HerNews.gr
DECORNEWS

Έξυπνες & οικονομικές ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο

Όταν διακοσμείτε και επιπλώνετε το σπίτι σας, είναι εύκολο να παρασυρθείτε με τις τελευταίες τάσεις. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι εις βάρος της άνεσης και η άνεση πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το σπίτι σας για να ζήσετε και έτσι ο χώρος σας πρέπει να αισθάνεται πάντα φιλόξενος και άνετος.

Ένα άνετο σπίτι είναι αυτό στο οποίο θέλετε να επιστρέψετε μετά από μια κουραστική ημέρα, να αφιερώσετε χρόνο και να προσκαλέσετε άλλους να συμμετάσχουν. Είναι το μέρος που πρέπει να σας κάνει να νιώθετε γαλήνη, ένα μέρος χαράς, ένα μέρος στο οποίο θέλεις να γυρίσεις σπίτι και να φιλοξενήσεις άλλους για να το μοιραστούν μαζί σου.

Διαβάστε παρακάτω τις κορυφαίες συμβουλές για να κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο και φιλόξενο.

1. Τακτοποιήστε τον χώρο

Ένα σαλόνι με λύσεις κρυφής αποθήκευσης Το να διατηρείτε τα πράγματα τακτοποιημένα και οργανωμένα βοηθά στην καλλιέργεια μιας αίσθησης ηρεμίας και ένας άνετος χώρος είναι αυτός που είναι εύκολος στη χρήση. Για να το κάνετε αυτό, αξιοποιήστε στο έπακρο τις λύσεις αποθήκευσης, εξορθολογίζοντας τον χώρο και μειώνοντας την ποσότητα των «υλικών» που διαθέτετε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης στο σπίτι για όλες τις ανάγκες – μαγειρικά σκεύη και μπαχαρικά, βαλίτσες, παπούτσια και ρούχα, συλλογές βιβλίων και αναμνηστικών, παιχνίδια και έγγραφα.

2. Δώστε προτεραιότητα στη ζεστασιά

Σαλόνι με τραπεζάκια και τζάκιΜπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά η ζεστασιά και η θερμοκρασία είναι το κλειδί για την άνεση. Μπορείτε να έχετε όλες τις πλούσιες υφές, τις ζεστές χρωματικές παλέτες και τα ζεστά υφάσματα στο σπίτι σας, αλλά αν ένα δωμάτιο αισθάνεται δροσερό, δεν θα είναι άνετο και χαλαρωτικό. Η σωστή θερμοκρασία είναι ζωτικής σημασίας. Το σπίτι σας δεν πρέπει να αισθάνεται πολύ κρύο ή ζεστό. 

Ενσωματώστε ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πηγές θερμότητας για τη μεγαλύτερη απόδοση. Το τζάκι είναι πάντα μια κερδοφόρα προσθήκη που φέρνει ζεστασιά και ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο, αλλά ακόμη και η προσθήκη πολλών κεριών μπορεί να δημιουργήσει αυτή την αίσθηση εάν ένα τζάκι είναι εκτός προϋπολογισμού. Τα ριχτάρια και οι κουβέρτες εκτιμώνται πάντα από τους επισκέπτες, γι’ αυτό κρατήστε τα αποθηκευμένα στο σαλόνι ή στο μπράτσο του καναπέ.

3. Μην παραλείπετε το χαλί

Ένα σαλόνι με ένα χαλί κάτω από τα πόδιαΈνα καλό χαλί μπορεί να μεταμορφώσει κάθε δωμάτιο, οπότε αν η άνεση και η ζεστασιά είναι η προτεραιότητά σας, προτείνουμε να προσθέσετε ένα άνετο χαλί στο σχέδιό σας. Ένα χαλί σαλονιού θα προσθέσει υφή και μπορεί να συμβάλει σε έναν χαλαρωτικό χρωματικό συνδυασμό.

4. Δώστε έμφαση στη λειτουργικότητα 

Σαλόνι με τζάκιΚάντε τα πράγματα εύκολα για τον εαυτό σας. Από τα  τραπέζια που είναι τέλεια τοποθετημένα δίπλα στον καναπέ σας, ώστε να μπορείτε να πιάσετε αυτό το ποτήρι κρασί χωρίς ταλαιπωρία, μέχρι έναν στρατηγικά τοποθετημένο διακόπτη φωτός που διευκολύνει τη μείωση της έντασης του φωτός από την καθιστή θέση – διατηρώντας τη θέση των επίπλων και των αντικειμένων σας. Η αλληλεπίδρασή σας με όλα τα στοιχεία του σπιτιού σας είναι ζωτικής σημασίας.

Πού βάζετε τα κλειδιά σας στην είσοδο σας όταν μπείτε μέσα, πού κάθεστε για να αλλάξετε παπούτσια, πόσο μακριά είναι η ντουλάπα, πόσο άνετη είναι η καρέκλα σας και πόσο μακριά είναι από το τραπεζάκι. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα, όταν συνδυάζονται, κάνουν τεράστια διαφορά στη συνολική άνεση της καθημερινότητάς σας.

5. Χρησιμοποιήστε μαλακά αντικείμενα

Ένα σαλόνι με τραπεζάκι του καφέ και πολυεπίπεδες υφέςΤο ύφασμα είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν πρόκειται για τη δημιουργία άνεσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα καλύτερα υλικά που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν το παιχνίδι, βοηθώντας το σαλόνι να φαίνεται ακριβό και άνετο και διατηρώντας τα πράγματα ισορροπημένα με μια σειρά από φινιρίσματα. Θέλετε επίσης ένα σχέδιο που να αισθάνεται πολυεπίπεδο και λατρεύουμε ένα μείγμα από βελούδο, μαλλί προβάτου, μπουκλέ, βαμβάκι και λινό για να ζωντανέψει έναν χώρο. Από τις κουρτίνες μέχρι τα μαξιλάρια και τα χαλιά, όλα κάνουν το σπίτι πιο απαλό και άνετο και δημιουργούν μια ζεστή αίσθηση ζεστασιάς.

6. Δημιουργήστε άνετες γωνίες

Ένα σαλόνι σκαλιστό χρησιμοποιώντας έναν καναπέΔημιουργήστε άνετες γωνιές που σας παρακινούν να κουλουριαστείτε με ένα καλό βιβλίο. Οι μικρότερες γωνίες έχουν πραγματική δυνατότητα να παρέχουν άνεση, όπου οι μεγαλύτεροι, ανοιχτοί χώροι συχνά καταλήγουν να αισθάνονται σαν”σπηλιά” και κρύοι. Μια άλλη εξαιρετικά σημαντική πτυχή είναι επίσης να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι σωστά προσανατολισμένο σε σχέση με το φυσικό φως του ήλιου και τον αερισμό.

6 αλλαγές της «μιας ώρας» για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 μυστικά για να μυρίζει το σπίτι σου τέλεια

Her News b

Μπορούμε τελικά να πλύνουμε το μαξιλάρι μας στο πλυντήριο ρούχων;

HerNews ka

Τηλεόραση πάνω από τζάκι: Πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα

HerNews ka