HerNews.gr
Γνώμες

Πως θα σταματήσω το “Instagram Stalking ” στον πρώην μου; 

Πως θα σταματήσω το “Instagram Stalking ” στον πρώην μου

Ας το παραδεχτούμε όλοι. Tο κινητό μας παίρνει φωτιά από το συνεχόμενο refresh στην σελίδα του πρώην μετά από έναν χωρισμό. Και αναρωτιέμαι , πόσο εύκολα ήταν τα πράγματα πριν τα social media; Χωρίζαμε ( γιατί τί να κάνουμεΈτσι είναι οι σχέσεις.)  και ο κάθε ένας τραβούσε τον δρόμο του. Τα επίπεδα άγχους αυξανόντουσαν μόνο σε κάποια τυχαία συνάντηση στους δρόμους της πόλης. Τώρα, οι παλμοί μας ανεβαίνουν όταν απλά αναρτεί το «πρόσωπο» ένα storyΠου βρίσκεταιΤι κάνει; Με ποιόν είναιΚαι το βασικότερο Περνάει καλά χωρίς εμένα

Η ανάγκη να βρεις απάντηση στα παραπάνω σε κάνει stalker.Ένα post από τον πρώην και μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι όλη μέρα τί πήγε λάθος. Μην αναφερθούμε και στο overthinking που κυριαρχεί μετά από κάθε δημοσίευση, ειδικά αν αυτή συνοδεύεται από κάποια αινιγματική λεζάντα. Ας συμφωνήσουμε αρχικά ότι όλο αυτό μας πάει πίσω στην ζωή μας και ας δούμε πως θα το σταματήσουμε. Πιστέψτε με, μπορούμεμε 3 απλά βήματα. 

Νέα αρχή, νέα ζωή (με μειωμένο screen time).

Ο χωρισμός δεν είναι μόνο ένα τέλος, είναι και μια νέα αρχή. Άσε γενικά το Instagram στην άκρη και απασχόλησε τον εαυτό σου. Συγκεντρώσου στην δουλειά σου, βγες έξω, ξεκίνα ένα καινούργιο χόμπι. Γέμισε γενικά την καθημερινότητα σου. Όταν το βράδυ θα κάνεις scroll στο Instagram, θα είσαι είτε πολύ «γεμάτη» για να ασχοληθείς .. είτε πολύ κουρασμένη. Ο στόχος έχει επιτευχθεί. 

Ο κουμπαράς της παρακολούθησης.

Στην αρχή θα γελάσεις με αυτή την ιδέα, αλλά μην την υποτιμήσεις. Κάθε φορά που θα νιώθεις την ανάγκη να μπεις στο προφίλ του πρώην σου, βάζε μέσα σε ένα κουμπαρά 1 ευρώ. Μετά από ένα μήνα, όχι μόνο θα τον έχεις ξεπεράσει, αλλά θα έχεις αποταμιεύσει και χρήματα. Εμένα η συνήθειά μου αυτή ισούται με ένα ταξίδι στο Παρίσι για 2, Χριστούγεννα κιόλας. 

Block, block, block.

Και αν τα παραπάνω αποτύχουν; BlockΞέρω, σας ακούγεται παιδικό, αλλά είναι και αυτό μια λύση. 

Extra tipΤο Instagram έχει μια τέλεια ρύθμιση, που μπορείς να κάνεις mute ένα προφίλ. Έτσι ούτε θα δείξεις πόσο σε καίει μια κατάσταση μπλοκάροντας έναν άνθρωπο που υπήρξατε μαζί , ούτε όμως θα τον βλέπεις στην αρχική σου σελίδα. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά! 

Χριστίνα Φωντή

Insta https://instagram.com/christinafonti_
FB https://facebook.com/xxfontis
Twitter https://twitter.com/fontifonti_

Νεότερα Άρθρα

Μήπως το “The Bachelor” είναι εκπαιδευτικό; 3 + 1 πράγματα που μάθαμε από το reality αγάπης

Her News b

Οι άνθρωποι είναι σαν τους φάρους. Έχουν μια σκοτεινή & μια φωτεινή πλευρά

Her News b

4 Τάσεις που θα δούμε παντού αυτό το φθινόπωρο

Her News