HerNews.gr
Ζώδια

Πλήρης οδηγός για τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη σας & πώς να τον διαβάσετε

Είτε είστε νέος στην αστρολογία είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας, η ανάγνωση και η κατανόηση του γενέθλιου χάρτη σας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση — λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σημάδια και τα σύμβολα που πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε.

Παρακάτω, δείτε τον πλήρη οδηγό για τη μελέτη του γενέθλιου χάρτη σας.

Τι είναι ο γενέθλιος χάρτης;

Ένας αστρολογικός γενέθλιος χάρτης χρησιμεύει ως στιγμιότυπο των πλανητών της ημερομηνίας, της ώρας και της τοποθεσίας της γέννησής μας. Είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Εξετάζοντας τον χάρτη, τον οποίο πολλοί αποκαλούν “κοσμικό χάρτη της ψυχής μας”, μπορούμε να αποκτήσουμε γνώσεις για την ατομικιστική μας σχέση με το σύμπαν.

Τι χρειάζομαι για να διαβάσω τον γενέθλιο χάρτη μου;

Για να δημιουργήσετε τον γενέθλιο χάρτη σας, θα χρειαστείτε τρεις σημαντικές λεπτομέρειες: ημερομηνία γέννησης, ώρα γέννησης και τοποθεσία γέννησης. Αυτές οι λεπτομέρειες θα πρέπει να επαληθεύονται με επίσημα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό γέννησης ή βιβλιάριο — ακόμα και με μαρτυρία γονέα.

Αν και ο γενέθλιος χάρτης σας μπορεί να φαίνεται ακαταλαβίστικος με την πρώτη ματιά λόγω της χρήσης συμβόλων για την αναπαράσταση πλανητών και ζωδίων, η λίγη εξάσκηση μπορεί να κάνει τη διαδικασία ευκολότερη, απλά πρέπει να συνηθίσετε τη δομή του.Ποια είναι τα διαφορετικά μέρη ενός γενέθλιου χάρτη;

Τρεις ξεχωριστές ενότητες πληροφορούν τον γενέθλιο χάρτη σας: Οι αστρολογικοί οίκοι που πηγαίνουν από το ένα στο 12, οι πλανήτες και μετά φυσικά τα ζώδια.

Παρακάτω είναι μια ανάλυση για κάθε στοιχείο.

Οι αστρολογικοί οίκοι

Ο γενέθλιος χάρτης σας χωρίζεται σε 12 ξεχωριστούς οίκους και ο καθένας αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική πτυχή της ύπαρξής σας. Κάθε ένας από αυτούς περιέχει πληροφορίες που καθώς περιηγείστε στο διάγραμμα, θα βρείτε ότι αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό και σημαντικό κομμάτι της ζωής. 

Ο πρώτος οίκος: Είναι αντιπροσωπευτικό της ενέργειας που εκπέμπουμε στον κόσμο, τι προσέχουν πρώτα οι άνθρωποι σε εμάς, την ταυτότητά μας και τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπούμε τον εαυτό μας.

Ο δεύτερος οίκος: Αντιπροσωπεύει την κληρονομιά μας, τα υλικά αγαθά, τη σχέση μας με τα χρήματα και τις αξίες μας.

Ο τρίτος οίκος: Ο τομέας του γενέθλιου χάρτη που υποδηλώνει την επικοινωνία, την προσχολική εκπαίδευση, τα αδέρφια, τους συγκάτοικους και την τοπική κοινωνία.

Ο τέταρτος οίκος: Σχετίζεται με τη σχέση που έχουμε με την οικογένειά μας, τη ζωή στο σπίτι μας, τους προγόνους μας και τις φιλοδοξίες μας.

Ο πέμπτος οίκος: Υποδηλώνει την προοπτική ανάληψης κινδύνων στον τζόγο, τις επενδύσεις, την εξερεύνηση της δημιουργικότητας και την επιδίωξη περιστασιακών ρομαντικών σχέσεων, χόμπι αλλά και παιδιών.

Ο έκτος οίκος: Ενσωματώνει την υγεία, τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τις συνήθειες, την ευεξία, τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους μας. Υποδεικνύει επίσης πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους άλλους.

Ο έβδομος οίκος: Σχετίζεται με διαπροσωπικές σχέσεις, συμβόλαια, συνεργασίες γάμου και ανοιχτούς εχθρούς.

Ο όγδοος οίκος: Είναι το σπίτι του σεξ, των χρεών, των φόρων, της μεταμόρφωσης, των χρημάτων και της διαίσθησης των άλλων.

Ο ένατος οίκος: Είναι ο τομέας των χαρτών μας που εστιάζει στην εξερεύνηση, τα ταξίδια, τη φιλοσοφία, την περιπέτεια, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ήθη και το νόμο.

Ο δέκατος οίκος: Αντιπροσωπεύει τη δημόσια εικόνα και τη θέση μας, καθώς και την καριέρα και τα επιτεύγματά μας.

Ο ενδέκατος οίκος: Παρουσιάζει το ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται, καθώς και τις κοινωνικές μας ελπίδες και φιλοδοξίες

Ο δωδέκατος οίκος: Τα φέρνει όλα στο τέλος, προβάλλοντας κρυφά θέματα, ψυχική υγεία, μυστικούς εχθρούς, όλα τα κρυφά από το κοινό, τη μοναξιά και το υποσυνείδητό μας.Ψηφιακή απεικόνιση του Ηλιακού συστήματος. Ήλιος, Γη και πλανητική Σελήνη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και ο νάνος Πλούτωνας.

Οι πλανήτες

Μόλις καταλάβετε τους οίκους, το επόμενο βήμα είναι να εξερευνήσετε τους πλανήτες που καταλαμβάνουν τους οίκους στο γράφημα. Για παράδειγμα, το να έχεις τον Άρη στον πρώτο οίκο θα έκανε κάποιον ενθουσιώδη ταξιδιώτη που είναι πάντα πρόθυμος να κάνει τα πράγματα να συμβούν. Ομοίως, ο Ερμής στον τρίτο οίκο θα έκανε το άτομο πιο περίεργο και ενημερωμένο για κάθε πτυχή της ζωής του, αλλά και τους γύρω του.  

Εδώ είναι οι πλανήτες και μια σύντομη περίληψη των κοσμικών τους σημασιών:

Ερμής: Αυτός ο πλανήτης είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία, τα αδέρφια, τις μεταφορές και τη διάνοια. 

Αφροδίτη: Καθορίζει το στυλ του ρομαντισμού, τις αξίες, την τέχνη, την αισθητική και την αυτοπεποίθησή σας. 

Άρης: Έχει την ευθύνη της δράσης, της επιθυμίας και του πάθους.

Δίας: Επιβλέπει τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, την αφθονία, την κοσμική έμπνευση, την εξερεύνηση και την τύχη. 

Κρόνος: Καθορίζει πόσο πειθαρχημένοι είστε, την εργασιακή σας ηθική, την ωριμότητα, την αίσθηση του καθήκοντος, τη δομή και γενικά τον τρόπο με τον οποίο αναλαμβάνετε την ευθύνη.

Ουρανός: Είναι όλα σχετικά με την εξέγερση, την επανάσταση, την καινοτομία, τις ανακαλύψεις, τις καταστροφές, την αντισυμβατικότητα και την ανάπτυξη.

Ποσειδώνας: Επιβλέπει την πνευματικότητα, τη φαντασία, τον ιδεαλισμό και τη φανταστική ζωή σας. 

Πλούτωνας: Είναι υπεύθυνος για την προσωπική σας εξέλιξη, την ξαφνική αλλαγή και την αναγέννηση. 

Εκτός από τους πλανήτες, θα πρέπει επίσης να σημειώσετε πού βρίσκονται ο ήλιος σας (υπεύθυνος για την ταυτότητά σας, το εγώ) και η σελήνη (υπεύθυνη για τις αναμνήσεις σας, τη συναισθηματική σας ζωή), καθώς και τους βόρειους και αληθινούς κόμβους σας. Ο βορράς σας, γνωστός και ως αληθινός κόμβος, καθορίζει το καρμικό πεπρωμένο προς το οποίο κινείστε στη διάρκεια της ζωής σας και ο νότιος κόμβος είναι αυτό που αφήνετε πίσω από μια προηγούμενη ζωή.

Τα ζώδια

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ζωδιακά γραφικά

Η κατανόηση του πώς κάθε ζώδιο ευθυγραμμίζεται με κάθε οίκο είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της ενέργειας που ενσωματώνουν οι οίκοι και οι πλανήτες. Εάν ο Κριός κυβερνά τον πρώτο οίκο, για παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι η ενέργειά σας μπορεί να είναι σίγουρη, διεκδικητική και δυναμική. Μπορεί να έχετε μια καλή διάθεση και ένα σπορ στυλ. Το πάθος και ο ενθουσιασμός σας θα είναι εμφανείς σε όλες τις προσπάθειές σας.

Γι’ αυτό τα ζώδια είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της κατανόησης του γενέθλιου χάρτη σας.

Κριός: Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γνωστό ότι είναι τολμηροί, άγριοι και παρορμητικοί.

Ταύρος: Είναι γνωστοί για το πείσμα και την πίστη τους, καθώς και για τις δημιουργικές τους δυνατότητες.

Δίδυμοι: Αντιπροσωπεύουν τη δυαδικότητα, την κοινωνικοποίηση και την εκφραστικότητα. Οι Δίδυμοι μας δείχνουν επίσης και τις δύο πλευρές μιας κατάστασης για να μας επιτρέψουν να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Καρκίνος: Το παρηγορητικό. Αυτό το ζώδιο είναι συναισθηματικό, προστατευτικό και ευρέως γνωστό ότι είναι συναισθηματικό.

Λέων: Οι ιδιότητές τους μπορεί να είναι ακραίες και δραματικές, καθώς και επίμονες και περήφανες.

Παρθένος: Αναλυτικοί, υπομονετικοί και έξυπνοι, οι Παρθένοι σκέφτονται πριν μετακινηθούν.

Ζυγός: Αυτό το ζώδιο είναι γνωστό ότι είναι δίκαιες, διπλωματικές και κοινωνικές πεταλούδες, αν και κατά καιρούς πεταλούδες.

Σκορπιός: Ο σκορπιός είναι γνωστός για τον έντονο μαγνητισμό και τη διαίσθησή του, καθιστώντας τον μια εξαιρετικά σαγηνευτική ενέργεια.

Τοξότης: Αυτά τα ζώδια είναι άμεσα, γεμάτα πληροφορίες, αναζητούν την ελευθερία και είναι αρκετά σοφά.

Αιγόκερως: Η “θαλάσσια κατσίκα” — είναι αντανακλαστικοί, πρακτικοί και σταθεροί. 

Υδροχόος: Ανθρωπιστής μέχρι το μεδούλι, είναι ειλικρινής και αψηφά τους συμβατικούς κανόνες.

Ιχθύες: Οι ονειροπόλοι που έχουν μια συμπονετική, τρυφερή και συμπονετική προσέγγιση στα θέματα.

Πώς πληροφορεί αυτό τον γενέθλιο χάρτη σας;

Αφού δημιουργήσετε τον γενέθλιο χάρτη σας και καταλάβετε την τοποθέτηση των οίκων, των πλανητών και των ζωδίων, μπορείτε να ενσωματώσετε τα πάντα για να αποκρυπτογραφήσετε το νόημα. Εάν, για παράδειγμα, ο έβδομος οίκος σας κυβερνάται από τον Καρκίνο και ο Πλούτωνας είναι παρών στον ίδιο οίκο, αυτό σημαίνει ότι είστε κάποιος που αλλάζει συνεχώς την προσέγγισή σας στις σχέσεις. Επιδιώκετε ανάπτυξη και εξέλιξη στις σχέσεις σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Από την άλλη πλευρά, αν έχετε τον ήλιο στον ενδέκατο οίκο, τον οποίο κυβερνούν οι Δίδυμοι, είστε κάποιος που πάντα επιδιώκει να συνδεθεί με διαφορετικά είδη ανθρώπων για να αποκτήσει καλύτερη κατανόηση του κόσμου. Ευδοκιμείτε σε κοινωνικές καταστάσεις και θεωρείτε ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να ανακαλύψετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Αποκαλύφθηκαν 3 ζώδια που είναι πιο πιθανό να γίνουν δισεκατομμυριούχοι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο: 3 πράγματα που πρέπει να κάνετε αυτές τις μέρες

HerNews ka

Όψη Σταχτοπούτα: Η συμβουλή της ημέρας από την αστρολόγο μας, Έυη Κατσέλη

Her News

Ποια Γυναίκα – Σύμβολο είσαι με βάση το ζώδιο σου; Απο την Αστρολόγο Μάρι Γιόβα

Her News