HerNews.gr
Fitness

Σανίδα: Τι γίνεται στο σώμα αν κάνεις κάθε μέρα

Η σανίδα (plank) είναι μία από τις ασκήσεις που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής προπόνησης, πολλών fitness lovers,. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις κοιλιακών και έχει ρίζες από τη δεκαετία του 1920. Ωστόσο έγινε περισσότερο γνωστή στη δεκαετία του 2000.

Το να κάνεις σανίδα για δύο λεπτά καθημερινά για δύο εβδομάδες δεν είναι παιχνιδάκι. Είναι αρκετά δύσκολο. Πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι η άσκηση βγαίνει με άνεση μέχρι το τέλος της 14ης ημέρας, σίγουρα θα αισθανθείς τους κοιλιακούς σου πιο δυνατούς, αλλά και όλο το σώμα. 

Κάνοντας σανίδα για ένα μήνα κάθε μέρα θα δεις ένα διαφορετικό σώμα και αυτό με εγγύηση.  Η σανίδα είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για να τονώσεις τους κοιλιακούς σου και να δυναμώσεις τον κορμό σου, ο οποίος περιλαμβάνει τις αρθρώσεις, τους μύες και τα οστά που συνδέουν το πάνω με το κάτω μέρος του σώματος. Όταν κάνεις σανίδες, ενεργοποιείς τους μύες του κορμού και τους γλουτούς, ενισχύοντάς τους.

Η άσκηση σανίδας βελτιώνει τη στάση του σώματός σου ενισχύοντας τους μυς της πλάτης, του λαιμού, του στήθους, των ώμων και της κοιλιάς. Εάν κάνεις σανίδα κάθε μέρα, η στάση του σώματος σου βελτιώνεται και η πλάτη σου θα είναι ίσια. Αν χρειάζεται να γυμνάσετε συγκεκριμένα μέρη του σώματος υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σανίδας. Η τεχνική είναι ίδια, στατική στάση σώματος και βαθιές ανάσες.

Νεότερα Άρθρα

Σοκολάτα: Γιατί πρέπει να τρώμε

Her News b

4 διατροφικοί μύθοι που καταρρίπτονται

Her News b

Βασιλικός πολτός: Οι μαγικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Her News