HerNews.gr
Γνώμες

Αγαπώ να περπατώ

Χάι! Καιρό έχω να σας γράψω κάτι βιωματικό.. Κάτι οι υποχρεώσεις, κάτι που δεν είχα έμπνευση, κάπως τα ψυχολογικά… Πολύ θέλει ο άνθρωπος; Ωστόσο είμαι εδώ – κάθε μέρα και ας μην το καταλαβαίνετε- και θα μιλήσουμε για το περπάτημα. Έφτασα 26 για να καταλάβω ότι αγαπώ να περπατώ!

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Βαριέσαι να περπατήσεις από την κουζίνα μέχρι και το μπάνιο; Μην σκας, και εγώ έτσι ήμουν και το πιθανότερο να ξανά γίνω. Με την προτροπή δικών μου ανθρώπων ξεκίνησα να περπατάω για να ξεφεύγω λίγο από την καθημερινότητα. Στην αρχή κάπως στράβωσα αλλά μετά κατάλαβα ότι είναι ότι πιο αγχολυτικό έχω κάνει τον τελευταίο καιρό.

Τα βήματα είναι πολύ απλά. Πάρε την διάθεσή σου, οποία και αν είναι, τα ακουστικά σου, ένα κολάν και παπούτσια αθλητικά. Βάλε την μουσική που θέλεις, από Άννα Βίσση μέχρι και Depeche Mode. Περπάτησε στον ρυθμό που θέλεις και φτάσε οπου μπορείς. Ξεκίνα να παρατηρείς τον κόσμο, την γειτονιά σου καιτο σημαντικότερο, θα καταλάβεις τι σε απασχολεί πραγματικά. Άδειασε το μυαλό σου και βάλε κάτω τα δεδομένα που σε απασχολούν. Είμαι τόσο σίγουρη ότι θα βρεις την λύση που πραγματικά έψαχνες. Η λύση δεν είναι μόνο στον ύπνο και στην ατελείωτη ξάπλα.

Εκτός από την ψυχική υγεία, το περπάτημα βοηθά και στο σώμα μας. Μπορεί να είσαι από τους τύπους που βαριούνται πολύ να κάνουν την οποιαδήποτε σωματική άσκηση, ούτε και εγώ το πολύ αγαπώ το σπορ “άθληση” , αλλά το περπάτημα είναι εξίσου δυναμωτικό. Χάνεις θερμίδες και σμιλεύεις το κορμί σου. Σκέψου ποσά ωφέλη έχεις από ένα απλό περίπατο!

Μην βαριέσαι – αν και σε νιώθω – δέσε κορδόνια και απλά, περπάτα! Όπως αγαπώ να περπατώ εγώ, έτσι θα συμβεί και σε εσένα! 

Contact me @ : 

 

Νεότερα Άρθρα

Κάποιοι κύκλοι δεν είναι για να κλείνουν

Her News b

4 Τάσεις που θα δούμε παντού αυτό το φθινόπωρο

Her News

Γιατί νιώθεις την ανάγκη ν’ ανεβάσεις πολλά stories μετά τον χωρισμό;

Her News