ο λόγος που δεν φαίνεται να βγαίνει αυτή τη δυσοσμία. 

5. Μην παραμελείτε το νερό στα βάζα

Ένα τραπέζι με χαρακτηριστικά σε μια είσοδοΑυτό είναι ειδικά για όλους τους λάτρεις των φυτών εσωτερικού χώρου. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε ότι η διακόσμηση με φυτά ή ένα βάζο γεμάτο ανθισμένα λουλούδια είναι υπέροχοι τρόποι για να φωτίσετε μια είσοδο – και συχνά προσφέρουν επίσης ένα υπέροχο άρωμα – αλλά τα φυτά δεν είναι το πρόβλημα. Είναι το νερό που έχει απομείνει που συχνά μένει ξεχασμένο μέσα στο βάζο. Για να διασφαλίσετε ότι η είσοδος σας θα μυρίζει πάντα όμορφα φροντίστε να αλλάζετε τακτικά το νερό

Πως να καθαρίσετε ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων με λίγα εύκολα βήματα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιορτή της Γυναίκας: Γέμισε το Instagram με Ανθοδέσμες!

Her News

Έξυπνες ιδέες αποθήκευσης για μικρό υπνοδωμάτιο

Her News

Chasalevris customized furniture: Η ιδανική κατασκευή επίπλων για τον επαγγελματικό σας χώρο

Her News