HerNews.gr
Beauty

Ντεκαπάζ: Πως θα προστατέψεις τα μαλλία σου μετά την εφαρμογή

blonde

Το ντεκαπάζ μαλλιών, είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται στα κομμωτήρια για να αποχρωματίσουν την τρίχα των μαλλιών μας ή αλλιώς να ξανοίξουν το χρώμα τους. 

Πρόκειται για μία τεχνική μέθοδο (ντεκαπάζ) και διαδικασία, πολύ ιδιαίτερη που απαιτεί ειδικές γνώσεις γι’ αυτό και θέλει μεγάλη προσοχή και εμπειρία από όποιον εφαρμόζεται. Αν δε γίνει σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά αλλά και το δέρμα μας.

blonde

Αν αποφάσισες να κάνεις αυτή την τεχνική στα μαλλιά σου, τότε θα χρειαστείς αυτά τα tips για να φροντίσεις τα μαλλιά σου.

bleached

  • Στο λούσιμο, αντί για ζεστό νερό χρησιμοποιούμε χλιαρό, ενώ κατά το ξέβγαλμα το ρυθμίζουμε έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δροσερό. Η χαμηλή θερμοκρασία νερού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν αμέσως και να συγκρατήσουν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό της.
  • Μετά το λούσιμο, απλώνουμε σε βρεγμένα μαλλιά μία ενυδατική μαλακτική σύνθεση που δεν ξεπλένεται.  Αν τα μαλλιά μας κάνουν κόμπους και έχουν αγριέψει, τα ξεπλέκουμε με υπομονή χρησιμοποιώντας μία χτένα με αραιά δόντια.
  • Αναμειγνύουμε στο χέρι μας λίγες σταγόνες από ένα έλαιο μαλλιών με ένα leave in conditioner. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα προκειμένου ο ευεργετικός συνδυασμός να κατανεμηθεί σε όλο το μήκος της τρίχας. Δηλααδή απλώνουμε από τη μέση της ως στις άκρες. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την εβδομάδα για έναν μήνα. Τα μαλλιά μας θα μεταμορφωθούν.

  • Πριν από το πιστολάκι χρησιμοποιούμε μία θρεπτική κρέμα στάιλινγκ που θα προσφέρει επιπλέον θερμοπροστασία στην τρίχα.
  • Καθημερινά απλώνουμε στα μαλλιά μας μερικές σταγόνες από ένα σύμπλεγμα ελαίων. Αυτό θα χαρίσει απαλότητα και λείανση, καταπολεμώντας το φριζάρισμα.
  • Αραιώνουμε τη συχνότητα λουσίματος, σε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Έτσι ώστε να μην αφαιρούμε τα φυσικά έλαια του κεφαλιού τα οποία επανορθώνουν και θρέφουν την τρίχα.
  • Μία φορά τον μήνα κάνουμε μία ειδική θεραπεία ενυδάτωσης στο κομμωτήριο.Αυτή  θα βελτιώσει σημαντικά την υγεία των μαλλιών μας.
  • Κάθε 2-3 μήνες, κόβουμε τις άκρες προκειμένου να απομακρύνουμε τυχόν φθαρμένα σημεία της τρίχας και την ψαλίδα.

Νεότερα Άρθρα

Μάσκαρα: Πότε πρέπει να την πετάξεις; – Δες τα σημάδια

Her News b

Βίκυ Καγιά: Δείτε πώς εφάρμοσε την τεχνική του smudged eyeliner

HerNewskl

Selena Gomez: Έκανε την edgy πλεξούδα την επόμενη τάση της άνοιξης

HerNewskl