HerNews.gr
Διεθνή

16 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης – Στεκόμαστε δίπλα σε όσους βιώνουν τον πόλεμο

peace

Σήμερα, 16 Μαΐου , γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης. Η Ημέρα καθιερώθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2017, με την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που γεννήθηκε μεσούντος του πολέμου στη Συρία. Καθιερώθηκε ως ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας ειδικά, και για ειρηνική συνύπαρξη των λαών γενικά.

Πιο συγκεκριμένα, το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στην αναγνώριση και την αποδοχή της διαφορετικότητας, του σεβασμού και της εκτίμησης του άλλου και της ικανότητας των ανθρώπων να ζουν ειρηνικά και ενωμένοι. Ο εορτασμός της Ημέρας Ειρηνικής Συμβίωσης,  δημιουργήθηκε για να κινητοποιήσει την διεθνή κοινότητα και να προωθήσει την κατανόηση, την ενσωμάτωση, την ανοχή, την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Ο ΟΗΕ , μας δείχνει ότι πρέπει να δράσουμε υπέρ της ειρήνης. Μέσω εκδηλώσεων, δράσεων, μπορούμε να δείξουμε την ανάγκη για ειρήνη και να διαδώσουμε το μήνυμα υπέρ της. 

peace

Σήμερα γιορτάζουμε την ειρηνική συμβίωση… μα ο κόσμος μας βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία διαλύει κάθε προσπάθεια για παγκόσμια ειρήνη. Η ελπίδα όμως για αυτή δεν θα σβήσει ποτέ. Στεκόμαστε δίπλα στην Ουκρανία, και σε κάθε χώρα που βιώνει τον πόλεμο. 

peace

Ας θυμηθούμε λίγα λόγια για την ειρήνη… με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης

  • Δεν υπήρξε ποτέ καλός πόλεμος ή κακή ειρήνη.

    -Βενιαμίν Φραγκλίνος

  • Εάν κάποιος πιστεύει ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που τα αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του ‘60, αυτό είναι πρόβλημά του. Αγάπη και Ειρήνη είναι αιώνιες αξίες.

    -Τζον Λένον

  • Η ειρήνη δίνει ψωμί στον γεωργό, ακόμα κι αν βρίσκεται ανάμεσα στα βράχια, αντίθετα ο πόλεμος του φέρνει δυστυχία κι αν ακόμα βρίσκεται στον πιο πλούσιο κάμπο.

    -Μένανδρος

  • Με την εδραίωση της ειρήνης του κόσμου συμπίπτει η ευτυχία της ανθρωπότητας.

    -Ούγκο Γκρότιους

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Είχε παράνομη σχέση με τον εγγονό του John F. Kennedy;

HerNews ka

Δράμα στην οικογένεια της Miley Cyrus: Η αδερφή της είχε ερωτικές σχέσεις με τον σύζυγό της μητέρας της

HerNews ka

Κέβιν Κόστνερ: Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στη διατροφή των παιδιών του

HerNews ka