HerNews.gr
Fitness

10 καθημερινά βότανα και μπαχαρικά με θαυματουργές ιδιότητες!

Τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να κάνουν ακόμα και το πιο συνηθισμένο φαγητό πολύ νόστιμο. Από αλμυρά σε γλυκά και πικάντικα. Αυτά τα μπαχαρικά μπορούν να απογειώσουν κάθε φαγητό.

Το εμπόριο των μπαχαρικών είναι από τα πιο ισχυρά στον κόσμο. Παράλληλα ορισμένα από τα μπαχαρικά είναι μεγαλύτερης αξίας από το χρυσό και το ασήμι. Τα μπαχαρικά  δίνουν  ωραία γεύση στα φαγητά.Ταυτόχρονα,όμως τα μπαχαρικά έχουν μεγάλη αξία, διότι παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι εκτός από αυτά τα οφέλη ,τα μπαχαρικά έχουν και άλλες χρήσεις πέρα από την μαγειρική. Σε πολλούς πολιτισμούς θεωρούν, ότι ορισμένα μπαχαρικά έχουν θαυματουργές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες μπορούν να μας βοηθήσουν με κάποιες πιο πνευματικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην ζωή μας.

Υπάρχει η δυνατότητα  να τα προσθέσουμε σε συνταγές, τσάι ή ακόμα και να τα καλλιεργήσουμε στον κήπο μας. Αυτά τα συνηθισμένα βότανα μπορούν να:
  •  απαλύνουν συναισθηματικά ή 
  • ψυχικά θέματα ή 
  • ακόμα και σωματικά.
 Τα οφέλη των μπαχαρικών!

1.Βασιλικός για πλούτο και ευημερία. 

Αν τα πράγματα στο οικονομικό κομμάτι δεν πάνε πολύ καλά, τότε δοκιμάστε λίγο βασιλικό. Εν συνεχεία, η κατανάλωση βασιλικού δεν πρόκειται να γεμίσει το πορτοφόλι σας με χρήματα. Στον αντίποδα μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ποιος είναι ο πραγματικός σας «πλούτος.»

2.Τριαντάφυλλα για την αγάπη και την φιλία.

 Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστό σύμβολο για την αγάπης, είτε φιλικής, είτε ερωτικής. Επιπρόσθετα, μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο έντονα την αγάπη των γύρω σας. Το τελευταίο είναι πολύ δύσκολο κατά την διάρκεια δύσκολων περιόδων.

3.Δενδρολίβανο για επούλωση. 

Το δενδρολίβανο  μπορεί να καταπραΰνει τα συναισθήματα. Λέγεται, ότι το δενδρολίβανο μπορεί να βοηθήσει την επούλωση συναισθηματικών πληγών. Φυσικά, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για το μέλλον, ενισχύοντας την συναισθηματική ανθεκτικότητα.

4.Σκόρδο για προστασία. 

Το σκόρδο μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα και όχι μόνο από τους βρικόλακες. Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ακόμα συνδέεται με αποτροπή κακόβουλων δυνάμεων, κρατώντας το σπίτι πνευματικά ασφαλές. Επίσης, αν το καλλιεργήσετε γύρω από το σπίτι σας μπορεί να το κρατήσει ψυχικά καθαρό.

5.Θυμάρι για γνώση.

 Το θυμάρι είναι ένα βότανο που προσθέτει μια πολύ λεπτή και διακριτική γεύση στα φαγητά. Δυστυχώς  δεν έχει μεγάλη αναγνώριση. Εάν αισθάνεστε, ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να κατανοήσετε, προσθέστε λίγο θυμάρι στο φαγητό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε το θέμα από άλλη οπτική, που δεν μπορούσατε να δείτε πριν.

6.Γαρίφαλο για την έλξη. 

 Το γαρύφαλλο είναι ένα ζεστό και πικάντικο μπαχαρικό. Έτσι δεν προκαλεί καμία έκπληξη που αυτό το μπαχαρικό είναι συνδεδεμένο με την έλξη. Τα γαρύφαλλα μπορούν να σας φέρουν αυτό ακριβώς που χρειάζεστε Παράλληλα μπορούν να δείξουν πως να το αποκτήσετε. Εάν αισθάνεστε σαν να σας λείπει κάτι, δοκιμάστε να καταναλώσετε λίγο γαρύφαλλο μέσα σε κάποιο επιδόρπιο.

7.Μέντα για καθαρή σκέψη. 

 Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε το μυαλό σας μπερδεμένο και θολωμένο και απλά δεν ξέρετε τι να κάνετε. Λέγεται, ότι η μέντα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ένα φλιτζάνι με τσάι μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό και τις σκέψεις σας. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

8.Λεβάντα για ομορφιά.

Κάποιες φορές, ο κόσμος φαίνεται σαν ένα άσχημο μέρος, που χρειάζεται να βρει επειγόντως την ομορφιά του. Η λεβάντα είναι ένα λουλούδι που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ξαναδείτε το καλό γύρω σας. Η λεβάντα είναι πολύ συνηθισμένη στα αφρόλουτρα, οπότε ένα μπάνιο με λεβάντα μπορεί να σας χαλαρώσει.

9.Φασκόμηλο για καθαρισμό. 

Πολλοί άνθρωποι καίνε φασκόμηλο στο σπίτι τους για να διώξουν τις κακές σκέψεις.

 Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς για τον καθαρισμό του σπιτιού και του πνεύματος από:

  •  κακόβουλες σκέψεις και
  •  επιρροές.

10.Κανέλα για τύχη. 

Η κανέλα θεωρείται ότι φέρνει τύχη. ‘Όταν μπορέσετε να δοκιμάσετε να βάλετε λίγη στον καφέ σας ή στο αγαπημένο σας γλυκό. Όπως ακριβώς πιστεύεται και το βασιλικό. Αναλυτικότερα:

  •  φέρνει ευημερία και
  •  ενισχύει την διαίσθηση,

 Πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε διάφορες κακοτοπιές.

Νεότερα Άρθρα

Ζάχαρη: Πως την περιορίζω από την καθημερινότητά μου;

Her News b

Διατροφή πριν την προπόνηση: Γιατί είναι σημαντική;

Her News

Γυμναστική : Το καλύτερο αγχολυτικό και πως θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς

Her News b