HerNews.gr
DECORNEWS

Μπορώ να βάψω τους τοίχους του σπιτιού μου μόνη μου;

paint

Σου έχει μπει η ιδέα να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου μόνη σου;

Όταν πρόκειται να δώσετε στο σπίτι σας ένα νέο χρώμα μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βγάλετε την βούρτσα και να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά θα έπρεπε; Λοιπόν, πώς ακριβώς προσδιορίζετε πότε θα κάνετε βάψεις μόνη σου τους τοίχους και πότε είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία; Θα χρειαστεί κάποιος ειδικός αν: 

 

Έχετε ψηλά ταβάνια

Η ασφάλεια είναι κάτι που οι άνθρωποι συχνά δεν σκέφτονται Αν δεν μπορείς να φτάσεις άνετα αυτό που θες να βάψεις (το ταβάνι) με μια σκάλα, δεν αξίζει τον κόπο. Μην ρισκάρετε να καταπονήσετε τον εαυτό σας —ή χειρότερα, να πέσετε— για χάρη μιας στρώσης μπογιάς. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε ακατάστατα λάθη αν δυσκολεύεστε να φτάσετε στο ταβάνι σας.

painting

Οι τοίχοι σας δεν είναι σε καλή κατάσταση

Αυτό είναι πολύ απλό: Αν δεν μπορεί να διορθωθεί με απλά λίγη μπογιά, προσλάβετε έναν επαγγελματία. Μερικά μικρά σουλουπώματα δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά όταν αρχίζεις να μιλάς για μεγάλες τρύπες σε γυψοσανίδες, αυτό είναι κάτι που ίσως θελήσεις να σκεφτείς να προσλάβεις κάποιον ειδικό.

Πρέπει να αφαιρέσεις παλιά χρώματα

Εάν το σπίτι σας χτίστηκε πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, υπάρχει πιθανότητα οι τοίχοι σας να καλυφθούν με βαφή με βάση το μόλυβδο. Εάν εισπνευστεί, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως δηλητηρίαση από μόλυβδο.Οποιοσδήποτε τύπος λείανσης ή ξύσιμο ή γδάρσιμο θα μπορούσε να δημιουργήσει μόλυβδο.Χωρίς τις κατάλληλες προπαρασκευαστικές εργασίες, το νέο χρώμα θα καθόταν απλώς στην κορυφή του παλιού στρώματος.Tο τρίψιμο και το αστάρωμα προσφέρουν κάτι στο οποίο πρέπει να προσκολλάται η βαφή. Για αυτό καλύτερα είναι να το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας.

brush

Εάν οι τοίχοι σας είναι σε καλή κατάσταση και απλά ψάχνετε για μια απλή αλλαγή χρώματος, προχωρήστε σε DIY. Το να αγγίζετε μικρά σημεία ή να βάψετε ξανά το δωμάτιο ενός παιδιού, για παράδειγμα, δεν απαιτεί απαραίτητα έναν επαγγελματία.Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή δεν χρησιμοποιείτε επαγγελματία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσετε τα εργαλεία.
Εάν πρόκειται να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο, επενδύστε σε ποιοτικά εργαλεία. Εάν χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό, το αποτέλεσμά σας θα μπορούσε να είναι εξίσου καλό με τη δουλειά ενός επαγγελματία.

 

Νεότερα Άρθρα

7 λουλούδια που είναι ιδανικά για να φυτέψετε τον Απρίλιο

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε τον καταψύκτη σας: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

HerNews ka

Update στην κουζίνα με τις νέες τάσεις

Her News