HerNews.gr
Ψυχολογία

Ευεξία: 3 απλοί τρόποι για να φτιάξεις την διάθεση σου

Η ευεξία  είναι ένας όρος που ακούμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει μόνο να κάνει με την καλή σωματική κατάσταση, την υγεία γενικότερα ή την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, “η ευεξία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας, και όχι απλά η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.”

Δες παρακάτω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να διεκδικήσεις την ευεξία και ανεβάσεις άμεσα την διάθεσή σου:

smile

Αποσυνδέσου.. και συνδέσου 

Αφιερώστε χρόνο στις προσωπικές σχέσεις και αμέσως θα νιώσετε πιο χαρούμενοι. Τα social media, ενώ μας δίνουν την εντύπωση ότι οι φίλοι μας είναι πάντα διαθέσιμοι, στην πραγματικότητα λειτουργούν σε βάρος της ανθρώπινης συναναστροφής. Είναι προτιμότερο να αποσυνδέεστε από αυτά μερικές ώρες την ημέρα και να επιδιώκετε ένα ραντεβού με τους φίλους σας.Πραγματικά, το κινητό μας, είναι η επέκταση του χεριού μας πλέον. Η ποιοτική όμως παρέα με τους φίλους σας, θα σας κάνει να το ξεχάσετε. Και όσο ξεχνάτε το κινητό σας, και την “εμμονή” με τα social media, τόσο πιο γεμάτοι και χαρούμενοι θα νιώσετε.

Εθελοντισμός, και όλα θα αλλάξουν..

Ακούγεται αντιφατικό, τη στιγμή που δεν έχετε χρόνο για τον εαυτό σας να διαθέσετε χρόνο για τους άλλους. Όμως ο εθελοντισμός ωφελεί και τον ίδιο τον εθελοντή, καθώς προσφέρει ένα νόημα στις πράξεις του. Επιλέξτε έναν σκοπό με τον οποίο να νιώθετε κάποια σύνδεση (καταφύγια ζώων, φιλανθρωπικές οργανώσεις, τράπεζες τροφίμων) και αφιερώστε του όσο χρόνο θέλετε εσείς. Σύντομα, το αίσθημα πληρότητας που θα αποκτήσετε θα σας κάνει να έχετε καλύτερη διάθεση.

fun

Ο ύπνος, ο καλός..

Ο πιο άμεσος τρόπος για να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο υγιείς είναι να κοιμηθείτε περισσότερο. Το σκρολάρισμα στις οθόνες μέχρι αργά μπορεί να νομίζετε ότι είναι χαλαρωτικό, αλλά δεν είναι. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μεταξύ 7 και 9 ωρών ύπνου. Είναι ζωτικής σημασίας να επιτρέψετε στο σώμα σας να ανακάμψει. Σε αντάλλαγμα, θα πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε για την επόμενη μέρα. Είναι γνωστό, ότι όταν έχεις και υψηλή ενέργεια, η διάθεση σου θα ανέβει, αμέσως!

 

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση

Her News

Οι καλοκαιρινές ντροπές: Μαθαίνω να αγαπώ το σώμα μου

Her News b

Χρώματα: Τι δείχνουν για τον χαρακτήρα μας

Her News