HerNews.gr
Διεθνή

Σοκ στη Ζάμπια: Ελέφαντας επιτέθηκε σε τουρίστες και κατασπάραξε 80χρονη γυναίκα

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου, μια 80χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο φυσικό καταφύγιο Kafue στη Ζάμπια. Η Αμερικανίδα υπήκοος έχασε τη ζωή της, αφού ένας ελέφαντας πέρασε πάνω από το όχημα στο οποίο επέβαινε και την τραυμάτισε θανάσιμα. Ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Σε μια κοινωνία που έλκεται όλο και περισσότερο από τα ταξίδια σε απομακρυσμένα και παράξενα μέρη, τα σαφάρι είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς τουρίστες που ταξιδεύουν σε χώρες της αφρικανικής ηπείρου αναζητώντας τις καλύτερες φωτογραφίες και εμπειρίες.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά του να βλέπεις ζώα στη φύση από πρώτο χέρι έρχεται με πραγματικό κίνδυνο. Οι αντιδράσεις ορισμένων ζώων μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες, μέχρι θανάτου.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Οι άλλοι τέσσερις τουρίστες που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο με τον οδηγό δεν έπαθαν τίποτα, με κάποιους μικροτραυματισμούς που δεν θεωρήθηκαν μείζονος σημασίας. Το περιστατικό καταγράφηκε από το εσωτερικό του οχήματος, στο οποίο φαίνεται ο ελέφαντας να τρέχει μέχρι να ανατραπεί, καθώς ο οδηγός σταμάτησε το όχημα.

Ο οδηγός δεν μπόρεσε να μετακινήσει το όχημα

Ο οδηγός φαινόταν ανίκανος να εκτελέσει οποιοδήποτε είδος αποφυγής ελιγμών για να διασφαλίσει ότι όλοι ήταν ασφαλείς.

«Οι οδηγοί μας είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι, αλλά δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση το έδαφος και η βλάστηση εμπόδισαν τη διαδρομή και ο οδηγός δεν μπόρεσε να μετακινήσει το όχημα για να ξεφύγει από τη ζημιά αρκετά γρήγορα», εξήγησε ο Keith Vincent , εκπρόσωπος του Wilderness εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το συντονισμό ολόκληρης της λειτουργίας σαφάρι.Οι επιθέσεις ελεφάντων , αν και σπάνιες, έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Την περασμένη εβδομάδα, ένας άνδρας πέθανε στο ίδιο πάρκο. Ο 70χρονος άνδρας από τη Ζάμπια τραυματίστηκε από έναν ελέφαντα καθώς πήγαινε στο κέντρο υγείας στο φυσικό καταφύγιο Kafue.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία το προσωμοίωμα από το καλούπι του αριστερού της χεριού- Υπολογίζεται να φτάσει τις 40.000 λίρες

HerNews ka

Γαλλία: Η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για δύο βιασμούς

Her News

NASA: Θα κάνει «ιστορικής σημασίας» αποκαλύψεις σήμερα για τα UFO

HerNews ka