HerNews.gr
Αφιερώματα

Τα μεγαλύτερα βασιλικά σκάνδαλα: Από τη γκάφα της Κέιτ Μίντλετον μέχρι την απιστία του Βασιλιά Καρόλου

Η βρετανική βασιλική οικογένεια μπορεί να φαίνεται κορυφαία και κατάλληλη στο κοινό, αλλά έχουν αντιμετωπίσει το μερίδιο των σκανδάλων που τους αναλογούν όλα αυτά τα χρόνια. Ένα από τα μεγαλύτερα βασιλικά σκάνδαλα στην πρόσφατη μνήμη ήρθε όταν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 1992 μετά από 10 χρόνια γάμου.

Εκείνη την εποχή, τόσο ο Κάρολος όσο και η Νταϊάνα, που είχαν τους γιους τους, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, παραδέχτηκαν ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε είχε λίγο κόσμο», είπε η Νταϊάνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC τον Νοέμβριο του 1995, αναφερόμενη στον Κάρολο και τη νυν σύζυγό του, Βασίλισσα Καμίλα. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, ο  Κάρολος και η Νταϊάνα οριστικοποίησαν τον χωρισμό τους.

Συνεχίστε να κάνετε κύλιση για μια αναδρομή στα πιο “τρανταχτά” βασιλικά σκάνδαλα στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλιάς Εδουάρδος VIII παραιτήθηκε από τον θρόνοΟ Εδουάρδος VII παραιτήθηκε από τον θρόνοΜήνες μετά τη βασιλεία του στη δεκαετία του 1930, ο Εδουάρδος Η’ έκανε πρόταση γάμου στην Αμερικανίδα διαζευγμένη Γουόλις Σίμπσον  κάτι που δεν άρεσε στην κυβέρνηση. Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παντρευτεί την αγαπημένη του και να συνεχίσει τον ρόλο του ως βασιλιάς, ο Έντουαρντ αποφάσισε να χάσει τον θρόνο. Τον διαδέχθηκε ο μικρότερος αδερφός του Γεώργιος VI , πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Η μικρότερη αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ έπεσε με τα μούτρα σε έναν χωρισμένο άντρα, τον Πίτερ Τάουνσεντ , ο οποίος ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν. Ο Τάουνσεντ της έκανε πρόταση γάμου, αλλά η Εκκλησία της Αγγλίας αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον πιθανό γάμο εκείνη την εποχή. Τα μέλη της κυβέρνησης επίσης δεν ήταν ευχαριστημένα με την πρόταση, αναγκάζοντας τη Μάργκαρετ να επιλέξει μεταξύ της αγάπης και της ζωής ως βασίλισσα. Τελικά απέρριψε τον Τάουνσεντ το 1955 και παντρεύτηκε τον Άντονι Άρμστρονγκ-Τζόουνς πέντε χρόνια αργότερα.

Το 1974, ο οδηγός Ίαν Μπολ προσπέρασε το όχημα της Άννας όταν επέστρεφε στο παλάτι από μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Κρατώντας δύο όπλα, ο Μπολ αναφώνησε ότι σκόπευε να απαγάγει την πριγκίπισσα και να την κρατήσει για λύτρα. Τελικά δραπέτευσε, αλλά όχι πριν πυροβοληθεί ένας από τους σωματοφύλακές της μέσα στο χάος. Ο Μπολ συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του για απόπειρα φόνου και απαγωγής. Καταδικάστηκε σε ισόβια σε ψυχιατρική εγκατάσταση υψίστης ασφαλείας λόγω του ιστορικού του ψυχικής ασθένειας.Το ερωτικό τρίγωνο του τότε πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα και την Καμίλα

Ο πλεόν βασιλιάς Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα το 1981, αλλά γρήγορα τα πράγματα πήραν τροπή για το βασιλικό ζευγάρι. Η Νταϊάνα καταγράφηκε να παραδέχεται ότι ήταν «βαθιά ερωτευμένη με κάποιον» που δούλευε στο παλάτι και ο Κάρολος αργότερα άρχισε να έχει σχέση με την πρώην φίλη του Καμίλα. Το 1992, ο Κάρολος και η Νταϊάνα ανακοίνωσαν επίσημα τον χωρισμό τους. 

Το διαζύγιο τους οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1996, ένα χρόνο πριν πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι σε ηλικία 36 ετών. Ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα το 2005 και έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο μεγάλα βασιλικά σκάνδαλα.

Ο δούκας του Sussex χαρακτηρίστηκε ως ο επαναστάτης βασιλιάς προτού συνάψει ερωτική σχέση με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2018. Αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη το 2005, αφού διέρρευσαν φωτογραφίες του με περιβραχιόνιο με σβάστικα σε ένα πάρτι. «Λυπάμαι πολύ αν προκάλεσα οποιαδήποτε προσβολή ή αμηχανία σε κάποιον. Ήταν μια κακή επιλογή κοστουμιού και ζητώ συγγνώμη», είπε σε δήλωσή του τότε.

Η διαμάχη δεν σταμάτησε εκεί. Επτά χρόνια αργότερα, εμφανίστηκαν γυμνές φωτογραφίες από την απόδραση του Χάρι στο Λας Βέγκας, που φέρεται να τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στριπ μπιλιάρδου. Το σκάνδαλο ώθησε το Παλάτι του Σεντ Τζέιμς να επικοινωνήσει με την Επιτροπή Καταγγελιών Τύπου πριν τα στιγμιότυπα φτάσουν στα βρετανικά ταμπλόιντ.Πριγκίπισσα Άννα: Το Life Story της μοναδικής κόρης της Ελισάβετ | Hello MagazineΕπιβλήθηκε πρόστιμο στην πριγκίπισσα Άννα μετά το δάγκωμα του σκύλου της σε παιδιά

Το 2002, η κόρη της βασίλισσας ομολόγησε την ενοχή της για ποινικό αδίκημα αφού ο σκύλος της επιτέθηκε σε δύο παιδιά. Διατάχθηκε να καταβάλει αποζημίωση 500 λιρών (σχεδόν 700 δολάρια) στα θύματα, μαζί με ξεχωριστό πρόστιμο 500 λιρών και 148 στερλίνες σε δικαστικά έξοδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρώτη φορά που ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας εμφανίστηκε στο δικαστήριο εδώ και έναν αιώνα.Τόμας Μαρκλ: Η Μέγκαν μου φέρεται σαν τον δολοφόνο με το τσεκούρι - Η Όπρα χρησιμοποίησε τους ΣάσεξΣκηνοθετημένες φωτογραφίες παπαράτσι του Τόμας Μαρκλ

Λίγο πριν παντρευτεί τον Μάιο του 2018, ο πατέρας της Μέγκαν συνελήφθη να σκηνοθετεί φωτογραφίες με τους παπαράτσι. Εκείνη την εποχή, μια πηγή είπε ότι η Μέγκαν ήταν «αναστατωμένη» και «απογοητευμένη» από το κόλπο. Ο Τόμας ανακοίνωσε μέσω του TMZ πέντε μέρες πριν τον γάμο της κόρης του ότι δεν θα παρευρεθεί πλέον, ισχυριζόμενος ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Ο πεθερός της Μέγκαν, ο βασιλιάς Κάρολος, ήταν αυτός που την οδήγησε στην εκκλησία.

Ο Δούκας της Υόρκης βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης τον Νοέμβριο του 2019 λόγω της σχέσης του με τον δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων Τζέφρι Έπστιν. Καθώς το σκάνδαλο συνέχιζε να προκαλεί αντιδράσεις, ο Άντριου ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα βασιλικά του καθήκοντα «για το άμεσο μέλλον». Εκείνη την εποχή, ο Άντριου είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Βιρτζίνια Ρόμπερτς ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ μαζί του τρεις φορές μεταξύ 1999 και 2002, υποστηρίζοντας ότι «απλά δεν συνέβη ποτέ».

Το 2019, ο δούκας του Κέιμπριτζ κατηγορήθηκε ότι είχε σχέση με τη Ρόουζ Χάνμπουρι, η οποία ήταν στενή φίλη της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον. Εκείνη την εποχή, μια πηγή αποκάλυψε αποκλειστικά ότι η Κέιτ δεν χάρηκε στο άκουσμα των «βλαβερών» φημών. Ωστόσο, το δράμα κατέληξε να αλλάξει το ζευγάρι προς το καλύτερο.

«Ανάγκασε αυτήν και τον Ουίλιαμ να καθίσουν πίσω και να εξετάσουν τη σχέση τους, κάτι που συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να κάνουν πιο συχνά», είπε ο γνώστης για το ζευγάρι, που παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 2011. 

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά τον τους γάμο τον Μάιο του 2018, οι Σάσεξ ανακοίνωσαν ότι μετά από «πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικών συζητήσεων», σχεδίαζαν να παραιτηθούν από τα ανώτερα βασιλικά τους καθήκοντα. «Σχεδιάζουμε τώρα να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας προς τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους προστάτες μας», σημείωσαν τότε μέσω Instagram. Δύο μήνες αργότερα, εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια με τον γιο τους, Άρτσι.

Η κίνηση πυροδότησε μια μεγάλη συζήτηση για τη ζωή εντός των τειχών του παλατιού – αλλά μια πηγή αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2020 ότι το ζευγάρι «έκανε τη δήλωσή του χωρίς την επίσημη ευλογία της βασίλισσας». Τον Φεβρουάριο του 2021, επιβεβαιώθηκε ότι το ζευγάρι δεν θα ήταν πλέον εργαζόμενα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της αποκαλυπτικής συνέντευξής τους τον Μάρτιο του 2021 στο CBS, ο Χάρι και η Μέγκαν άνοιξαν κάποιες «πραγματικά σκληρές» συζητήσεις που έγιναν πριν καλωσορίσουν τον γιο τους, τον Άρτσι, τον Μάιο του 2019.

«Δεν ήθελαν να είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, κάτι που θα ήταν διαφορετικό από το πρωτόκολλο», εξήγησε η Μέγκαν, υπενθυμίζοντας ότι δεν τους δόθηκε «καμία εξήγηση» σχετικά με την άρνηση να δώσουν στο νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας την αναγνώριση τίτλου ή το προνόμιο ασφάλειας.

«Άκουσα πολλά από αυτό μέσω του Χάρι και άλλων μερών μέσα από συζητήσεις με μέλη της οικογένειας. Ήταν μια απόφαση που θεώρησαν ότι ήταν κατάλληλη», συνέχισε η δούκισσα. «Την ίδια περίοδο, είχαμε ταυτόχρονα τη συζήτηση ότι δεν θα του δοθεί ασφάλεια, δεν θα του δοθεί τίτλος, καθώς και ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο μπορεί να είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί».

Όταν ο Χάρι ήρθε με τη σύζυγό του για το δεύτερο μισό της συνέντευξης, αρνήθηκε να κατονομάσει τα μέλη της οικογένειας που φέρεται να εξέφρασαν αυτές τις ανησυχίες. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε στο CBS This Morning ότι ούτε η βασίλισσα ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παρόντες σε αυτές τις συνομιλίες.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Χάρι κυκλοφόρησε τα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά του, Spare , τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς την εμπειρία του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής σχετικά με την εμπειρία του μεγαλώνοντας στη σκιά του Ουίλιαμ.

«Ο Willy ήταν ο κληρονόμος, ενώ εγώ ήμουν ο εφεδρικός. Δεν ήταν απλώς ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο Τύπος σε εμάς – αν και ήταν σίγουρα αυτό. Αυτό χρησιμοποιήθηκε συχνά από τον Πα και τη Μαμά και τον Παππού. Και ακόμη και η γιαγιά», έγραψε. 

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ τον ενθάρρυναν να φορέσει την αμφιλεγόμενη ναζιστική στολή το 2005 και «ούρλιαξαν» με τα γέλια για το κοστούμι. Υποστήριξε επίσης ότι ένας σωματικός καβγάς με τον Ουίλιαμ το 2019 , ο οποίος ξεκίνησε με τον Ουίλιαμ να αποκαλεί τη Μέγκαν «δύσκολη» και «αγενή», τον άφησε με «γρατζουνιές και μώλωπες».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2024 ότι η Κέιτ είχε υποβληθεί σε μια «προγραμματισμένη» κοιλιακή επέμβαση και ήταν απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα μέχρι τον Απρίλιο. Καθώς ο καιρός περνούσε χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για την επέμβαση της Κέιτ, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο θεωρίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να κρατά την πριγκίπισσα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για τόσο καιρό.

Οι φήμες τροφοδοτήθηκαν περαιτέρω όταν πολλά ειδησεογραφικά μέσα έλαβαν ειδοποίηση τον Μάρτιο του 2024 να αφαιρέσουν ένα πορτρέτο της Κέιτ και των παιδιών της για την Ημέρα της Μητέρας. Αρκετοί δημοσιογράφοι του Associated Press μοιράστηκαν στιγμιότυπα οθόνης μέσω του X της ειδοποίησης “kill”, το οποίο σημείωσε ότι η φωτογραφία φαίνεται να έχει “χειραγωγηθεί” από την πηγή.

Στη συνέχεια η Κέιτ εξέδωσε δημόσια δήλωση μέσω του X.

«Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με το μοντάζ. Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για οποιαδήποτε σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες», έγραφε μια ανάρτηση X που κοινοποιήθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού Πρίγκιπα και Πριγκίπισσας της Ουαλίας. «Ελπίζω ότι όλοι όσοι γιορτάζουν είχαν μια πολύ χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας».

Η Μέγκαν Μαρκλ κάνει στροφή στην καριέρα της: Ποιο είναι το νέο της εγχείρημα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες

Her News

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

HerNews ka

Οι δέκα πιο όμορφες γυναίκες του Χόλιγουντ άνω των 50 ετών

HerNews ka