HerNews.gr
Διεθνή

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Σε ετοιμότητα να αναλάβει τον θρόνο καθώς ο βασιλιάς Κάρολος μάχεται με τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φέρεται να βρίσκεται σε «τρομακτική εγγύτητα» για την άνοδο στον βρετανικό θρόνο εν μέσω της συνεχιζόμενης μάχης του πατέρα του, Βασιλιά Κάρολου Γ’ με τον καρκίνο.

«Η σχεδόν ταυτόχρονη είδηση ​​του καρκίνου του Κάρολου έφερε τον Ουίλιαμ και την Κάθριν σε τρομακτική εγγύτητα με την άνοδο στον θρόνο, ακριβώς τη στιγμή που ήλπιζαν για πολλά χρόνια να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», ισχυρίστηκε η δημοσιογράφος Τίνα Μπράουν στους New York Times,  σε δοκίμιο που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου.

Ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον – η οποία επίσης παλεύει με τον καρκίνο – έχουν τρία παιδιά: τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

Ο πρώην αρχισυντάκτης του Vanity Fair ισχυρίστηκε ότι η ιδέα να γίνει ο Ουίλιαμ ο κυρίαρχος έχει προκαλέσει πολύ άγχος στο ζευγάρι.

«Η προοπτική του, μου λένε, τους προκαλεί έντονο άγχος», έγραψε.

Ο Μπράουν ισχυρίστηκε επίσης ότι πολλά σκάνδαλα γύρω από τη βασιλική οικογένεια – συμπεριλαμβανομένης της αποξένωσης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια καθώς και οι δεσμοί του πρίγκιπα Άντριου με τον καταδικασθέντα παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν – έχουν θέσει τον Ουίλιαμ και την Μίντλετον «υπό αδιαχείριστη πίεση».

«Η Κάθριν είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας μετά τον Ουίλιαμ», έγραψε, προσθέτοντας, «Το μέλλον της μοναρχίας κρέμεται από μια κλωστή και αυτό το νήμα είναι εκείνη».Ο Μπράουν υποστήριξε ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επιβαρύνονται με περισσότερες ευθύνες από την κατάσταση της υγείας της.

«Ένα παλιρροϊκό κύμα πρόωρης ευθύνης πέφτει προς την κατεύθυνση της ίδιας και του Ουίλιαμ», είπε. «Παγωμένοι, απροετοίμαστοι και με την Αικατερίνη να είναι πλέον σοβαρά αδιάθετη, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας περιμένουν το φοβερό βάρος του στέμματος».

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις 22 Μαρτίου μετά από εικασίες για το πού βρίσκεται μετά από μια προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.

Δεν αποκάλυψε τι είδους καρκίνο παλεύει, αλλά μοιράστηκε ότι αναζητά θεραπεία.

«Το να έχω τον Ουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς», είπε εκείνη την εποχή σε βίντεο. «Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχετε δείξει πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας».

Η ανακοίνωσή της για τον καρκίνο ήρθε λίγο αφότου ο πεθερός της αποκάλυψε τη δική του διάγνωση καρκίνου τον Φεβρουάριο.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά  για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη , επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Οι επόμενες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου»,  ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε επίσημη ανακοίνωση  εκείνη την εποχή.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί τον συμβούλεψαν να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως».

Η Μίντλετον φέρεται να συναντήθηκε με τον Κάρολο για μεσημεριανό γεύμα για να μιλήσουν για την «κοινή εμπειρία υγείας» τους πριν ανακοινώσει τη συγκλονιστική είδηση.

Ο Κάρολος, 75 ετών, είχε μόλις  ανέβει στον θρόνο τον Μάιο του 2023  μετά  τον θάνατο της μητέρας του , Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, τον Σεπτέμβριο του 2022, σε ηλικία 96 ετών.

Βασιλιάς Κάρολος: Θα ανοίξει ξανά το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για το κοινό μετά από πέντε χρόνια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Rauw Alejandro φαίνεται ότι ξεπέρασε τη Rosalia – Ο νέος του έρωτας

HerNews ka

Ισραήλ: Η συγκλονιστική ιστορία του ζευγαριού που τράβηξε selfie για να θυμούνται όλοι τον έρωτά τους & τελικά κατάφεραν να σωθούν

HerNews ka

Κέιτ Μίντλετον: Βασιλικός ειδικός αποκαλύπτει από τι είδος καρκίνου πάσχει

HerNews ka