HerNews.gr
Beauty

Πως να φωτίσετε το δέρμα σας για την άνοιξη

Golden hour skin

Καθώς η άνοιξη βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε να αλλάξετε  τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Εκτός από την αλλαγή των παχύρρευστων κρεμών για πιο ελαφριές λοσιόν και την εναλλαγή των πλούσιων ελαίων καθαρισμού με αναζωογονητικά toners, πολλοί από εμάς θα αναζητήσουμε τρόπους για να βελτιώσουμε τη λάμψη μας. 

Η λάμψη συνήθως αναφέρεται στη διαύγεια του δέρματος και την ομοιομορφία του τόνου του δέρματος

Η λάμψη του δέρματος συνήθως αναφέρεται σε θεραπείες που στοχεύουν στη βελτίωση του τόνου του δέρματος, στη μείωση τυχόν θαμπάδας, καθώς και στη μείωση τυχόν αποχρωματισμού όπως κηλίδες ηλικίας, κηλίδες από τον ήλιο ή υπερμελάγχρωση. Μπορεί επίσης να αναφέρεται σε δέρμα που είναι θαμπό λόγω αφυδάτωσης ή ανομοιόμορφης υφής.

Εξαρτάται από το πώς το φως αντανακλάται από το δέρμα. Ακόμη και το τονωμένο, σφριγηλό δέρμα που είναι ενυδατωμένο θα έχει καλύτερη αντανάκλαση του φωτός και θα φαίνεται πιο λαμπερό.Skincare: Πώς θα αλλάξετε τη ρουτίνα σας μετά τις διακοπές σας;Ποια συστατικά πρέπει να αναζητήσουμε για να φωτίσει το δέρμα;

Ένα από τα πιο συχνά αναζητούμενα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, η βιταμίνη C, θεωρείται ως το χρυσό πρότυπο στις λύσεις λεύκανσης του δέρματος. Εκτός από την αντιοξειδωτική προστασία έναντι των επιθετικών ουσιών όπως η υπεριώδης ακτινοβολία που προκαλούν θαμπάδα και βλάβες, μπορεί να μειώσει την υπερμελάγχρωση και να βελτιώσει τον τόνο και την υφή προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Η νιασιναμίδη είναι ένα άλλο ευεργετικό συστατικό γνωστό για την ικανότητά της να μειώνει την εμφάνιση της υπερμελάγχρωσης και να ενισχύει τη λειτουργία φραγμού του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον, τα AHAs όπως το γλυκολικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση, προάγοντας τον κυτταρικό κύκλο και αποκαλύπτοντας πιο λαμπερό, λείο δέρμα. Τα ρετινοειδή, όπως η ρετινόλη και ο αμφιβληστροειδής, βελτιώνουν επίσης τη λάμψη του δέρματος μέσω της απολέπισης και εμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα.

Άλλα οξέα όπως το αζελαϊκό οξύ είναι ιδιαίτερα καλό για το πιο σκούρο δέρμα και για όσους είναι επιρρεπείς σε ατέλειες ή μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση που μπορεί να εμφανιστεί μετά από ξέσπασμα. Το τρανεξαμικό οξύ είναι άλλο ένα που πρέπει να προσέξετε.Sweaty skinΛειτουργεί αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που είναι υπεύθυνη για τα μαύρα στίγματα και την υπερμελάγχρωση. Με το μπλοκάρισμα των οδών που οδηγούν σε υπερβολική παραγωγή μελανίνης, το τρανεξαμικό οξύ βοηθά στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων, μελάσματος και άλλων μορφών υπερμελάγχρωσης. Φυσικά, όποια συστατικά κι αν επιλέξετε, ένας καλός δείκτης ευρέος φάσματος SPF είναι αδιαπραγμάτευτος, καθώς η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία συμβάλλει στη σημαντική υπερμελάγχρωση και είναι υπεύθυνη για τη μακροπρόθεσμη θαμπή λάμψη του δέρματος.

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε διπλό καθαρισμό μετά το ντεμακιγιάζ;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Aniston: Μάθαμε το μυστικό της για σούπερ όγκο στα μαλλιά!

HerNewskl

Liquid brunette: Aυτό είναι το πιο λαμπερό χρώμα που θα δούμε το 2024

HerNewskl

Pool water nails: Το πιο δροσερό μανικιούρ του καλοκαιριού

Her News