HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική: 3 περίεργα σωματικά συμπτώματα μετά την άσκηση

run

Μετά την γυμναστική μπορεί να παρατηρήσεις κάποια περίεργα “συμπτώματα”, που είναι λογικό να εμφανίζονται. 

Δεν μιλάμε για την απώλεια πόντων ή την διόγκωση των μυών που συνήθως εμφανίζονται αμέσως μετά την προπόνηση, αλλά για τις ασυνήθιστες αισθήσεις που ενδεχομένως να παρατηρείς στο σώμα σου. Αυτά τα περίεργα συμπτώματα δεν πρέπει να σε τρομάξουν. Καλό είναι όμως να γνωρίζεις γιατί συμβαίνουν και πως θα τις αποφύγεις.

workout

Βαριά αναπνοή

Όταν εκτελείς μια έντονη άσκηση ξαπλωμένη στο πάτωμα, έπειτα μπορεί να αισθάνεσαι την αναπνοή σου πιο βαριά και κουρασμένη. Είναι φυσιολογικό καθώς αυξάνεται ο καρδιακός σου παλμός. Οι ειδικοί επισημαίνουν να ελέγχεις τις αναπνοές στην διάρκεια των ασκήσεων, ώστε να βεβαιωθείς ότι εισπνέεις και εκπνέεις την σωστή στιγμή.

Συσπάσεις μυών

Άλλη μια περίεργη αλλαγή είναι οι συσπάσεις που αισθάνεσαι να συμβαίνουν στους μύες σου, αφού ολοκληρώσεις την προπόνηση σου. Οι συσπάσεις στους μύες συμβαίνουν είτε επειδή ήταν αρκετά εξαντλητική η προπόνηση σου, είτε επειδή έχεις χαμηλά επίπεδα ηλεκτρολυτών. Η λύση είναι να πίνεις αρκετό νερό, αλλά και συμπληρώματα ηλεκτρολυτών, ώστε να αντικαταστήσεις τα μέταλλα που έχασε το σώμα. Εκτός από την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού θα πρέπει να εξισορροπείς τα επίπεδα μαγνησίου, καλίου, νατρίου και άλλων μετάλλων στον οργανισμό σου.

workout

Κρύο στομάχι

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται πως μετά την προπόνηση αισθάνονται κρύο στο στομάχι τους, ωστόσο υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό. Όταν πραγματοποιείς μια έντονη προπόνηση, που αφορά κυρίως τα πόδια, το “αίμα συσσωρεύεται”. Αυτό συμβαίνει όταν το οξυγονωμένο αίμα εξαντλείται λόγω της αυστηρής άσκησης και τα πόδια στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλό για μεγαλύτερη ποσότητα. Καθώς το αίμα κατευθύνεται προς εκεί που πρέπει, ταξιδεύει μέσα από το έντερο σας. Οπότε, το στομάχι μπορεί να “κρυώσει” μετά από μια προπόνηση επειδή, καθώς  ασκείσαι, το καρδιαγγειακό σύστημα κατευθύνει το αίμα στα πόδια, μακριά από άλλα όργανα, όπως το πεπτικό σύστημα. Η μειωμένη ροή αίματος στο γαστρεντερικό σύστημα αφήνει  το στομάχι με αυτό το περίεργο, κρύο συναίσθημα.

Νεότερα Άρθρα

Κυτταρίτιδα: Τρεις απλές ασκήσεις που βοηθούν στη μείωσή της

Her News

Νερό: Ο σύμμαχος σου στον καύσωνα

Her News

Γιατί ο χορός είναι το καλύτερο είδος γυμναστικής

Her News